Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό
20 Απριλίου 2024

ΔΥΟ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΚΟΙΜΗΘΗΣΑΝ! ΑΛΛΑ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ!

ΔΥΟ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΚΟΙΜΗΘΗΣΑΝ! ΑΛΛΑ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ!

 

TI KATANTHMA EINAI KI’ AYTO;
Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ σήμερα 18 Νοεμβρίου 2008.
Έπειτα από τα πολιτικά νέα η εκφωνήτρια αναφέρθηκε στο δημοσιογράφο-πολεμικό ανταποκριτή Γεώργιο Κοίλαρη, ο οποίος κηδεύθηκε σήμερα. Και καλά έκαμε η ΝΕΤ που αναφέρθηκε στο αείμνηστο δημοσιογράφο, ο οποίος είχε τραυματισθή, ευρισκόμενος στο μακρινό Αφγανιστάν για την εκπλήρωση της αποστολής του. Ας είναι η αιωνία η μνήμη του.

Σήμερα όμως κηδεύθηκαν και δύο άλλες μεγάλες εκκλησιαστικές προσωπικότητες! Θα ήταν δίκαιο να λεχθεί κάτι και για τα πρόσωπα αυτά, μάλιστα από το Κρατικό κανάλι ενημερώσεως. Δεν φανταζόμουνα ότι ένας δημοσιογράφος θα ήταν πιο σημαντικό πρόσωπο από ένα ποληό Μητροπολίτη, που υπηρέτησε το Λαό μας και από ένα διακεκριμένο Αρεοπαγίτη, που τίμησε τη Ελληνική Δικαιοσύνη και έπειτα έγινε κληρικός και ιεραπόστολος, υπηρετώντας το φρικτό θυσιαστήριο, το Θεό και τον άνθρωπο. Εκφράζω τη βαθειά λύπη μου στους αρμόδιους για την ενημέρωση κυρίως στους κρατικούς και στους ιδιωτικούς παράγοντες και φορείς της ενημερώσεως.

Πρόκειται λοιπόν 1) για τον μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Πατρών κυρό Νικόδημο Βαλληνδρά, που κηδεύθηκε σήμερα από το Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών και 2) τον επίσης μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Τζούμα, ο οποίος κηδεύθηκε από το Ναό Αγ. Νικολάου Χαλανδρίου.

1) Ο μακαριστός Μητροπολίτης υπηρέτησε την Εκκλησία με ένθεο ζήλο επί εβδομήντα περίπου χρόνια. Ήταν μια πολυταλαντούχος προσωπικότης, σαγήνευε δε τους ιστούς με την γλυκιά αγγελική φωνή του.
Κηδεύθηκε σήμερα στην Πάτρα. Πλήθη κόσμου τίμησαν τη μνήμη του. Τίμησαν το πρόσωπο και όχι το αξίωμα. Διότι ο Νικόδημος δεν ήταν πλέον αξιωματούχος της Ελληνικής Πολιτείας! Δεν ήταν πια εν ενεργεία Μητροπολίτης! Επομένως όσοι τίμησαν τη μνήμη του, τίμησαν το πρόσωπό του και την προσφορά του, όχι το αξίωμα εν ενεργεία Μητροπολίτη. Στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια, διότι ετίμησε πρεπόντως τον αείμνηστο προκάτοχό του.
Τιμώντας κι εμείς τη μνήμη του παραθέτουμε στη συνέχεια τον ωραίο επικήδειο Λόγο, τον οποίο εξεφώνησεν εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Πετρίδης, Γραμματεύς της Επιτροπής Διορθοδόξων Σχέσεων.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Σιδέρη, ο οποίος, μετά την παραίτηση του Νικοδήμου, τον ακολούθησε στην Αθήνα, έμεινε μαζί του και τον διακόνησε με πιστότητα και αφοσίωση μέχρι της τελευταίας του πνοής.

2) Ο μακαριστός π. Δημήτριος Τζούμας διετέλεσε Αρεοπαγίτης και διέπρεψε ως λειτουργός της Δικαιοσύνης. Όπου κι αν υπηρέτησε, διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρος του. Υπόδειγμα δίκαιου Δικαστού, σεμνού ανθρώπου, εντίμου οικογενειάρχη και εντίμου πολίτη. Με την αξία του έφθασε στον ύψιστο βαθμό στη δικαστική ιεραρχία. Εξελέγη Αρεοπαγίτης. Φαίνεται όμως ότι η καρδιά του φλεγόταν από μία πιο μεγάλη αγάπη! Ήθελε να γίνει υπηρέτης του Θεού και λειτουργός του αγίου Θυσιαστηρίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος τον χειροτόνησε Διάκονο και Πρεσβύτερο και έτσι τον εισήγαγε στις τάξεις του ιερού Κλήρου. Έκτοτε ήταν ένας σεμνός ιεραπόστολος. Μια Κυριακή κάθε μήνα τελούσε τη θεία λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πεντέλης, όπου προσήρχοντο πολλοί ανώτεροι και ανώτατοι Δικαστικοί, εκ των εν ενεργεία και των συνταξιούχων. Είχε οργανώσει συνεργείο για την επίσκεψη των φυλακισμένων, είχε πάθος για την διάδοση της Αγίας Γραφής, δούλευε με σεμνότητα για τη δόξα του Θεού. Επί τέλους διαχρονικά τρεις Αρεοπαγἰτες έγιναν κληρικοί. Ιερόθεος ο Αρεοπαγίτης, πρώτος Επίσκοπος των Αθηνῶν, Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, ο οποίος άκουσε τον Απόστολο Παύλο στον Άρειο Πάγο καί επίστευσε στο Χριστό μας. Στο όνομά του έχει αφιερωθή ο ομώνυμος ναός στο Κολονάκι και είναι πολιούχος των Αθηνών! Τρίτος δε ο π. Δημήτριος Τζούμας, επί τιμή Αρεοπαγίτης και ταπεινός πρεσβύτερος της Εκκλησίας μας! Τι να υποθέσουμε άραγε για τους παράγοντες της Ενημερώσεως: Είναι τόσο μικρόψυχοι ή τόσο αγράμματοι;

 


Αγαπητοί μου και αείμνηστοι Νικόδημε και Δημήτριε,
Υπηρετήσατε το Θεό και τον άνθρωπο, την Εκκλησία και την Δικαιοσύνη! Παρά ταύτα η Ελληνική Τηλεόραση, μάλιστα δε η Κρατική, την οποία όλοι μας πληρώνουμε για να εκπέμπει, αγνόησε και την προσφορά σας και την εξοδό σας! Είχατε την «ατυχία» να υπηρετήσετε την Εκκλησία! Και γι αυτό σας αγνόησαν! Αν όμως ήσασταν δημοσιογράφοι, πολιτικοί, συνδικαλιστές, ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες ή κάτι τέτοιο τότε θα ήσασταν σε κεντρική θέση του Δελτίου Ειδήσεων. Αλήθεια, τι κατάντημα είναι αυτό; Πως καταντήσαμε την Ελλάδα μας;

 


+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
18 Νοεμβρίου 2008

 

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...