Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκόπιμα φέρνει όσο το δυνατόν περισσότερη μετανάστευση στην Ευρώπη σε μια προσπάθεια για «διαίρει και βασίλευε» των ντόπιων κατοίκων της Ευρώπης, ο πολιτικός σχολιαστής David Noakes είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RT.
Το Βέλγιο έχει ενταχθεί επίσης στις τάξεις των χωρών που μαστίζονται από σκάνδαλα για την κρίση μετανάστευσης της ΕΕ. Ο Υφυπουργός της χώρας για τη μετανάστευση βρέθηκε κάτω από πυρά για ένα αμφιλεγόμενο σχόλιο που έκανε σχετικά με τους αιτούντες άσυλο, λέγοντας ότι αν πληρώνουν χιλιάδες ευρώ στους λαθρεμπόρους για να φτάσουν στην ΕΕ έχουν αρκετά χρήματα για να πληρώσουν για δωμάτια ξενοδοχείων. Το σχόλιο αυτό επικρίθηκε από ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επισημάνθηκε ως κυνικό και εντελώς εκτός θέματος.
RT: Πώς αμφιλεγόμενα σχόλια όπως αυτό βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος της μετανάστευσης;
David Noakes: Η Ε.Ε. πιστεύει στο «διαίρει και βασίλευε», γι ‘αυτό σκόπιμα απορροφά όσο περισσότερη μετανάστευση στην Ευρώπη μπορεί, με την ιδέα να εξαλείψει, να καθαρίσει τα έθνη στην Ευρώπη, έτσι ώστε ο αριθμός των μεταναστών να υπερβαίνει τον αριθμό του αρχικού πληθυσμό. Στην Αγγλία, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, αυτό θα συμβεί τώρα σε λιγότερο από 10 χρόνια. Οι Άγγλοι θα είναι μια μειονότητα σε λιγότερο από 10 χρόνια στο ίδιο τους το έθνος. Οπότε είναι μια τεράστια επιτυχία για την Ε.Ε. να κινεί στην άκρη τα έθνη που ζούσαν στην Ευρώπη.
RT: Το σχόλιο έχει επικριθεί, αλλά είναι αλήθεια ότι πολλοί μετανάστες πληρώνουν χιλιάδες ευρώ για να φθάσουν στην ΕΕ. Οπότε ο Βέλγος επίσημος δεν έχει δίκιο εδώ;
DN: Ένα μικρό ποσοστό το κάνει. Πιθανόν μιλάμε για ένα 10 τοις εκατό που έχουν αυτό το είδος των χρημάτων. Δεν είναι πραγματικά ένα δίκαιο σχόλιο να κάνεις.
RT: Ας επικεντρωθούμε στην Γερμανία, όπου ο στρατός έχει αναπτυχθεί για να χτίσει ένα στρατόπεδο για τους αιτούντες άσυλο. Τι μας λέει αυτό για το μέγεθος του προβλήματος της μετανάστευσης;
DN: Έχουμε προβλήματα στην Αγγλία απλά επειδή υπάρχουν πιθανώς 40 εκατομμύρια μετανάστες στην Αγγλία και η κυβέρνηση δεν το παραδέχεται, αλλά υπάρχουν 22 Βρετανικές πόλεις τώρα συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, όπου οι Άγγλοι είναι μειονότητα. Το Λονδίνο είναι μόνο 40 τοις εκατό Αγγλικό, αλλά υπάρχουν και πόλεις όπως το Μπράντφορντ, που είναι μόνο το 10 τοις εκατό αγγλικό. Συμβαίνει στη Γερμανία και τη Γαλλία, αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα από ό, τι στην Αγγλία. Οπότε ναι, χρειάζονται το στρατό για να χτίσει στρατόπεδα, αλλά είναι η ευρωπαϊκή πολιτική που προκαλεί το πρόβλημα.
RT: Οι επικριτές λένε ότι η κίνηση είναι αντισυνταγματική καθώς ο στρατός επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί μόνοσε περίπτωση ακραίας αμυντικής κατάστασης. Γιατί, λοιπόν, η κυβέρνηση πρέπει να καταφύγει στη βοήθεια του στρατού εδώ;
DN: Απλά επειδή η Ευρωπαϊκή Πολιτική είναι να φέρει εκατομμύρια μεταναστών σε κάθε χώρα και γι ‘αυτό έπρεπε να χρησιμοποιήσει το στρατό, γιατί ο στρατός είναι ο μόνος οργανισμός που είναι αρκετά μεγάλος για να χτίσει κάτι τόσο γρήγορα για τόσους πολλούς ανθρώπους.
Πηγή: rt.com, offtherecord.net.gr