Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό
23 Απριλίου 2024

Περίεργη δίωξη στην Κύπρο: Η αστυνομία εισέβαλε σε σπίτι δικηγόρου για σχόλιο σε BLOG.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Κυπριακής Αστυνομίας διερευνά καταγγελία του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, ο οποίος σε γραπτή κατάθεσή του στην Αστυνομία, υποστήριξε ότι συγκεκριμένες αναφορές στο Blog christofias-watch.blogspot.com στο διαδικτυακό χώρο αποτελούσαν απειλή κατά της ζωής του.
Σήμερα, με δικαστικό ένταλμα η Αστυνομία ερεύνησε το γραφείο του 35χρονου δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος, γιό του γνωστού αρθρογράφου του Φιλελεύθερου Γιώργου Σέρτη, ο οποίος φέρεται να είναι διαχειριστής του Blogspot και προέβη σε κατάσχεση δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών από το γραφείο του. Ο δικηγόρος ανακρίθηκε και αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.
Ο δικηγόρος του κ. Ξενοφώντος, Χρίστος Κληρίδης, δήλωσε ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει πολιτική δίωξη με πολιτικά κίνητρα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι αναφορές συνιστούσαν απειλή κατά του δημοσιογράφου, ο φάκελος θα οδηγηθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για να αποφασιστεί κατά πόσο η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.
Σε ερώτηση εάν θα συλληφθεί, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται ως Αστυνομία είναι κατά πόσο ο 35χρονος ο οποίος φέρεται να είναι ο διαχειριστής του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου ήταν και ο μοναδικός που θα μπορούσε να πει για να καταγράψει τα συγκεκριμένα τα οποία κατέθεσε ο παραπονούμενος.
''Ωστόσο ήταν το κρίσιμο ερώτημα και εξακολουθεί να βρίσκεται υπό έρευνα γι’ αυτό και δεν έχει διενεργηθεί η σύλληψη του'', πρόσθεσε.

Αναρτήθηκε από ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ στις 9:39 π.μ. Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010

http://filoksenos.blogspot.com/2010/05/blog.html

 

‘Εμπροσθοφύλακας’
«Αλληλεγγύη στον Ξενή Ξενοφώντος:  Να αντιδράσουμε στη φασιστική πολιτική δίωξη!»
18 Ιουνίου 2010
Συντακτική Ομάδα

Κι όμως! Μετά την απίστευτη, βάρβαρη και χουντικού τύπου «έφοδο» τα χαράματα της 6ης Μαΐου 2010 στην οικία Ξενοφώντος από 4 αστυνομικούς, την κατάσχεση των υπολογιστών αυτού και της συζύγου του και την προσαγωγή του για ανάκριση, η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόφαση για την έρευνα υπήρξε η ανάρτηση σχολίου από τον άγνωστο ανώνυμο επισκέπτη «Ρήγα» στο χώρο σχολίων του κορυφαίου σατιρικού, αντικατοχικού κυπριακού ιστολογίου ‘Χριστόφιας-Watch’, το οποίο ο «ερευνητής των έξι ωρών» Μακάριος Δρουσιώτης εξέλαβε ως απειλητικό. Αναφερόμαστε σε πρόφαση, καθότι η Αστυνομία ουδέν έπραξε για να βρει τον ανώνυμο επισκέπτη, αλλά εστίασε την προσπάθειά της στην εξεύρεση των διαχειριστών της σελίδας, τον εκφοβισμό τους και τη φίμωση του ιστολογίου.

Η επιδρομή τελούσε, όπως φαίνεται, υπό την πλήρη έγκριση του Προεδρικού, μέσω ανθρώπων του στην Αστυνομία. Κάτι που αποδείχτηκε από τους πανηγυρισμούς της κομματικής εφημερίδας ‘Χαραυγή’ στις 7/5/2010 (η οποία κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο «Έφοδος στο Christofias-Watch»), αλλά και από τη μετέπειτα πλήρη κάλυψη και συγκάλυψη που δόθηκε από το Προεδρικό στις αστυνομικές ενέργειες.

Για 40 και πλέον μέρες η Αστυνομία εξακολουθεί να κατέχει τους υπολογιστές του ζεύγους Ξενοφώντος. Ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος αρχικά αναφερόταν σε «μη ύπαρξη αδικήματος», σε «μη ύπαρξη απειλής», και βεβαίωνε «η υπόθεση δύσκολα θα σταθεί στο δικαστήριο», δεχόμενος προφανώς πολιτικές πιέσεις από την κυβέρνηση Χριστόφια και τον διορισμένο από το Προεδρικό, επιστήθιο φίλο του κ. Χριστόφια, Β’ Γενικό Εισαγγελέα, κ. Άκη Παπασάββα, δεν προχωρεί σε ολοκλήρωση των ερευνών, παρά το ότι κατέχει το φάκελο της υπόθεσης εδώ και εβδομάδες.

Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση Χριστόφια, έχοντας βρεθεί εκτεθειμένη από τις αδικαιολόγητες ενέργειές της, πιέζει προς τη συνέχιση της υπόθεσης, με σκοπό την έστω προσωρινή συγκάλυψη των αρχικών της ενεργειών.

Όλα αυτά μάλιστα, μετά από την πρόσφατη δημόσια αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, με αφορμή δημοσίευση μελέτης Τούρκου πανεπιστημιακού κατά της Κύπρου σε ιστοσελίδα της Ε.Ε. [πβ. 'Σημερινή' 14/06/2010], ότι προσωπικά κείμενα που αναρτώνται σε ιστοσελίδες δεν εκφράζουν τις απόψεις της ιστοσελίδας, αλλά αποτελούν προσωπικές απόψεις των συντακτών τους (πόσο μάλλον όταν μιλούμε για ιστολόγια και κείμενα επισκεπτών που αναρτώνται αυτόματα, χωρίς τη γνώση των διαχειριστών της σελίδας).

Το να διώκεται κάποιος ως διαχειριστής ιστολογίου, για ελεύθερο σχόλιο ανώνυμου επισκέπτη, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός του καθεστώτος αποκαλύπτει τα πολιτικά κίνητρα της διώξης του Ξενή Ξενοφώντος. Από μία κυβέρνηση που κάθε άλλο παρά σέβεται την αντίθετη άποψη, και που αποδείχτηκε χειρότερη και από την Ακροδεξιά, όλα να τα περιμένουμε.

Καλούμε τους αναγνώστες μας σε δυναμική δράση. Ο Ξενής χρειάζεται τη βοήθειά μας. Τη συμπαράστασή μας. Την αντίδρασή μας στη δίωξή του. Διότι αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στο στόχαστρο του φασισμού.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΞΕΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ!

Κάτω τα χέρια από την ελευθερία του λόγου, κάτω τα χέρια από την Δημοκρατία. Όχι στην φίμωση, όχι στην λογοκρίσια από το καθεστώς. Από σήμερα θα έχουμε στα δεξιά της ιστοσελίδας μας ένα banner αλληλεγγύης προς τον Ξενή Ξενοφώντος. Καλούμε όλα τα κυπριακά και ελλαδικά ιστολόγια και ιστοσελίδες που αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου να δείξουν και αυτά την αλληλεγγύη τους στον Ξενή Ξενοφώντος, αναρτώντας το πιο κάτω banner. Διότι αύριο στις 6:30 το πρωί μπορεί η Αστυνομία Κύπρου και η Επαγρύπνηση να κτυπήσουν την δική σου πόρτα!

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...