Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Η διαδικασία της Γενεύης είναι παράνομη - Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και οδηγεί στο θάνατο την Κυπριακή Δημοκρατία

geneyh 01

Το 1955 ξεκίνησε ο αντιαποικιακός, εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ, που έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο. Τότε, όσο διαρκούσε ο επικός αγώνας των Ελλήνων της Κύπρου εναντίον των αποικιοκρατών, οι Τούρκοι της Μεγαλονήσου όχι μόνο δεν συμμετείχαν σ’ αυτόν, αλλά ήταν και συνεργάτες των Άγγλων.

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στη Γενεύη της Ελβετίας, υπό την αιγίδα του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Αϊντα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΤΠ / Χρήστος Αβραμίδης)


Το 1955 ξεκίνησε ο αντιαποικιακός, εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ, που έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο. Τότε, όσο διαρκούσε ο επικός αγώνας των Ελλήνων της Κύπρου εναντίον των αποικιοκρατών, οι Τούρκοι της Μεγαλονήσου όχι μόνο δεν συμμετείχαν σ’ αυτόν, αλλά ήταν και συνεργάτες των Άγγλων.

Δεν ήταν με τους αγωνιστές της ελευθερίας, αλλά με τους σκλαβοκράτορες.

Το 1959, το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποτρέψει την ολοκληρωτική απελευθέρωση της Κύπρου, οδήγησε τα πράγματα στην υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου, με τις οποίες ιδρύθηκε ένα κυρίαρχο κράτος, με τη Συνθήκη Εγγυήσεως να υπογράφεται από την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο να διατηρηθεί η ανεξαρτησία, και η εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι εγγυήτριες δυνάμεις εγγυήθηκαν να απαγορεύσουν την προώθηση «είτε της ένωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με οποιοδήποτε άλλο κράτος, ή τη διχοτόμηση της νήσου». Όμως πουθενά δεν αναφέρεται στη συνθήκη αυτή ότι διατηρούν το δικαίωμα της διάλυσης ή της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παρότι υφίσταται η σκιά της Συνθήκης Εγγυήσεως, με τις Συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου, γεννήθηκε ένα νέο κυρίαρχο κράτος, για την ίδρυση του οποίου συμφώνησαν η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τουρκία, η κοινότητα των Ελλήνων της Κύπρου και η κοινότητα των Τούρκων της Κύπρου.

geneyh 02

(Φωτ.: Flickr / freecyprus.org)


Το κράτος ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία, έχει Σύνταγμα και αυτά τα 57 χρόνια που υπάρχει, παρά την τουρκική εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους του από τα τουρκικά στρατεύματα, συνεχίζει να είναι αδιάλειπτα ένας διεθνής κρατικός δρων, να είναι ενεργό μέλος σε διεθνείς οργανισμούς, να υπογράφει συμφωνίες με κράτη και διεθνείς οργανισμούς, χωρίς να ρωτά κανέναν από τους παράγοντες οι οποίοι συμμετείχαν στην διαδικασία και υπέγραψαν τις συνθήκες ιδρύσεώς του. Επιπλέον, διαθέτει καταστατικό χάρτη, το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο δεν δίνει δυνατότητα σε κανέναν παράγοντα εκτός Κύπρου, να προβεί σε τροποποίησή του και στη διάλυση ή μετάλλαξη του υφισταμένου κράτους.

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι έχουν δικαίωμα η Ελλάδα, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι δυο κοινότητες του νησιού να υπογράψουν το θάνατο του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Άρα, η όλη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη από χθες στη Γενεύη είναι παράνομη, είναι ένα έγκλημα που γίνεται εις βάρος ενός κυρίαρχου κράτους και η συμμετοχή στη διαδικασία αυτή του ίδιου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν προσδίδει καμία νομιμότητα σε αυτήν την επαίσχυντη διαδικασία, αφού ούτε ο Πρόεδρος έχει δικαίωμα να διαλύσει ή να οδηγήσει σε μετεξέλιξη το κράτος της Κύπρου.

geneyh 03

(Φωτ.: dailymail.co.uk)


Το έγκλημα δε γίνεται απεχθέστερο, με τον αποκλεισμό από τις ούτως ή άλλως παράνομες διαδικασίες, της ΕΕ, πλήρες μέλος της οποίας είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.
Όσο για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν την επαίσχυντη και εξ αντικειμένου προδοτική διαδικασία, να υπενθυμίσουμε ότι η παρουσία Ελλήνων πολιτικών και διπλωματικών αξιωματούχων σε μια τέτοια διαδικασία, μαζί με αντίστοιχους Τούρκους, όχι μόνο ακυρώνει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που απαιτούν την άνευ όρων αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, όχι μόνο νομιμοποιεί την εισβολή και κατοχή, αλλά μηδενίζει το... κοντέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας και μας φέρνει πίσω στο 1959.

Δηλαδή, σβήνεται στην ουσία η ιστορία και παραδίδεται στους νεοαποικιοκράτες και τους παράνομους εισβολείς η σφραγίδα και η ψυχή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν ξέρω ποιες δυνάμεις οδήγησαν και οδηγούν τους πολιτικούς σε Κύπρο και Ελλάδα σε αυτόν τον παραλογισμό, σε αυτό το εθνικό και διεθνές έγκλημα.

Οι πολίτες της Κύπρου, στους οποίους ανήκει αυτό το κράτος, πρέπει να αφυπνιστούν και να σταματήσουν τον έγκλημα που είναι σε εξέλιξη, ένα έγκλημα που θα οδηγήσει στην κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την οποία θα ακολουθήσει και η καταστροφή του ελληνισμού της Κύπρου.

Ο ελληνισμός της Κύπρου έχει αστείρευτες δυνάμεις, οι οποίες πηγάζουν από την υπερτρισχιλιετή ιστορία του πάνω στο νησί. Είναι αδιανόητο να παραδοθεί βορά στους νεοαποικιοκράτες του Λονδίνου και τους νεοοθωμανούς της Άγκυρας.

Έλληνες γρηγορείτε.


Πηγή: Pontos-Νews, Ινφογνώμων Πολιτικά

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...