Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Είχε προειδοποιήσει σε chatroom ο δράστης του μακελειού στο Γυμνάσιο Αλμπερτβιλ

 

Ο δράστης του μακελειού στο Γυμνάσιο Αλμπερτβιλ της πόλης Βίνεντεν είχε προειδοποιήσει σε chatroom για την επίθεσή του. Θρήνος και οργή στη Γερμανία, μία ημέρα μετά την επίθεση. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, επιμνημόσυνες δεήσεις για τα θύματα της επίθεσης, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τι οδήγησε τον 17χρονο δράστη -και αυτόχειρα- στην αποτρόπαια πράξη του.

Ο δράστης και αυτόχειρας Τιμ Κρέμτσερ είχε προειδοποιήσει, μία ημέρα νωρίτερα, σε chatroom για την επίθεση που επρόκειτο να πραγματοποιήσει.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου Βάδης-Βυτεμβέργης, Χέριμπερτ Ρεχ, ο δράστης δήλωσε σε διαδικτυακό «δωμάτιο συζήτησης» ότι «είχε βαρεθεί τη ζωή του» και ότι σκόπευε να επιτεθεί στο Γυμνάσιο Αλμπερτβιλ.

«Θα ακούσετε από μένα αύριο, θυμηθείτε το όνομα ενός μέρους που ονομάζεται Βίνεντεν» φέρεται να έγραψε ο δράστης.

«Τα βαρέθηκα όλα, αρκετά έζησα αυτή τη ζωή που δεν έχει νόημα, συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Όλοι με κοροϊδεύουν και κανένας δεν αναγνωρίζει τις δυνατότητές μου», έγραψε ο Τιμ, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Χ.Ρεχ.

«Έχω όπλα εδώ, αύριο το πρωί θα πάω στο παλιό μου σχολείο», κατέληγε το μήνυμα του 17χρονου που όπως έλεγε ήθελε να «τηγανίσει» τους πρώην συμμαθητές του.

Στην ίδια συνέντευξη ο Ρεχ δήλωσε ότι ο Τιμ είχε υποβληθεί σε ψυχοθεραπεία διότι είχε διαγνωσθεί πως έπασχε από κατάθλιψη.

Ένας άνδρας από τη Βαυαρία ενημέρωσε την αστυνομία για το μήνυμα, μετά τις επιθέσεις, λέγοντας ότι ο γιος του που είχε εισέλθει στο chatroom δεν είχε λάβει σοβαρά την προειδοποίηση του 17χρονου.

 

Θρήνος στη Γερμανία

«Είναι μία ημέρα θλίψης για όλη τη Γερμανία» δήλωσε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ενώ οι γερμανικές εφημερίδες χαρακτηρίζουν «μυστηριώδη» τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος είχε φοιτήσει στο ίδιο σχολείο χωρίς να έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του.

Οι ανακριτές εστιάζουν την προσοχή τους στο γεγονός ότι τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες -επτά μαθήτριες και τρεις καθηγήτριες. Παράλληλα, η Αστυνομία εξέτασε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του δράστη και διαπίστωσε ότι περνούσε πολλές ώρες παίζοντας βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βάδης-Βυτεμβέργης τόνισε πάντως ότι είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Πρόσθεσε όμως ότι ο δράστης και αυτόχειρας δεν σκότωνε αδιακρίτως, αλλά μάλλον επέλεγε τα θύματά του, πυροβολώντας στο κεφάλι.

Ο δράστης και αυτόχειρας Τιμ Κρέμτσερ εισέβαλε στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης στο σχολείο και μέσα σε λίγα λεπτά δολοφόνησε 12 άτομα (οκτώ μαθήτριες, έναν μαθητή και τρεις δασκάλες) και τραυμάτισε αρκετά άλλα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μπήκε ήρεμα στις αίθουσες διδασκαλίας και άρχισε να πυροβολεί αμίλητος.

Φεύγοντας από το σχολείο πυροβόλησε και σκότωσε έναν διερχόμενο άνδρα, ενώ στη συνέχεια κατέλαβε ένα διερχόμενο όχημα, κρατώντας όμηρο τον οδηγό του.

Σταμάτησε περίπου 40 χλμ μακριά από το σχολείο και μπήκε σε μία έκθεση αυτοκινήτων, όπως σκότωσε άλλους δύο άνδρες. Στο σημείο αυτό περικυκλώθηκε από την Αστυνομία.

Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα ο 17χρονος να τραυματιστεί στο πόδι. Ο δράστης, αφού έπεσε στο έδαφος, έστρεψε το όπλο εναντίον του και αυτοκτόνησε.

Όπως έγινε γνωστό, ο πατέρας του δράστη και αυτόχειρα ήταν σκοπευτής σε όμιλο και είχε άδεια οπλοφορίας για 18 πυροβόλα όπλα. Από τις έρευνες της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός είχε πάρει ένα από τα όπλα του πατέρα του και 50 φυσίγγια.

Γερμανοί ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 17χρονος να είχε δει νωρίτερα στην τηλεόραση τις εικόνες από ένα άλλο μακελειό, στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ένας 27χρονος είχε σκοτώσει 11 άτομα, και να θέλησε να τον μιμηθεί.

Η Ένωση Γερμανών Αστυνομικών απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα σχολεία, ώστε να μην μπορεί να εισέλθει οποιοδήποτε άτομο την ώρα των μαθημάτων.

 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...