Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Ιμάμηδες - Το Μακρύ Χέρι της Τουρκίας στην Ευρώπη

turkisch islamische union 01


H Toυρκία κέρδισε τελικά τον τίτλο της χώρας που έχει τους πρώτους Ιμάμηδες-κατασκόπους στον κόσμο.

Η Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, που σημαίνει "Τουρκική Ισλαμική Ένωση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων", είναι το βασικό εργαλείο άσκησης επιρροής και κατασκοπίας στις χώρες όπου τοποθετούνται έμμισθοι ιμάμηδες, οι οποίοι με νόμο είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν κάθε πληροφορία στις υπηρεσίες πληροφοριών του τουρκικού κράτους!

Μπουράκ Μπεγκντίλ, Gatestown Institute, ZeroHedge, 1-1-17

Επισήμως, το τουρκικό Διευθυντήριο Θρησκευτικών Υποθέσεων (Ντιγιανέτ στα τούρκικα) έχει αποστολή να προσφέρει θεσμικές θρησκευτικές υπηρεσίες, ανεξαρτήτως όλων των πολιτικών ιδεολογιών. Στην πράξη, η αντίληψη του Ντιγιανέτ για την «προσφορά θεσμικών θρησκευτικών υπηρεσιών» μπορεί να είναι διαφορετική από αυτό που σημαίνει ο όρος.

Πρόσφατα, το γραφείο του Μουφτή της Κωνσταντινούπολης, περιέγραψε την τοποθεσία ενός τζαμιού ως «εκεί που βρισκόταν μια βρωμερή γειτονιά Εβραίων και Χριστιανών». ΄Υστερα από δημοσιεύματα στον Τύπο, η περιγραφή αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα του Ιμάμη.

Οι «θεσμικές θρησκευτικές υπηρεσίες» του Ντιγιανέτ μπορεί κάποτε να καλύπτουν και αυτό σε άλλες χώρες λέγεται κατασκοπεία. Σε μια ενημέρωση κοινοβουλευτικής επιτροπής, το Ντιγιανέτ παραδέχτηκε ότι συγκέντρωσε, μέσω ιμάμηδων, πληροφορίες από 38 χώρες για τις δραστηριότητες υπόπτων ως οπαδών του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που είναι εγκατεστημένος στις ΗΠΑ και τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατήγγειλε ως τον εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Σαν να πρόκειται για το φυσιολογικότερο πράγμα του κόσμου, το Ντιγιανέτ ανέφερε πως οι ιμάμηδές του συγκέντρωσαν πληροφορίες και απέστειλαν εκθέσεις από την Αμπχαζία, τη Γερμανία, την Αλβανία, την Αυστραλία, την Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, την Λευκορωσία, το Βέλγιο, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Γεωργία, την Ολλανδία, τη Βρετανία, τη Σουηδία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Μαυροβούνιο, το Καζακστάν, την Κένυα, το Κιργιστάν, το Κόσσοβο,, την Λιθουανία, τη Μακεδονία, την Μογγολία, τη Μαυριτανία, τη Νιγηρία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σαουδική Αραβία, το Τατζικιστάν, την Τανζανία, το Τουρκμενιστάν και την Ουκρανία.

Μετά αρκετές άλλες παράδοξες ιδιαιτερότητες, η Τουρκία τελικά κέρδισε τον τίτλο της χώρας με τους πρώτους ιμάμηδες κατασκόπους στον κόσμο –και αυτό επισήμως.

Αυτό είναι ανησυχητικό για πολλές ευρωπαϊκές χώρες που φιλοξενούν εκατομμύρια Τούρκους.

Τον Οκτώβριο, ένας Τουρκο-Γερμανός πολιτικός επιστήμων, ο Μπουράκ Κοπούρ, προειδοποίησε ότι η αυξανόμενη υποστήριξη στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν θα μπορούσε να οδηγήσει τους Γερμανούς τουρκικής καταγωγής στη συγκρότηση ενός βίαιου τουρκικού εθνικιστικού κινήματος. Τον Ιούλιο, ο Τσεμ Οζντεμίρ, τουρκικής εθνικότητας αρχηγός των Γερμανών Πρασίνων, προειδοποίησε για την επιρροή της Τουρκο-Ισλαμικής ΄Ενωσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, η οποία –είπε- χρηματοδοτείται και παίρνει τις εντολές της απ’ ευθείας από το κόμμα ΑΚΡ του Ερντογάν. Παρόμοια δήλωση είχε κάνει ένα μήνα νωρίτερα ο Επίτροπος Ενσωμάτωσης Αϊντάν Οζογκούζ.

Η Ολλανδική κυβέρνηση επέστησε την προσοχή του κοινού για την ύπαρξη «ιμάμηδων-πρακτόρων» από την Τουρκία και κάλεσε τους πολίτες να υποβάλλουν τις ενδεχόμενες καταγγελίες τους για κακοποιό δράση τους.

Η Ολλανδία δήλωσε επίσης ότι θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά κάθε κρούσμα όπου το «μακρύ χέρι» της ΄Αγκυρας εκδηλωθεί στη χώρα της, ύστερα από μια πληροφορία ότι η τουρκική πρεσβεία έστειλε στη Τουρκία πολλούς Τουρκο-Ολλανδούς που ίσως έδειξαν συμπάθεια για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Χάγη εκλήθη στο υπουργείο των Εξωτερικών, όταν αξιωματούχος του Ντιγιανέτ παραδέχτηκε πως είχε συντάξει κατάλογο οπαδών του Γκιουλέν.

Η Γερμανία ήταν λιγότερο διπλωματική στην έκφραση της δυσφορίας της για τους Τούρκους κατασκόπους. Στις αρχές Δεκεμβρίου η γερμανική αστυνομία συνέλαβε ένα Τούρκο 31 χρόνων, ως ύποπτο για παροχή πληροφοριών σε Τούρκους μυστικούς πράκτορες για Κούρδους που ζουν τη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας. Η ανακοίνωση ανέφερε:

« Ο κατηγορούμενος βαρύνεται με σοβαρές υποψίες ότι δουλεύει για τη τουρκική κατασκοπεία και παρέχει πληροφορίες για Κούρδους που διαβιούν στη Γερμανία, τις διευθύνσεις τους ,τις επαφές τους και την πολιτική τους δραστηριότητα.»

Η Τουρκία εξάγει τους πολιτικούς πολέμους και τις εντάσεις της στην Ευρώπη. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι για την γηραιά ήπειρο.

 

Πηγή: Ινφογνώμων Πολιτικά

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...