Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Προθυμότατα ορισμένα ΜΜΕ να μεταδίδουν ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" !

Γιατί δεν προβάλουν εξίσου τις  αλλες αντίθετες εκδηλώσεις ;

Με ποιο σύστημα διαπιστώνουν τα φρονήματα των πολιτών και βαφτίζουν όλους τους διαφωνούντες ακροδεξιούς ;

Να το δείγμα :

 

 

Αποφεύχθηκαν τα επεισόδια
Συγκεντρώσεις για τους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας

06/02/10 12:37

Αθήνα

Αντιφασιστική συγκέντρωση, αλληλεγγύης στους μετανάστες, πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου στα Προπύλαια ομάδες αντιεξουσιαστών, που παρέμεναν στο κέντρο για αρκετές ώρες, για να εμποδίσουν συγκέντρωση ακροδεξιών και παραθρησκευτικών ομάδων, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον ίδιο χώρο. 

Στη συγκέντρωση, ένταση σημειώθηκε, προσωρινά, μεταξύ ορισμένων συγκεντρωμένων και ακροδεξιoύ, ο οποίος απομακρύνθηκε από την περιοχή και η ένταση δεν πήρε διαστάσεις.

Οι περίπου 1.500 νεαροί παρέμειναν στο χώρο για αρκετές ώρες, χωρίς να διακόψουν την κυκλοφορία κάποιου δρόμου. Ένταση σημειώθηκε και με δυνάμεις των ΜΑΤ, χωρίς, όμως, συνέχεια. 

Το μεσημέρι ακροδεξιές, ρατσιστικές ομάδες πραγματοποίησαν συγκέντρωση κατά των ρυθμίσεων της κυβέρνησης. Η συγκέντρωση επρόκειτο να γίνει στα Προπύλαια, ωστόσο, έπειτα από την παρουσία των νεαρών διαδηλωτών στον ίδιο χώρο, μεταφέρθηκε στην οδό Σταδίου, μπροστά από την Παλαιά Βουλή, όπου μαζεύτηκαν περί τα 200 άτομα.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή από κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστέρας κατά του Προγράμματος Σταθερότητας. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους κατέληξαν στα Προπύλαια.

Αυξημένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας, καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν παραταγμένες μεταξύ των δύο συγκεντρώσεων.

Λίγο μετά τις 18:00, οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν από το κέντρο και πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Νωρίτερα, λόγω του κλεισίματος κεντρικών οδών, είχε προκληθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή, είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες νεαροί στον χώρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να εμποδίσουν τη συγκέντρωση των ακροδεξιών. Όπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ Fm ο αντιπρύτανης, πραγματοποίησαν συνέλευση εν όψει της συγκέντρωσης αλληλεγγύης.



Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr,


στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1103347&lngDtrID=244

 

Φωνή υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών σε αντιρατσιστικά συλλαλητήρια
«Ιθαγένεια και νομιμοποίηση»

26/01/10 22:05

Αθήνα«Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά μεταναστών. Ασυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες» ήταν τα αιτήματα του αντιρατσιστικού συλλαλητήριου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα. Αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της χώρας.

«Διαδηλώνουμε για να έχουν όλα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων που γεννιούνται και σπουδάζουν στη χώρα δικαίωμα στην ιθαγένεια. Δεν δεχόμαστε το διαχωρισμό και τη διάσπαση των μεταναστών σε 'νόμιμους και παράνομους', όπου για τους πρώτους δίνονται δικαιώματα με το σταγονόμετρο και για τους δεύτερους διώξεις και απελάσεις.

»Η στέρηση αυτού του δικαιώματος για τα παιδιά που οι γονείς τους ζουν χρόνια στην Ελλάδα αλλά στερήθηκαν άδειας παραμονής, είναι παράλογη και άδικη» αναφέρεται στο ψήφισμα του συλλαλητηρίου.

«Παράνομος είναι ο ρατσισμός. Θέλουμε τα σύνορα της Ευρώπης να πέσουν» τόνισε στην ομιλία του ο Π.Κωνσταντίνου, μέλος της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», που διοργάνωσε το συλλαλητήριο σε συνεργασία με κοινότητες μεταναστών, φοιτητικούς συλλόγους και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Ο σκηνοθέτης Β.Θεοδωρόπουλος εκφώνησε χαιρετισμό της Κ.Κούνεβα, η οποία εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της προς τους διαδηλωτές και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «οι μετανάστες έχουν δικαίωμα να ζουν με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Πρέπει να συλλογιστούμε ότι εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, όλοι μας μπορεί να βρεθούμε στη θέση των μεταναστών στο μέλλον».

Η Αγγελική Βαλσαμάκη εκ μέρους της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. κάλεσε όλους τους διαδηλωτές να δώσουν «μάχη για να σπάσει ο φαύλος κύκλος «παρανομία εξαθλίωση και πάλι παρανομία» και ζήτησε να αγωνιστούν όλοι για να μην υπάρχει «κανένας άνθρωπος χωρίς 'χαρτιά', κανένας άνθρωπος παράνομος».

Ο εκπρόσωπος της πακιστανικής κοινότητας Ταλβίρ Χουσεήν, ευχαρίστησε στην ομιλία του όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, που παλεύουν για τα δικαιώματά τους και ζήτησε ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες.

Η Χρ.Βασιλοπούλου, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Φοιτητών ΑΣΟΕΕ 'Σωτήρης Πέτρουλας', τόνισε ότι «Ενωμένοι φοιτητές, εργάτες και μετανάστες μπορούμε να νικήσουμε. Ζητάμε ίσα δικαιώματα για όλους, χωρίς διακρίσεις».

Εκπρόσωπος από την αφρικανική κοινότητα είπε οτι «τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα δεν έχουν κάνει κάποιο λάθος. Γι αυτό και εμείς πρέπει να παλέψουμε για τα δικαιώματα των παιδιών μας».

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ένας 16χρονος μαθητής του 1ου Λυκείου Βριλησσίων, ο οποίος ζήτησε «ιθαγένεια και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών» και εξέφρασε την αλληλεγγύη της μαθητικής κοινότητας προς τους μετανάστες.

Ταυτόχρονα με το συλλαλητήριο στην Ομόνοια οργανώθηκαν αντίστοιχες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το συλλαλητήριο στην Αθήνα ολοκληρώθηκε με πορεία προς τη Βουλή.


, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1099224&lngDtrID=244

 

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...