Περισσότεροι οι κίνδυνοι για το παιδί όταν ο πατέρας είναι άνω των 45

Σε κίνδυνο θέτουν την υγεία των παιδιών τους οι άνδρες που γίνονται πατέρες μετά τα 45. Σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, τα παιδιά με πατέρες από αυτή την ηλικία και άνω έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν πριν από την ενηλικίωσή τους σε σχέση με τα παιδιά των οποίων οι πατέρες είναι μεταξύ 25-30 ετών κατά τη γέννησή τους.

 

Επιπλέον οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα παιδιά των μεγαλύτερων σε ηλικία πατέρων είναι πιθανότερο να εμφανίσουν αυτισμό, σχιζοφρένεια και επιληψία.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, η έρευνα είναι η πρώτη στο είδος της και οι ερευνητές συνδέουν τα αποτελέσματά της με την εξασθένηση του σπέρματος με το πέρασμα των χρόνων.

 

Η επιστημονική ομάδα εξέτασε 100 χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν την περίοδο 1980- 1996. Από αυτά, τα 830 πέθαναν προτού ενηλικιωθούν και τα περισσότερα προτού συμπληρώσουν το πρώτο έτος ηλικίας.

Το γεγονός ότι πέθαναν πολλά παιδιά των οποίων οι πατέρες ήταν μεγάλοι σε ηλικία διαπιστώθηκε ότι οφειλόταν σε εκ γενετής προβλήματα.

Προέκυψε ακόμη ότι τα παιδιά των μεγαλύτερων σε ηλικία πατέρων είχαν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν με σύνδρομο Ντάουν.

 

Newsroom ΔΟΛ