Η Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να αντιδράσει και να απαντήσει με τη γλώσσα και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι κλέφτες των Σκοπίων.
Η προκλήσεις των Σκοπιανών κλεφτών της Ιστορίας και του Ονόματος της Μακεδονίας δεν έχουν όρια. Με κάθε τρόπο παραβιάζουν την κακή Συμφωνία των Πρεσπών και δεν δείχνουν κανέναν σεβασμό προς την Ελλάδα, δημιουργώντας θέματα εκεί που δεν υπάρχουν, προφανώς έχοντας φοιτήσει στο φροντιστήριο των Τούρκων, που ομοίως δημιουργούν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Ας δούμε τα γεγονότα με τη σειρά.
Ο πρωθυπουργός της ψευδομακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ συναντήθηκε με συμπατριώτες του και εξέφρασε την αποφασιστικότητα, της κυβέρνησής του, να ενισχύσει τους δεσμούς και τις σχέσεις με τη «μακεδονική διασπορά».
«Όμως φοβάμαι πως ο αγώνας αυτός, για έναν από τους μικρότερους λαούς στην Ευρώπη, όπως ο μακεδονικός λαός δεν αρκεί. Πρέπει να πετύχουμε νίκες και εδώ, στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη, στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στη Ρώμη και σε άλλες πρωτεύουσες του κόσμου, αν θέλουμε να λυθεί επιτέλους το μακεδονικό ζήτημα, διότι αυτό δεν έχει επιλυθεί. Σιγοκαίει επί αιώνες και διαρκεί και συνεχίζει να υπάρχει. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό, οι δεσμοί που διατηρεί η πατρίδα με τους Μακεδόνες του εξωτερικού να συνεχίσουν να είναι λειτουργικοί, να ενισχύονται και να γίνουν ακόμα πιο ισχυροί» είπε προκλητικότατα ο ψευδομακεδόνας πρωθυπουργός.
Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι ήταν ο μοναδικός Βαλκάνιος ηγέτης που παρέστη την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. Παραβρέθηκε στην παρέλαση στο κλειστό στάδιο Capitol One Arena που οργάνωσε το Ρεπουμπλιανικό Κόμμα, αλλά όχι εντός του Καπιτωλίου όπου έγινε η ορκωμοσία του νέου Αμερικανού Προέδρου. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση της χώρας του, δεν είχε στα χέρια του επίσημη πρόσκληση από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, απάντησε στην πρόσκληση του ψευδομακεδόνα ηγέτη με μια χλιαρή γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας επέλεξε να μιλήσει για «άλυτο» και «υπαρκτό» Μακεδονικό ζήτημα. Το γεγονός αυτό αποτελεί πρόκληση για την Ελλάδα, επιχειρώντας να επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ζήτημα που έχει επιλυθεί, ως γνωστόν, οριστικά και αμετάκλητα. Η Ελλάδα υπενθυμίζει ότι η περαιτέρω πρόοδος στις διμερείς της σχέσεις με την Βόρεια Μακεδονία και η ομαλή συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της γείτονος προϋποθέτουν τον πλήρη σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών και βεβαίως την αποχή από αλυτρωτικές διακηρύξεις και αξιώσεις εις βάρος γειτονικών χωρών».
Η πρόκληση του ψευδομακεδόνα πρωθυπουργού συνεχίστηκε αργότερα, όταν πληροφορήθηκε την αντίδραση της Ελλάδας.
«Από πού ένιωσαν ότι μιλάω γι’ αυτούς, από τη στιγμή μάλιστα που δεν αναφέρω κανέναν ονομαστικά στη δήλωσή μου;» είπε προκλητικά ο Μίτσκοσκι.
«Δεν θα επιτρέψω να προκληθούμε και όλο αυτό να μετατραπεί σε μία ατέρμονη διαδικασία» πρόσθεσε.
«Ο στόχος μου και το μήνυμά μου είναι ξεκάθαρο. Ως πρωθυπουργός, θα ήταν ανεύθυνο και προδοτικό απέναντι στον Μακεδονικό λαό, στους Μακεδόνες πολίτες, να πω ότι το μακεδονικό ζήτημα έχει κλείσει, σε συνθήκες μάλιστα που δεν είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας και μάλιστα ενώ ξεκινήσαμε τον δρόμο (σ.σ. της ένταξης στην ΕΕ) νωρίτερα από άλλες χώρες που σήμερα είναι εκεί. Και αυτό είναι ένα ζήτημα που παραμένει ανοιχτό» είπε ο ψευδομακεδόνας πολιτικός.
«Ένα πιο θεμελιώδες ζήτημα είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πως το μακεδονικό ζήτημα έχει κλείσει όταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει εκδώσει αποφάσεις υπέρ των Μακεδόνων που ζουν στην άλλη πλευρά των συνόρων μας, στη Βουλγαρία, οι οποίες αποφάσεις λένε ότι η βουλγαρική κοινωνία δεν σέβεται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της εκεί μακεδονικής κοινότητας. Θα ήταν ανεύθυνο και προδοτικό εκ μέρους μου, ως πρόεδρος της Μακεδονικής κυβέρνησης όλα αυτά να τα αγνοήσω και να υποχωρήσω υποτασσόμενος, νομίζοντας ότι έτσι θα λύσω τα προβλήματα. Όχι, όσο είμαι ζωντανός και ασχολούμαι με αυτή τη δουλειά, θα παλεύω για να διορθωθούν αυτές οι αδικίες στον 21ο αιώνα» κατέληξε ο πρωθυπουργός της ψευδομακεδονίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση ή απάντηση στον θρασύτατο και ανιστόρητο προβοκάτορα από Ελληνικής πλευράς. Η απάντηση όμως θα πρέπει να είναι πραγματικά σκληρή. Όχι με λόγια. Με έργα.
Μετά από αυτές τις δηλώσεις, η Ελλάδα οφείλει να καταγγείλει την Συμφωνία των Πρεσπών και να ζητήσει από το ΝΑΤΟ την αναστολή της συμμετοχής της ψευδομακεδονίας στην Συμμαχία. Στη συνέχεια θα πρέπει να απελαθεί ο πρέσβης της ψευδομακεδονίας από την Ελλάδα και να κλείσουν τα σύνορα με την χώρα αυτή, επ’ αόριστον. Κλειστός θα πρέπει να είναι και ο εναέριος χώρος της Ελλάδας για πτήσεις από και προς τα Σκόπια. Δεν θα πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα κανενός υπηκόου της ψευδομακεδονίας, είτε οδικώς, είτε αεροπορικώς, από όπου και εάν προέρχεται. Επίσης δεν θα πρέπει να επιτρέπεται ούτε η διέλευση εμπορευμάτων, ούτε των λεγομένων ανθρωπιστικών. Ας βρούνε τρόπο μεταφοράς για τις ανάγκες τους μέσω Αλβανίας, Βουλγαρίας και Σερβίας.
Θα πρέπει να απαιτηθεί η πλήρης και έμπρακτη συμπαράσταση της ΕΕ προς την Ελλάδα, ώστε να συνέλθουν οι ψευδομακεδόνες και να αντιληφθούν επιτέλους ότι είναι Σλάβοι (όσοι δεν είναι Αλβανοί ή Βούλγαροι) που μιλούν ένα Βουλγαρικό ιδίωμα και ουδεμία σχέση έχουν με την αρχαία Μακεδονία και τους αρχαίους Μακεδόνες, που ήταν Έλληνες και μιλούσαν Ελληνικά.
Αφού συνέλθουν, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να υπογραφεί μια νέα δεσμευτική συνθήκη, με αυστηρές ρήτρες για την παραβίασή της, όπου η ονομασία της χώρας αυτής δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, ούτε οι υπήκοοι της χώρας θα αποκαλούνται με οποιονδήποτε τρόπο Μακεδόνες, ούτε η γλώσσα τους θα σχετίζεται με μακεδονική, ούτε θα υπάρχουν αναφορές με οποιονδήποτε τρόπο στην Μακεδονία. Ακόμη και η κατάληξη .mk στο διαδίκτυο θα πρέπει να αλλάξει και να γίνει σύμφωνη με την νέα ονομασία της χώρας αυτής. Για παράδειγμα, η χώρα θα μπορεί να λάβει το παλαιό της όνομα, από την εποχή της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, που ήταν Βαρντάρσκα και η διαδικτυακή της κατάληξη να είναι .vd. Σε διαφορετική περίπτωση, ας αναζητήσουν αλλού διόδους επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο.
Με πληροφορίες από τα Πρώτο Θέμα, Υπουργείο Εξωτερικών και Το Ποντίκι
Πηγή: cosmostatus