Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Κύπρος (1974 και μετά)

Ο Κύπριος Πρόεδρος καλείται να κατανοήσει, επιτέλους, ότι η απελευθέρωση της Κύπρου και η απαλλαγή της από τον αττιλικό ζυγό δεν θα επιτευχθεί διά του διζωνικού τερατουργήματος, αλλά διά της αδιάσπαστης προσκόλλησης και επιμονής στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομιμότητας.
Αμετανόητος ο ανανιστής Χρήστος Στυλιανίδης.  Δεν ζήτησε να αποσυρθεί η δήλωσή του από το βήμα της Ελληνικής Βουλής , ότιΗ ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ. Ούτε καν απολογήθηκε, όπως έγραψε και η ομογενειακή «Ελευθερία» 22.2.24 σελ. 4 σύνδεσμος ακολουθεί. 
Η ατομική και συλλογική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού εξαρτάται από ισχυρή άμυνα ως παραγωγού ασφάλειας έναντι της τουρκικής επιβουλής. Ισχυρή άμυνα στηρίζει και ενισχύει αξιόπιστη και σοβαρή εξωτερική πολιτική.
Στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), που δημοσιεύθηκε προεκλογικά και ειδικά σε ότι αφορά το Κυπριακό, καθορίζεται ώς ύψιστη επιδίωξη, η επανέναρξη τών διαπραγματεύσεων με στόχο την λύση ΔΔΟ,
Η διζωνική μετατρέπει, ναι ή όχι, τους νόμιμους Κύπριους σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και την Κύπρο σε προτεκτοράτο της Τουρκίας, όπως παραδέχτηκε ο μέντοράς του, Αναστασιάδης; Οι συνομιλίες στη βάση της διζωνικής απέτυχαν, ναι ή όχι;
Συχνά μου έχει ζητηθεί να δημοσιεύσω το χάρτη της Πράσινης Γραμμής. Τελικά τον βρήκα στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας, συγκεκριμένα στο Military Intelligence Museum στο Bedfordshire, όπου συνοδεύεται με μια ιστορική ανάλυση/έρευνα με αυθεντικό αντίγραφο του χάρτη της «Πράσινης Γραμμής» με τους πρωταγωνιστές και τον σχεδιαστή.
Συχνά μου έχει ζητηθεί να δημοσιεύσω το χάρτη της Πράσινης Γραμμής. Τελικά τον βρήκα στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας, συγκεκριμένα στο Military Intelligence Museum στο Bedfordshire, όπου συνοδεύεται με μια ιστορική ανάλυση/έρευνα με αυθεντικό αντίγραφο του χάρτη της «Πράσινης Γραμμής» με τους πρωταγωνιστές και τον σχεδιαστή.
Η Τουρκία υλοποιεί σταδιακά, αδίστακτα και μεθοδικά τον στρατηγικό στόχο της, που έθεσε από τη δεκαετία του 1950, να θέσει υπό τον έλεγχο της τήν Κύπρο.
Ποιο είναι το σενάριο Β’ του Ν. Χριστοδουλίδη απέναντι στην τουρκική αταλάντευτη αξίωση για λύση δύο κρατών; Δεν έχει! Δεν θέλει να μελετήσει. Αρνείται να ετοιμάσει, διότι επιμένει στη διζωνική που οι Τούρκοι έχουν ενταφιάσει.
Στις 18 Ιουλίου 2019 το Βρετανικό Εθνικό Αρχείο, είχε αποδεσμεύσει και έγγραφα για τις μυστικές συνεργασίες του Χ. Κίσινγκερ με τους Βρετανούς, τα οποία δημοσίευσα.
Νέα αποδέσμευση βρετανικών εγγράφων, αυτήν τη φορά του Υπ. Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (Φόρεϊν Όφις) για το έτος 1993
Με όλα αυτά τα ανεπίτρεπτα που συμβαίνουν, τις θυμωμένες αναφορές σε σειρήνες και αβασάνιστες κριτικές, κάθε νούσιμος πολίτης διερωτάται: Αν σε έναν απλό ανασχηματισμό ο Πρόεδρος τα έκανε θάλασσα,
Το σημερινό μου άρθρο είναι ένα συνοπτικό συμπλήρωμα στο άρθρο μου στην Σημερινή 26 Δεκεμβρίου 2023, «Αιματηρά Χριστούγεννα 1963: Το πρώτο πραξικόπημα για διάλυση της ΚΔ για τα σχιζοφρενικά «δύο κράτη»».
Στην Ελλάδα, μεγάλες επιχειρήσεις έστησαν πλατφόρμα και καλούν Έλληνες, που εργάζονται και διαπρέπουν στο εξωτερικό, να επιστρέψουν στην πατρίδα με ζουμερά συμβόλαια και άριστες επαγγελματικές προοπτικές. Ακούσατε κάτι σχετικό στην Κύπρο;
Μετά την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 16 Αυγούστου 1960 οι Tούρκοι της Κύπρου έκαναν ότι μπορούσαν να την υπονομεύσουν χρησιμοποιώντας το βέτο που εξασφάλισαν με τις Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου χάρη στις διαπραγματεύσεις που έκανε ο Τούρκος Συνταγματολόγος Δρ.Nihat Erim με τους Βρετανούς.
Η Τουρκία μετά την εισβολή τό 1974, την κατάληψη τού βορείου τμήματος τής Κύπρου και τήν κατοχή του επί μισό αιώνα, συνεχίζει την επιθετική και επεκτατική πολιτική της, με στόχο τον στρατηγικό έλεγχο όλης της νήσου.
Από την πρώτη κιόλας τουρκική εισβολή στην Κύπρο ξεκίνησε ένα αφήγημα ότι για όλα φταίει η Αμερική και ο τότε εβραίος στην καταγωγή Υπ. Εξωτερικών Δρ. Χένρι Κίσινγκερ.
Για ακόμα μια φορά οι φίλοι της αναγνώρισης των κατεχομένων βρετανοί λόρδοι και βαρόνες, ζητούν από την κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητας, αναγνώριση του ψευδοκράτους και απευθείας πτήσεις από ΗΒ προς κατεχόμενα.

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...