Ο ανθελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Οτιδήποτε θυμίζει τις ελληνικές μας ρίζες έβαλαν σκοπό, οι πολιτικάντηδες όλων των αποχρώσεων, να ξεγράψουν. Επόμενως στόχος τώρα είναι η νεολαία μας, εκεί που στηρίζεται το μέλλον μας σαν λαός. Τα σχόλια είναι περιττά, και τα συμπεράσματα δικά σας. Εμείς από την πλευρά μας να θυμίσουμε τις δηλώσεις του Χένρι Κίσιγκερ:
"Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει". Πιο κάτω παρουσίαζουμε αυτούσια την είδηση όπως την βρήκαμε στην σελίδα της εφ. Φιλελεύθερος σε σχέση με την έναρξη σε λίγες μέρες της νέας σχολικής χρονιάς:
"Οι περίοδοι διδασκαλίας των Ελληνικών μειώνονται στην Α’ και Β’ Δημοτικού, κατά μια μειώνονται οι ώρες των Μαθηματικών σε όλες τις τάξεις, ενώ τα πρωτάκια θα μαθαίνουν Αγγλικά, με το που θα περάσουν το κατώφλι του σχολείου τους. Τα μαθήματα της Γεωγραφίας καθώς και της Αγωγής Ζωής επίσης αναβαθμίζονται, αφού θα διδάσκονται κι αυτά από την Α’ τάξη και τέλος, στο σχολικό πρόγραμμα εισάγεται η ζώνη της «εμπέδωσης», με στόχο την ενίσχυση των μαθητών που έχουν αδυναμίες αλλά και τη διεκπεραίωση της κατ’ οίκον εργασίας.
Τα πιο πάνω προβλέπει η αναθεωρημένη πρόταση της Επιτροπής Διαμόρφωσης Αναλυτικών Προγραμμάτων (ΕΔΑΠ) για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών, την οποία θα μελετήσει το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ στη σημερινή του συνεδρίου. Τα μέλη του Συμβουλίου θα κληθούν να τοποθετηθούν και εκτός απροόπτου υπολογίζεται ότι μέχρι το απόγευμα η ηγεσία των δασκάλων θα έχει διαμορφώσει την τελική της θέση. Απώτερος σκοπός η επίτευξη συμφωνίας, έτσι ώστε το νέο ωρολόγιο να αντικαταστήσει το υφιστάμενο από τον Σεπτέμβριο του 2011.
Με βάση την πρόταση της ΕΔΑΠ, οι ώρες διδασκαλίας μειώνονται κατά μια την εβδομάδα και από 35 γίνονται 34. Το μάθημα των Ελληνικών μετονομάζεται σε «Ελληνικά/Λογοτεχνία/Θέατρο» ενώ η Γεωγραφία θα περιλαμβάνει και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Όσον αφορά στα Αγγλικά, αποκτούν θέση σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού, από μια ώρα την εβδομάδα στις Α’, Β’ και Γ’ και από δύο ώρες στις Δ’, Ε’ και Στ’.
Σχετικά με το μάθημα Σχεδιασμός και Τεχνολογία/Αγωγή Υγείας, που θα διδάσκεται στην πέμπτη και έκτη τάξη, η αρμόδια Επιτροπή εξηγεί πως δεν θα διδάσκεται ενιαίο στα παιδιά αλλά κατά τη διάρκεια του δίωρου αυτού η τάξη θα σπάζει και τα μισά παιδιά θα κάνουν Σχεδιασμό και Τεχνολογία και τα άλλα μισά Αγωγή Υγείας.
Η ΕΔΑΠ σημειώνει ακόμα ότι, κατά τη διάρκεια της ζώνης «Αγωγή Ζωής», τα παιδιά επίσης θα χωρίζονται σε ομάδες και θα εμπλέκονται σε σχετικές δραστηριότητες. Τονίζει ότι η συγκεκριμένη ζώνη θα είναι ευέλικτη και θα παρέχει τη δυνατότητα στους δασκάλους να λειτουργούν αυτόνομα. Να σημειωθεί ότι στην ΠΟΕΔ κατατέθηκε και δεύτερη πρόταση για το ωρολόγιο πρόγραμμα από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της ΕΔΑΠ Μαίρη Κουτσελίδη, η οποία διαχώρισε τη θέση της από την υπόλοιπη Επιτροπή."
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/08/blog-post_27.html