Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

ΠΡΟΣΟΧΗ! - Εισάγεται πλαγίως η δυνατότητα υιοθεσίας παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια! - Σχέδιο νόμου για τη «Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου»

yiothesia omofylofilwn 04


Μία τραγική συνέπεια που προκύπτει απ’ τον παρόν σχέδιο νόμου είναι ότι, φαίνεται να εισέρχεται απ’ το «παράθυρο» ...η δυνατότητα υιοθεσίας ενός (ανήμπορου να υπερασπιστεί τον εαυτό του) παιδιού, από ομόφυλα ...ζευγάρια!

Πολύ απλά δηλαδή, εάν προσέλθει στην όποια υπηρεσία υιοθεσιών, ...«ζευγάρι» δύο αντρών (ή δύο γυναικών) οι οποίοι όμως έπειτα από μεταβολή φύλου ενός εκ των δύο, θα υπάρχουν επισήμως ως μία σχέση μεταξύ άντρα και γυναίκας, τότε, ο υπάλληλος της υπηρεσίας θα οφείλει ίσως να προωθήσει το αίτημα υιοθεσίας, καθ’ ότι -εάν το σχέδιο νόμου επικυρωθεί- το αίτημα αυτό -επισήμως τουλάχιστο- θα γίνεται από ...«ετερόφυλο ζευγάρι»!

Δηλαδή, η εν λόγω αίτηση υιοθεσίας προς αποφυγή τάχα διακρίσεων (Σχέδιο Νόμου, αρθρ. 7, παρ. 2) -ανάλογα βέβαια με το φιλοσοφικό-ιδεολογικό «προσανατολισμό» των διαχειριζόντων το αίτημα ή και υποχρεωτικά (Σχ. Νομ. αρθρ. 5, 1;)- ; ίσως να έχει ίσες ευκαιρίες με την αντίστοιχη αίτηση ενός πράγματι ετερόφυλου ζευγαριού.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι με βάση το σχέδιο νόμου (αρθρ. 3, παρ. 4): «Δεν απαιτείται επίσης η οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική ...ή ψυχική του υγεία»! Αυτό, πραγματικά θα ξάφνιαζε ακόμα και τους υπέρμαχους του νομοσχεδίου(!), καθ’ ότι το σχέδιο νόμου δείχνει να αδιαφορεί παντελώς εάν ο βουλόμενος να μεταβάλει το φύλο του οδηγείται στην απόφαση αυτή ...από ψυχοπαθολογικά αίτια!

Πρόκειται για ολοκληρωτική υπονόμευση των δικαιωμάτων των υποψήφιων προς υιοθεσία παιδιών και της ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης.

Πώς θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αγάπη προς τα παιδιά, την εικόνα εκείνη κατά την οποία κάποτε (ή και τώρα σε άλλες χώρες), θα παραδίδεται από τις κοινωνικές υπηρεσίες με κάθε επισημότητα ένα παιδάκι στα χέρια ομόφυλων «γονιών», τη συνοδεία φυσικά των απαραίτητων για την περίσταση ευχών όπως: ...«συγχαρητήρια» ...«να σας ζήσει», ...«καλή ανατροφή»!!

Με βάση τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού ΟΗΕ, αρθ. 27, παρ. 1: «Τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν το δικαίωμα κάθε παιδιού για ένα κατάλληλο επίπεδο ζωής που να επιτρέπει τη σωματική, πνευματική, ψυχική, ηθική και κοινωνική ανάπτυξη του»!

Σε περίπτωση βέβαια δυνατότητας υιοθεσίας παιδιού από ομόφυλα «ζευγάρια», περισσεύει η οποιαδήποτε επισήμανση περί του πόσο αυτό επιτρέπει ...«τη σωματική, πνευματική, ψυχική, ηθική και κοινωνική ανάπτυξη» του παιδιού!

Θα ήταν ίσως συνεπές αλλά και συμβολικής σημασίας όπως οι ταύτα υποστηρίζοντες, (κυρίως πολιτικοί) ....να πρόβαιναν σε δεσμευτικού χαρακτήρα συμβολαιογραφική πράξη κατά την οποία σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, θα εκχωρείται η κηδεμονία των παιδιών τους ...αποκλειστικά σε ομόφυλα «ζευγάρια»!!

Ως πατέρας 4 παιδιών γνωρίζω καλά ότι κάτι τέτοιο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει κάποιος που αγαπάει τα παιδιά! Κάποιος που φροντίζει για το μέλλον τους.

Αντιθέτως, με αυτό τον τρόπο κανείς και εκμεταλλευόμενος παράλληλα την αδυναμία ενός παιδιού να αντιδράσει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, το καταδικάζει ευθύς εξ’ αρχής σε ατελείωτα ψυχοκοινωνικά προβλήματα (και πειράματα)!

Εάν έρθει κάποτε μια μέρα που η παραπάνω δυνατότητα θα είναι αποδεκτή κοινωνικά, νομικά και ηθικά, θα μιλάνε ίσως κάποιοι για "ήθη", αλλά βεβαίως αυτά, αν μη τι άλλο ...δεν θα χρηστά! (για χρηστά ήθη Συντ. 5, 1• Αστ. Κωδ. 178, 281).

Χρηστά ήθη: «αι ιδέαι του εκάστοτε κατά την γενικήν αντίληψην (δηλ. του μέσου), χρηστώς (δηλ. συνετά, ηθικά και ενάρετα) και εμφρόνως σκεπτομένου κοινωνικού ανθρώπου» (ΑΠ 398/1975). Στη δε χώρα μας, την Ελλάδα, σαφώς δεν υπάρχουν "κατά την γενικήν αντίληψην", παρόμοια με εκείνα που εκφράζονται στο σχέδιο νόμου, ήθη.

Θα ήταν ίσως ωφέλιμο για την προστασία της κοινωνίας και τα παιδιά της/μας, εάν "χρηστώς" σκεπτόμενοι άνθρωποι κατέθεταν (ενν. ειρηνικά, κόσμια, χωρίς εμπάθεια) τις προτάσεις και τις ενστάσεις τους, συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση, η οποία βρίσκεται εδώ. (http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=8078)

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...