Ο Στρατός Ξηράς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα να δημιουργήσει τα κατάλληλα μυαλά να σκεφθούν πώς θα αντιμετωπίσουν τις απειλές, το πλαίσιο των οποίων καθορίζονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ, επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μιλώντας στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη».
«Με βάση λοιπόν το Υπουργείο μας και το ΓΕΕΘΑ και τις κατευθύνσεις τις οποίες έχουμε, ο ελληνικός στρατός βρίσκει λύσεις. Θα ήθελα να πω κάτι πολύ σημαντικό: Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τόσο οι απειλές. Γιατί αν ψάχνουμε για τις απειλές και αναζητούμε λύση για κάθε απειλή πιθανόν κάτι να ξεχάσουμε πιθανόν κάτι να μην ερμηνεύσουμε σωστά.
»Εκείνο το οποίο έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για το Γενικό Επιτελείο Στρατού είναι να δημιουργήσει τα κατάλληλα μυαλά να σκεφτούνε το πώς θα αντιμετωπίσουνε τις απειλές. Δημιουργούμε τους ανθρώπους με την ακαδημαϊκή και επιχειρησιακή εκπαίδευση έτσι ώστε να είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουν κάθε τι», ανέφερε.
Παράλληλα ο αρχηγός ΓΕΣ τόνισε ότι η άμυνα της χώρας είναι ο «κύριος λόγος ύπαρξής μας». Για να το επιτύχουμε αυτό συνέχισε «εκτός από τη σκληρή εκπαίδευση την οποία κάνουμε και τις ασκήσεις μας, έχουμε ανοίξει τις σκέψεις μας και στην εξωστρέφεια με την κοινωνική προσφορά» καθώς «θεωρούμε και πιστεύουμε ότι όταν θα έρθει η ώρα να αμυνθούμε, όλοι οι πυλώνες της χώρας πρέπει να εμπλακούν. Ο ελληνικός Στρατός πρέπει να είναι στενά διασυνδεδεμένος με τον ελληνικό λαό και για να γίνει αυτό πρέπει από την περίοδο της ειρήνης να του προσφέρουμε τις εξαιρετικές δυνατότητες που έχουμε» συνέχισε και αναφέρθηκε στη στήριξη των απομακρυσμένων νησιών και των νοσοκομείων του ΕΣΥ με τη διάθεση στρατιωτών και αξιωματικών ιατρών, στη ΜΟΜΚΑ και το Μηχανικό για την αντιμετώπιση καταστροφών, στη διδασκαλία ξένων γλωσσών στη Δήλο από στρατιώτες κλπ.
O αρχηγός ΓΕΣ αφού επισήμανε ότι «παρελθόν και παρόν αποτελούν εγγύηση για το μέλλον», ευχαρίστησε δε τόσο τον προηγούμενο αρχηγό όσο και τους πριν από αυτόν αρχηγούς και όλα τα στελέχη που έθεσαν τις βάσεις για το μέλλον το οποίο «φτάνει, έρχεται πολύ πιο γρήγορα από ότι το περιμένουμε. Με σύνεση, με λογική και με τεράστιο πάθος για αυτό το οποίο κάνουμε το προγραμματίζουμε σε δύο επίπεδα: οργανωτικά και επιχειρησιακά. Με καινοτόμες λύσεις, με δράσεις άμεσες και επίκαιρες», παρατήρησε.
Ο αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη λεβεντιά και την υπερηφάνεια των στρατιωτών μας που αν και ολοκληρώνουν την 5μηνη υπηρεσία σε δύσκολες φρουρές «δεν θέλουν να φύγουν και να γυρίσουν στα σπίτια τους και θέλουν να παραμείνουν εκεί. Αυτό είναι τεράστια επιτυχία για εμάς και για τη δουλειά που κάνουμε», κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ο Αντγος Αλκιβιάδης Στεφανής είναι Αρχηγός ΓΕΣ.
Βιογραφικό. Αλκιβιάδης Στεφανής
Ημερομηνία Γεννήσεως 07 Οκτωβρίου 1959
Τόπος Γεννήσεως Αθήνα
Εκπαίδευση
Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) Τάξης 1982 (Ανθυπίλαρχος).
Παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία Εκπαίδευσης Αξιωματικών Τεθωρακισμένων.
Παρακολούθησε το Προκεχωρημένο Σχολείο Αξιωματικών Τεθωρακισμένων στις ΗΠΑ (Army Armor School, Fort Knox, Kentucky).
Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Εθνικής Αμύνης.
Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ όπου απέκτησε MBA σε «Στρατηγικές Ασφαλείας».
Σταδιοδρομία 3 Μαρτίου 2016 – σήμερα
Διοικητής Γ’ΣΣ/NRDC-GR, κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ.
2015 – 2016
Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου στο ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΔ΄Κ).
2014 – 2015
Διοικητής της 95ης Μεραρχίας «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ».
2012 – 2014
Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου στο ΓΕΣ(ΓΕΣ/ΔΔ΄Κ).
2011 – 2012
Διοικητής της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «ΔΟΡΥΛΑΙΟ».
2010 – 2011
Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΑΣΠ).
2009 – 2010
Υποδιοικητής της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΑΨΟΣ».
2008 – 2009
Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.
2007 – 2008
Επιτελάρχης στην XXIII Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «ΔΟΡΥΛΑΙΟ».
2005 – 2007
Διευθυντής Γραφείου Μετεξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων στο ΓΕΕΘΑ.
2002 – 2005
Αξιωματικός Επιχειρήσεων της Ελληνικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
2000 – 2002
Υπασπιστής Στρατού Ξηράς του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
1998 – 2000
Διοικητής 98ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων.
Προγενέστερες Θέσεις
Εκπαιδευτής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Διοικητής Ουλαμού και Ίλης σε Μονάδες Τεθωρακισμένων καθώς και επιτελικές θέσεις Σχηματισμών.
Ξένες Γλώσσες
Αγγλικά
Διαμνημονεύσεις Μετάλλια Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.