Το 2015 ο Γάλλος συγγραφέας Μισέλ Ουελμπέκ δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο Υποταγή, στο οποίο διηγείται την πολιτική άνοδο ενός Μοχάμεντ Μπεν Αμπάς, προέδρου του κόμματος «Μουσουλμανική Αδελφότητα» και παράλληλα τη θρησκευτική μεταλλαγή του κύριου ήρωα του έργου του, ο οποίος βρίσκει πιο βολικό να γίνει μουσουλμάνος παρά να μείνει πιστός στον θνήσκοντα αθεϊσμό.
Δεν πέρασαν τέσσερα χρόνια από την έκδοση του βιβλίου αυτού και οι αριθμοί ήρθαν να επιβεβαιώσουν την...προφητεία του κ. Ουελμπέκ. Το 18% των νεογέννητων παιδιών στη Γαλλία το 2016 δηλώθηκαν με αραβομουσουλμανικά ονόματα! Και μάλιστα το όνομα Μωάμεθ είναι στα πρώτα είκοσι. Αυτό υποστηρίζει ο πολιτικός αναλυτής Ζερόμ Φουρκέ στο περιοδικό Le Point.Οπως εξηγεί ο ίδιος "η καμπύλη δείχνει ξεκάθαρα μίααπό τις πλέον εντυπωσιακές μεταμορφώσεις που γνώρισε η γαλλική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες".
Αυτό το στοιχείο θα πρέπει να συνδιαστεί με δύο άλλα. Πρώτον, αν το ποσοστό του μουσουλμανικού πληθυσμού στη Γαλλία δεν ξεπερνά το 8%, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, τότε παρατηρούμε μια ταχύτατη αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού. Δεύτερο, αν η Γαλλία γνωρίζει για τρίτη χρονιά μείωση των γεννήσεων, αυτό σημαίνει ότι ο γηγενής γαλλικός πληθυσμός συρρικνώνεται και αυξάνεται ο μουσουλμανικός. Σε ορατό δηλαδή μέλλον, με μαθηματική ακρίβεια, η Γαλλία θα γίνει μουσουλμανική χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και χωρίς να χρειαστεί να γίνει ΄΄Κόσοβο΄΄ όπως την έπαθαν οι Σέρβοι για τους ίδιους λόγους...
Απόβλητη η Θεοτόκος
Ταυτόχρονα, ένα καθολικό όνομα σταδιακά εξαφανίζεται μεταξύ των κοριτσιών: η Μαρία. Σύμφωνα με τον Ζερόμ Φουρκέ, ενώ ήταν 20% στις αρχές της δεκαετίας του 1900, το όνομα έπεσε στο 1% τη δεκαετία του 1970 και συνέχισε να μειώνεται. "Η τελική φάση της πτώσης θα καταγραφεί, ποσοστό μικρότερο του 1%, στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ενώ θα περιοριστεί στο 0,3% το 2016 παρά την έκκληση του Πάπα Βενέδικτου 16ου (2011) στους γονείς να δίνουν χριστιανικά ονόματα στα παιδιά τους.
Eίναι ενδεικτικό της ανερχόμενης αθεΐας στη Γαλλία ότι το όνομα της Θεοτόκου το 1946 – με νωπές ακόμα τις οδυνηρές μνήμες του πολέμου - είναι πρώτο στις προτιμήσεις των Γάλλων γονέων σε 17 από 22 περιφέρειες της χώρας. Χρόνο με το χρόνο όμως υποχωρεί και με την άνθηση του κινηματογράφου και το πνεύμα του υπνωτικού καταναλωτισμού αντικαθίσταται από ονόματα ηθοποιών, Μπριζίτ (Μπριζίτ Μπαρντώ), Ναταλί κλπ. και με την εισβολή της τηλεόρασης, από ονόματα ηρωίδων αμερικανικών σειρών!...(Πηγή: https://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2017/12/27/quels-sont-les-prenoms-les-plus-populaires-depuis-1946_5234967_4355770.html)
Εξισλαμίσεις
Αλλά υπάρχει και μια άλλη τραγική πτυχή που συνδέεται με την Πίστη στη Γαλλία, η οποία εκδηλώθηκε με τον ένα από τους δύο νεαρούς δολοφόνους του υπέργηρου αββά Zακ Αμέλ σε χωριό της Νορμανδίας το 2016. Oπως φαίνεται από το δίπλωμα οδήγησης που δόθηκε στη δημοσιότητα, ήταν γαλλικής καταγωγής. Ονομαζόταν Petitjean Maur (το βαφτιστικό του ήταν Maur –Μαύρος. Εφερε δηλαδή το όνομα του αγίου Μαύρου ο οποίος έζησε τον 6ο αιώνα και ήταν μαθητής του αγίου Βενέδικτου). Προσερχόμενος στον ισλαμισμό άλλαξε το όνομά του σε Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ. Και αυτό σημαίνει ότι ο Καθολικισμός, ιδιαίτερα μετά τη Σύνοδο Βατικανό 2 (1965), έχασε κάθε αξιοπιστία στα μάτια των ανθρώπων – ιδιαίτερα των νέων – και αντί να προσηλυτίζει μουσουλμάνους συμβαίνει το αντίθετο. Αλλά κυρίως απέτυχαν οικτρά, οι εκσυγχρονιστές πολιτικοί της Γαλλίας που είχαν την αφελή πεποίθηση ότι άθεος πολιτιτισμός τους θα εντυπωσίαζε και θα αφομοίωνε τους μουσουλμάνους μετανάστες...
Πηγή: Ακτίνες