Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Η Εγκληματικότητα των μεταναστών ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της Ευρώπης.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΠρωτότυποςΤίτλος:

Al Jaseera 5/9/2010: GREECE GRAPPLES WITH ILLEGAL EMIGRANTS

Σε μετάφραση δική μας, σας παραθέτουμε το ανωτέρω άρθρο, με κάποια παρενθετικά (τα κόκκινα) δικά μας σχόλια και διευκρινίσεις.

......Η Ελληνική Κυβέρνηση λέει ότι σχεδιάζει νέους νόμους για να αντιμετωπίσει την τεράστια εισροή των παράνομων μεταναστών που κατευθύνονται στην χώρα. Σχεδόν 60.000 άνθρωποι συνελήφθησαν, προσπαθώντας να περάσουν μέσα στην Ελλάδα, μόνο τους πρώτους έξι μήνες αυτού του χρόνου. Ο δημοσιογράφος Barnaby Phillips μεταδίδει από την Αθήνα.

Σκηνικό Α και Β [Εβρος και Νεκροταφείο Λαθρομεταστατών]

Ανθρωποι πεθαίνουν διασχίζοντας τον ποταμό. Ο ποταμός Εβρος ορίζει τα (χερσαία) Ελληνικά σύνορα με την Τουρκία. Οι μετανάστες περνούν προς την Ελληνική πλευρά διασχίζοντάς τον και μετά βρίσκονται στην (Ελληνική) όχθη. Αλλά δεν τα καταφέρνουν όλοι. 16 άνθρωποι, οι περισσότεροι Σομαλοί, πνίγηκαν σε ένα μόνο (συνοριακό) επεισόδιο, πριν 3 εβδομάδες. Και ορίστε που οι Ελληνες θάβουν τα πτώματα (των λαθρομεταναστών), κάπου 130, σε αυτό το τραχύ έδαφος της όχθης, σε έναν μοναχικό λόφο [δείχνει το μέρος].

"Είναι θαμμένοι με αξιοπρεπείς συνθήκες", λένε οι Ελληνες αξιωματούχοι, αλλά οι μετανάστες δεν το βλέπουν έτσι. Ο Wajid Sharifi είναι Αφγανός, που τα κατάφερε να περάσει και να κάνει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα. Αυτός ο τόπος [μάλλον εννοεί το νεκροταφείο]τον λυπεί (!)[Να και τα ‘ευχαριστώ].

Στην συνέχεια, του δίνεται ο λόγος για να πει κάτι για Χριστιανικά και Μουσουλμανικά νεκροταφεία, για τους κινδύνους που πέρασε μαζί με τους ‘συντρόφους’ του που δεν τα κατάφεραν, αλλά θα προτιμούσαν να ταφούν κάπου αλλού. «Αν το ήξεραν», είπε χαρακτηριστικά, «θα προτιμούσαν να έμεναν και να πέθαιναν στην δική τους πατρίδα». [Συμφωνούμε με τον κύριο, το ίδιο θα τους συμβουλεύαμε και μεις].

Αυτό που βλέπετε εδώ (δηλ. το Νεκροταφείο) είναι μία ακόμη απόδειξη πως η Ελληνική Κυβέρνηση αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει την πελώρια εισροή των παράνομων μεταναστών. Είτε αρέσει στην Κυβέρνηση, είτε όχι, το γεγονός είναι ότι η Ελλάδα είναι η προτιμώμενη διαδρομή εισόδου στην τεράστια πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών, που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΣΚΗΝΙΚΟ Γ [Αθήνα]

Στους δρόμους της Αθήνας υπάρχουν περισσότερες αποδείξεις για το κρίσιμο θέμα των προσφύγων. Ιρανοί εδώ είναι σε απεργία πείνας [Η εικόνα δείχνει πρόχειρες σκηνές στημένες στο πεζοδρόμιο και κάποιους ξαπλωμένους άνδρες μέσα σε αυτές, που κάνουν απεργία πείνας].. Εχασαν την εμπιστοσύνη τους στο σπασμένο σύστημα ασύλου της Ελλάδας (Greece’s broken asylum system). Ενας έραψε τα χείλη του μεταξύ τους. Πήραμε αυτές τις εικόνες την περασμένη εβδομάδα. Από τότε (μέχρι τώρα) η Κυβέρνηση τους έδωσε (τελικά) άσυλο. Ετσι, η νίκη αυτής της μικρής ομάδας παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Στο κέντρο της Αθήνας [η εικόνα είναι από υπαίθριο συσσίτιο](βλέπουμε) εκατοντάδες πεινασμένους πρόσφυγες που περιμένουν να πάρουν φαγητό από τα συσσίτια που οργανώνει η Εκκλησία, [Σε σχετικό βίντεο, η κυρία που μοιράζει το φαγητό ακούγεται να λέει στα Ελληνικά «Μαλακό για τον παππού…». Επίσης μιλάει και ένας ‘έγχρωμος’ πάστορας, ονομάτι Jima Adebay, o οποίος λέει τα εξής:]

Πάστορας. «Οισυμπατριώτες μου έρχονται στην Ευρώπη για να έχουν μία καλύτερη ζωή. Όταν έρχονται στην Ευρώπη, βλέπουν ότι και η Ευρώπη έχει οικονομικά προβλήματα» [Ζητάμε συγνώμη αν τους …απογοητεύσαμε. Ισως θα έπρεπε να δείξουν και εικόνες από ΕΛΛΗΝΕΣ που ψάχνουν για τροφή στους κάδους απορριμάτων].

Οι καινούργιες "αφίξεις" (λαθρομεταναστών) αλλάζουν το πρόσωπο της κοινωνίας της Ελλάδας, κάνοντας την περισσότερο ποικίλη / διαφορετική (diverse). Ακόμα και αν αυτή η Κυβέρνηση αποφασίσει να θωρακίσει τα σύνορα [που δεν το βλέπουμε], αυτές οι αλλαγές θα μεταφερθούν στις επόμενες γενιές. « «

 

Θωμαϊδα Παριανού

 

http://koukfamily.blogspot.com

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...