Η Αλεξανδρούπολη θα είναι ένας από τους 5 άξονες εισβολής των ΗΠΑ στην Ρωσία - Η Δύση πιέζει για κλιμάκωση της σύγκρουσης
Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει πολλαπλούς «χερσαίους διαδρόμους» για να μεταφέρει αμερικανικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα στην πρώτη γραμμή, για πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η Telegraph.
Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που γίνει πραγματικότητα το χειρότερο σενάριο και η Δύση συγκρουστεί με τη Ρωσία, οι Αμερικανοί στρατιώτες θα προσγειώνονταν σε ένα από τα πέντε λιμάνια του σχεδίου και θα απλώνονταν κατά μήκος προσχεδιασμένων υλικοτεχνικών διαδρομών για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή επίθεση από τη Μόσχα, δήλωσαν αξιωματούχοι στη βρετανική εφημερίδα, εν μέσω προειδοποιήσεων από κορυφαίους ηγέτες της Συμμαχίας ότι οι δυτικές κυβερνήσεις πρέπει να προετοιμαστούν για μια σύγκρουση με τη Ρωσία τις επόμενες δύο δεκαετίες. Τα εν λόγω λιμάνια βρίσκονται σε Νορβηγία, Ολλανδία, Ιταλία, Τουρκία και Ελλάδα.
Πιο αναλυτικά, τα υπάρχοντα σχέδια προβλέπουν ότι τα αμερικανικά στρατεύματα αποβιβάζονται στο Ρότερνταμ, πριν επιβιβαστούν σε τρένα που τους μεταφέρουν μέσω της Γερμανίας και μετά στην Πολωνία.
Ωστόσο, γίνονται επίσης παρασκηνιακές ρυθμίσεις για την επέκταση των διαδρομών σε άλλα λιμάνια για να διασφαλιστεί ότι η επίγεια γραμμή επικοινωνίας δεν μπορεί να διακοπεί από τις δυνάμεις της Μόσχας. Ενδεικτικά, ο υποστράτηγος Alexander Sollfrank, ο αρχηγός της διοικητικής ομάδας JSEC (Joint Support and Enabling Command) του ΝΑΤΟ, δήλωσε στην Telegraph: «Η Ουκρανία υποφέρει πάρα πολύ από αυτές τις ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στα υλικοτεχνικά συστήματα».
Σε περίπτωση που οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που εισέλθουν από την Ολλανδία χτυπηθούν από ρωσικούς βομβαρδισμούς ή καταστραφούν λιμάνια της βόρειας Ευρώπης, η Συμμαχία πρόκειται να στρέψει το βλέμμα της στα λιμάνια της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Από τα ιταλικά λιμάνια, τα αμερικανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να μεταφερθούν μέσω ξηράς μέσω της Σλοβενίας, της Κροατίας στην Ουγγαρία, η οποία μοιράζεται σύνορα με την Ουκρανία. Παρόμοια σχέδια υπάρχουν για μεταφορά δυνάμεων από ελληνικά και τουρκικά λιμάνια μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας για να φτάσουν στην ανατολική πλευρά της Συμμαχίας. Παράλληλα, εκπονούνται σχέδια για τη μεταφορά στρατευμάτων μέσω λιμανιών στα Βαλκάνια, καθώς και μέσω Νορβηγίας, Σουηδίας και Φινλανδίας.
Υπενθυμίζεται πως οι ηγέτες των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ έχουν ήδη συμφωνήσει στην προετοιμασία μιας δύναμης 300.000 στρατιωτών, οι οποίοι θα βρίσκονται σε υψηλή ετοιμότητα για να μπορούν να τεθούν άμεσα σε επιχειρησιακή δράση. Επίσης, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις που παραπέμπουν σε σενάρια παγκοσμίου πολέμου.
Την ίδια στιγμή και η Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορά της. Σύμφωνα με το Think Tank Royal United Services Institute (RUSI), μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους υπήρχαν 470.000 στρατιώτες στην πρώτη γραμμή, ώστε να εξυπηρετούν και τις ανάγκες του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο αντιστράτηγος του ΝΑΤΟ Alexander Sollfrank, επικεφαλής της Διοίκησης Επιμελητείας της Συμμαχίας εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός πως «παρατηρήσαμε ότι η Ρωσία επιτέθηκε σε βάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης της Ουκρανίας. Προφανώς, τεράστιες βάσεις όπως αυτές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ είναι αδύναμες, γιατί θα καταστραφούν στα πολύ πρώτα στάδια της σύγκρουσης».
Η Δύση πιέζει για κλιμάκωση της σύγκρουσης
ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες έδωσαν στην Ουκρανία το «πράσινο φως» για χτυπήματα με δυτικά όπλα εντός της Ρωσίας, έστω και κοντά στα σύνορα με το Kharkiv, με τη Ρωσία να ξεκαθαρίζει πως ένα τέτοιο χτύπημα θα έχει «μοιραίες συνέπειες». «Εάν αυτές οι σοβαρές συνέπειες συμβούν στην Ευρώπη, πώς θα συμπεριφερθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, λαμβάνοντας υπόψη την ισοτιμία μας στον τομέα των στρατηγικών όπλων;», είχε αναφέρει ο πρόεδρος Vladimir Putin.
Μάλιστα, η Μόσχα έχει προειδοποιήσει πως σε περίπτωση που κρίνει πως βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «υπαρξιακή απειλή», δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει ακόμη και πυρηνικά όπλα.
Όπως όλα δείχνουν η Ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα τους επόμενους μήνες και ίσως τα προβλήματα αυτά να παρουσιαστούν πριν τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου όπου πολλοί θα έλπιζαν σε μία αλλαγή στην κορυφή της αμερικανικής εξουσίας.
Οι κόκκινες γραμμές έχουν πλήρως παραβιαστεί – Τα όπλα του ΝΑΤΟ στοχεύουν σε ρωσικό έδαφος
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για τις επερχόμενες εκλογές, όπως πάντα, αυξάνοντας την κλίμακα της έντασης σε διάφορες περιοχές του κόσμου όπου οι Αμερικανοί εμπλέκονται σε στρατιωτικές συγκρούσεις. Η Ουάσιγκτον καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιδείξει την αποφασιστικότητα και την ικανότητα του ηλικιωμένου Biden.
Εν μέσω κάποιας πολιτικής ψυχραιμίας, δεδομένου ότι ο Biden αρνείται να συμμετάσχει στη διάσκεψη του Zelensky στην Ελβετία, οι Αμερικανοί πολεμοκάπηλοι επέτρεψαν τα όπλα τους να χτυπήσουν σε ρωσικό έδαφος.
Οι δουλοπρεπείς «εταίροι» στην Ευρώπη θέλοντας και μη επιλέγουν τη νέα τάση. H Ρωσία αξιολογεί τη συνεχιζόμενη συζήτηση γύρω από τη χρήση δυτικών όπλων εκτός της ζώνης σύγκρουσης εντελώς ξεκάθαρα, αποκαλώντας τις χώρες του ΝΑΤΟ συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση, εν μέρει επειδή η χρήση ξένων όπλων απαιτεί τη συμμετοχή του στρατού της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Όλες οι δηλώσεις που προέρχονται από δυτικούς αξιωματούχους έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα.
Η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ επιτίθενται εδώ και καιρό στα ρωσικά μετόπισθεν με δυτικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, εκτοξευτών πυροβολικού, καθώς και HIMARS MLRS και Patriot SAMS, που είναι το κύριο θέμα της φασαρίας στα μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο 2024, ένα σύστημα αεράμυνας Patriot κατέρριψε ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76, με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου σε ρωσικό έδαφος.
Διάφορα δυτικά συστήματα αναπτύσσονται σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.
Πολλά από αυτά βρίσκονται στις βόρειες παραμεθόριες περιοχές, από όπου βομβαρδίζουν ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένων στόχων αμάχων.
Σε απάντηση, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν τις περιοχές, καταστρέφοντας εχθρικές στρατιωτικές θέσεις με drones, πυραύλους και βαριές βόμβες. Το βράδυ της 3ης Ιουνίου, η περιοχή του Kharkiv υπέστη νέο κύμα χτυπημάτων. Σειρά εκρήξεων σημειώθηκαν στην πόλη Kharkiv.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ένα σύστημα αεράμυνας που ήταν κρυμμένο στο έδαφος μιας τοπικής βιομηχανικής εγκατάστασης, καθώς και θωρακισμένος στρατιωτικός εξοπλισμός, καταστράφηκαν. Περισσότερες θέσεις του ουκρανικού στρατού δέχθηκαν επίθεση κοντά στις πόλεις Bogoduhov, Zmiev και Zolochev. Για να μην αναφέρουμε τις μπροστινές περιοχές.
Σφοδρά πλήγματα στοχεύουν τις μεγάλες ουκρανικές στρατιωτικές εφεδρείες που στάλθηκαν στην περιοχή του Kharkiv για να σταματήσουν τη ρωσική επίθεση. Μαζί με τακτικές μονάδες που προέρχονται από άλλες κατευθύνσεις, η ουκρανική διοίκηση ρίχνει δυνάμεις της ελίτ στη μάχη.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, το περιβόητο 414ο ξεχωριστό επίλεκτο τάγμα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών κρούσης, γνωστό ως Ptahy Madyara, αναπτύχθηκε στην κατεύθυνση του Kharkiv.
Οι δυνάμεις που ειδικεύονται σε μαζικές επιθέσεις με drone πιθανότατα στοχεύουν στο να αντισταθμίσουν την έλλειψη ικανότητας βομβαρδισμού πυροβολικού που υφίσταται ο ουκρανικός στρατός ως αποτέλεσμα των μεγάλων απωλειών σε συστήματα πυροβολικού.
Οι πρώτες γραμμές του Kharkiv φλέγονται από βαριές μάχες. Μεγάλες αντεπιθέσεις επιχείρησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στις δασικές περιοχές στα περίχωρα της πόλης του Vovchansk, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο κέντρο. Σε άλλη κατεύθυνση, οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα και επέκτειναν ελαφρώς τη ζώνη ελέγχου τους νοτιοανατολικά του Liptsy.
Κάθε ημέρα πιο κοντά Παγκόσμιος πόλεμος… και πυρηνική σύγκρουση
Ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται με τέτοιο τρόπο μέρα με την ημέρα που πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στο απευκταίο εκείνο σενάριο που μιλά για Αρμαγεδδώνα, για Αποκάλυψη… μια και γίνεται λόγος για μια σύρραξη παγκόσμιας κλίμακας αλλά και… χρήσης πυρηνικών όπλων.
Η Δύση έχει ήδη καταπατήσει τις περισσότερες από τις «κόκκινες γραμμές» που η ίδια έχει θέσει όσον αφορά την ουκρανική κρίση. Δεν είναι μόνο ότι στέλνει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό που είχε δεσμευτεί ότι δεν θα έδινε στο Κίεβο, είναι και ότι επιτρέπει στους Ουκρανούς να τα χρησιμοποιήσουν στο πλαίσιο του δικαιώματος της αυτοάμυνας κατά στόχων στη Ρωσία.
Αν και είχε πει πως δεν θα έστελνε ποτέ στρατιώτες της στο έδαφος της Ουκρανίας, η Γαλλία αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την παρουσία Γάλλων στρατιωτών ως εκπαιδευτών στην Ουκρανία.
Από την πλευρά τους οι Ρώσοι προειδοποιούν και απειλούν καθημερινά τη Δύση πως εάν χρειαστεί, θα απαντήσουν με ασύμμετρο χτύπημα στην Ουκρανία ενώ επισημαίνουν σε όλους τους τόνους πως η χρήση πυρηνικών όπλων… δεν είναι μπλόφα. Και αν κανείς εκτιμήσει ότι όλα αυτά απλά εντάσσονται στο πλαίσιο ενός «ψυχολογικού πολέμου» για τη διαμόρφωση της δυναμικής και των ισορροπιών, αναλυτές επικαλούνται κάποια «σημάδια» που θέτουν το εξής ερώτημα: «Μήπως πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το αδιανόητο;».
Η επίθεση στο Orenburg
Ένα από αυτά τα «σημάδια» είναι η επίθεση των Ουκρανών σε ένα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης στην περιοχή του Orenburg, κοντά στο Orsk που βρίσκεται περίπου 1.500 χιλιόμετρα μακριά από τα ουκρανικά σύνορα. Αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι το ραντάρ αυτό ούτε καν «κοίταζε» προς την Ουκρανία, θα μπορούσε κανείς να εκτιμήσει ότι ήταν μια επίθεση…τρέλας… Ή κάτι πολύ πιο σοβαρό.
Διότι τα πλήγματα σε αυτά τα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης μόνο δύο σκοπούς μπορεί να εξυπηρετήσουν:
– Είτε η ηγεσία της Ουκρανίας προσπαθεί απεγνωσμένα να δεσμεύσει πλήρως το ΝΑΤΟ στον πόλεμο
– Είτε τα χτυπήματα αυτά είναι προετοιμασία για πυρηνική επίθεση των ΗΠΑ στη Ρωσία.
Και όσο και αν το τελευταίο αποτελεί μια ξεκάθαρη εικασία, είναι ένα από τα δύο κίνητρα που κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις ενώ από τη στιγμή που υπάρχει, δεν μπορεί να αποκλειστεί… ως πιθανότητα.
Χτυπήματα… βαθιά στη Ρωσία
Επιπλέον, και σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα αναπτύξουν ένα επίγειο πυραυλικό σύστημα ενδιάμεσου και μικρού βεληνεκούς στην Ουκρανία. Αυτά τα συστήματα ήταν απαγορευμένα από τη Συνθήκη INF (Intermediate – Range Nuclear Forces) από την οποία ο πρόεδρος Trump απέσυρε τις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2019, επικαλούμενος τη μη συμμόρφωση της Ρωσίας και τους πυραύλους που αναπτύχθηκαν από την Κίνα.
Αυτά τα πυραυλικά συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία. Ο κίνδυνος είναι ότι, εάν η Ουκρανία συνεχίσει να στοχεύει το ρωσικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, κάποια στιγμή το Κρεμλίνο θα αναγκαστεί απλώς να δράσει, γιατί αυτό θα υπονόμευε σοβαρά την πυρηνική αποτροπή της Ρωσίας.
Καταρρέει… η πυρηνική αποτροπή
Η πυρηνική αποτροπή λειτουργεί σε τρεις διαστάσεις: σε χρόνο, απόσταση και υψόμετρο, εκτός από το πραγματικό οπλοστάσιο των πυρηνικών όπλων. Ο χρόνος και η απόσταση είναι ζωτικής σημασίας για την απόκριση (αποτελεσματικά αντίποινα) και το ύψος όπου πετούν οι πύραυλοι, είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία αντιπυραυλικών και άλλων αμυντικών συστημάτων.
Αυτά τα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης – πάνω από τον ορίζοντα – είναι ζωτικής σημασίας και για τις τρεις διαστάσεις, καθώς οι έγκαιρες προειδοποιήσεις δίνουν στις αρχές χρόνο, απόσταση και ύψος για να αντιδράσουν και να λάβουν αμυντικά μέτρα.
Εάν εκλείψει ή παρεμποδιστεί σοβαρά η ικανότητά τους να ανιχνεύσουν διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM) που πλησιάζουν, η σύγχρονη πυρηνική αποτροπή απλώς αποτυγχάνει.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Κρεμλίνο θα αναγκαζόταν να αντιδράσει εάν το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας διακυβευόταν από ένα ξένο μέρος (Ουκρανία/ΝΑΤΟ). Αυτό ισχύει επίσης για τις ΗΠΑ και όλες τις άλλες πυρηνικές δυνάμεις.
Η αντίδραση στην απειλή
Όλοι τελικά θα αναγκάζονταν να αντιδράσουν κάτω από μια τέτοια απειλή. Υπάρχουν φυσικά και άλλες επιλογές εκτός από απλά ένα πυρηνικό χτύπημα για το Κρεμλίνο, αλλά όλες θα πρέπει να είναι πολύ σημαντικές, καθώς κάτι τέτοιο θα αναζωπύρωνε περαιτέρω τη σύγκρουση. Εάν το Κρεμλίνο επέλεγε να πραγματοποιήσει ένα πυρηνικό χτύπημα, πιθανότατα θα χρησιμοποιούσε ένα τακτικό πυρηνικό όπλο, το οποίο είναι μικρότερο από ένα στρατηγικό πυρηνικό όπλο (π.χ. ένα ICBM) και θα χτυπούσε έναν στρατιωτικό στόχο, όπως μια αεροπορική βάση.
Αν και οι περισσότεροι αναλυτές αποτιμούν ως εξαιρετικά χαμηλό τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων τόσο από την πλευρά της Ρωσίας όσο και της Δύσης, επισημαίνεται πως εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά των ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της Ρωσίας, ο κίνδυνος αυτός θα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Κίνδυνος Παγκόσμιου πολέμου
Από την πλευρά της η Helga Zepp-LaRouche, ιδρυτής του Ινστιτούτου Schiller υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή «ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι το δυτικό κατεστημένο έχει πείσει τον εαυτό του ότι η Ρωσία μπλοφάρει».
Όπως λέει, η έγκριση της χρήσης των δυτικών όπλων για επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, απειλεί να κλιμακώσει τη σύγκρουση, η οποία θα μπορούσε να αποκτήσει παγκόσμιες διαστάσεις.
Σχολιάζοντας την άρση της απαγόρευσης από την κυβέρνηση του προέδρου Biden για τη χρήση αμερικανικών όπλων για βαθιά «χτυπήματα» στο ρωσικό έδαφος, η Helga Zepp-LaRouche αναρωτήθηκε εάν «αυτό σημαίνει ότι ο Biden δεν επιδιώκει πλέον να αποφύγει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».
Μάλιστα η η Helga Zepp-LaRouche σχολιάζοντας την απόφαση της Γερμανίας να επιτρέψει και αυτό τη χρήση γερμανικών όπλων κατά της Ρωσίας, υποστήριξε πως πρόκειται για μια ακόμα «επαίσχυντη συνθηκολόγηση του Βερολίνου υπό την αμερικανική πίεση».
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Victor Orban είχε υποστηρίξει πως η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για έναν πόλεμο με τη Ρωσία…
Πηγή: PrimeNews