Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης πολιτών και φιλελλήνων προς την Ελλάδα!

Xώρες και φορείς (ανανεώνονται) : Ιταλοί διανοούμενοι, Liberation, Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Εδιμβούργο, Άμστερνταμ Βρυξέλλες, Νέα Υόρκη, Σερβία, Αυστραλία, Αμερικανικός Δικ. Σύλλογος, Δικ. Σύλλογοι Ευρώπης.

 

Τσουνάμι συμπαράστασης πρός τήν Ἑλλάδα!  Ἀκόμα καί οἱ Γερμανοί βγῆκαν στούς δρόμους ζητώντας συγγνώμη γιά τίς κυβερνήσεις τους.

 

Έκκληση Ιταλών πολιτικών και διανοουμένων υπέρ της Ελλάδας

Ιούνιος 2012

Έκκληση Ιταλών, κυρίως προοδευτικών πολιτικών και διανοουμένων, υπέρ της Ελλάδας δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα «Ιl Sole 24 Ore». Μεταξύ των άλλων, στην έκκληση υπογραμμίζεται.

«Υπάρχει μια χώρα που υποφέρει. Μια χώρα, η Ελλάδα, που βρίσκεται ενώπιον του οικονομικού βαράθρου και ανθρώπινα αποπροσανατολισμένη. Προβάλλει η προοπτική μιας εξόδου από την Ευρωζώνη. Μπροστά σε αυτή τη δυνατότητα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες τακτικές έξοδοι. Θα ήταν μια καταστροφή, ένα άλμα στο κενό, με μη υπολογίσιμες συνέπειες.

Όλες οι οδοί για τη διάσωση της Ελλάδας πρέπει να διερευνηθούν, πριν να είναι αργά. Η αναθεώρηση των μνημονίων με την Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού. Θα έπρεπε να εκτιμηθεί μια ρεαλιστική αναθεώρηση των στόχων της δημοσιονομικής εξυγίανσης για το 2014, ώστε η Ελλάδα να συνδυάσει ανάκαμψη και βιωσιμότητα της δημόσιας οικονομίας της. Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, βυθίζεται και η Ευρώπη.

Το ευρωπαϊκό πολιτικό σχέδιο γεννιέται ως κοινή απάντηση σε πολέμους, φτώχεια και καταστροφές. Σήμερα παρατηρούμε την αθέτηση του βασικού όρου της αλληλεγγύης μεταξύ κρατών και κυβερνήσεων της ηπείρου. Η πτώχευση της Ελλάδας κινδυνεύει να θέσει υπό αμφισβήτηση τη σημασία της συνύπαρξης, όλοι θα ζούσαν μια εμπειρία ουσιαστικού ακρωτηριασμού. Η Ευρώπη, χωρίς την Ελλάδα, θα ήταν σαν ένα παιδί χωρίς πιστοποιητικό γέννησης».

Την έκκληση υπογράφουν, μεταξύ άλλων, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ’ννυ Παδηματά, οι Ιταλοί κεντροαριστεροί πολιτικοί Λουίτζι Μπερλιγκουέρ και Φράνκο Μπασσανίνι, ο φιλόσοφος Ρέμπο Μποντέι, ο μουσικός Νικόλα Πιοβάνι, ο διεθνούς φήμης ογκολόγος Ουμπέρτο Βερονέζι και ο καθηγητής αστικού δικαίου Στέφανο Ροντοτά.

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=202677

 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ LIBERATION

 

Το συγκλονιστικό άρθρο για την Ελλάδα της γαλλικής εφημερίδας Liberation

 

"Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν. Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.
Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.
Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.
Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.
Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος".
Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα "Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.
Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.


Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.
Είναι επίσης το μέλλον μας.
 
Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της! 
Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!"

 

http://syoek.siteline.gr/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%85/236-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%83-liberation.html

 

  

 

 

 

Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Ἐδιμβοῦργο, Ἄμστερνταμ καί Βρυξέλλες εἶναι μόνο μερικές ἀπό τίς εὐρωπαϊκές πόλεις πού πλημμύρισαν μέ τήν γαλανόλευκη. Βασικό σύνθημά τους τό "Ἑλλάδα δέν εἶσαι μόνη σου". Δεῖτε φωτογραφίες...σε http://omadaneoneforiakon.blogspot.com/2012/02/blog-post_6782.html

 

Ενισχύεται το ευρωπαϊκό κύμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα. Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» οργανώνεται το Σάββατο διεθνής διαδήλωση αλληλεγγύης υπέρ της χώρας μας και εναντίον των μέτρων λιτότητας.

Επιστολή συμπαράστασης προς Ελλάδα και άλλες χώρες των προέδρων Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης και Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου προς την πρόεδρο Δ.Ν.Τ. κ. Λαγκάρντ

 

Σας γράφουμε εκ μέρους του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης και του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου για να δηλώσουμε την αυξανόμενη ανησυχία μας σχετικά με τις ενοχλητικές τάσεις που επηρεάζουν την ανεξαρτησία του νομικού επαγγέλματος.

 

26/01/2012 15:30

Σας γράφουμε εκ μέρους του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης και του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου για να δηλώσουμε την αυξανόμενη ανησυχία μας σχετικά με τις ενοχλητικές τάσεις που επηρεάζουν την ανεξαρτησία του νομικού επαγγέλματος. Ένα ανεξάρτητο νομικό επάγγελμα είναι βασικό συστατικό ενός καλά λειτουργούντος δικαστικού συστήματος και θεμέλιος λίθος μιας δημοκρατικής κοινωνίας που βασίζεται στο κράτος δικαίου. Πιέσεις για την υποτίμηση της ανεξαρτησίας του νομικού επαγγέλματος δεν είναι μόνο ζήτημα ενδιαφέροντος δικηγόρων και δικαστών, αλλά στους ανθρώπους παντού καθώς η ανεξαρτησία είναι βασική για τη δίκαιη και ίση προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την ανάπτυξη των υγιών οικονομιών και για τη διευκόλυνση της πολιτικής σταθερότητας.
Το CCBE είναι το αντιπροσωπευτικό όργανο περίπου ενός εκατομμυρίου ευρωπαίων δικηγόρων μέσω των δικηγορικών συλλόγων μελών τους (31 πλήρη μέλη, 11 συνεργαζόμενα και μέλη παρατηρητές). Ο Αμερικανικός Σύλλογος είναι ο μεγαλύτερος εθελοντικός επαγγελματικός οργανισμός με περίπου 400.000 δικηγόρους (συν τους διασυνοριακούς), με δικαστές και φοιτητές νομικής παγκοσμίως. Ο Αμερικανικός Σύλλογος συνεχώς δουλεύει για τη βελτίωση του δικαστικού συστήματος και την προώθηση του κράτους δικαίου.
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τον τελευταίο χρόνο τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα σε ευρωπαικά κράτη-Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία-όπου η οικονομική κρίση και η παρέμβαση της Τρόικα οδήγησαν τις κυβερνήσεις να προτείνουν ριζικέ ς μεταρρυθμίσεις στο νομικό επάγγελμα.
Είμαστε γνώστες των δυσκολιών που γνωρίζουν οι χώρες, καθώς επίσης και της ανάγκης για μεταρρυθμίσεις. Οι δικηγορικοί σύλλογοι παγκοσμίως ήταν πάντα ανοικτοί στις αλλαγές: παρακολουθούν πολύ στενά τις κοινωνικές, οικονομικές και άλλες αλλαγές που γίνονται στις χώρες και παγκοσμίως, εκτιμούν τον αντίκτυπο αυτών των αλλαγών στο επάγγελμα και λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για προσαρμογή.
Οι τρέχουσες εξελίξεις, ωστόσο προχωρούν παραπέρα από αυτό που θεωρείται ως αναλογικέςκαι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, και επίσης εγείρουν βασικές ερωτήσεις για την συμφωνίας με τις διεθνείς νόρμες/κανονισμούς. Οι προτεινόμενες αλλαγές δεν συνάδουν με τις βασικές αρχές του νομικού επαγγέλματος-όπως αυτές αντανακλώνται στο Χάρτη Βασικών Αρχών του CCBE και όπως υιοθετήθηκαν από το Συμβούλιο Αντιπροσώπων του Αμερικανικού Δ.Σ. που θεωρεί το νομικό επάγγελμα ως εξής « ένα ανεξάρτητο νομικό επάγγελμα, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει κράτος δικαίου ή ελευθερία για την ανθρωπότητα».

Σε απάντηση των αιτημάτων της Τρόικα, η Ιρλανδική Κυβέρνηση για παράδειγμα, ενέκρινε την έκδοση στις 4 Οκτωβρίου 2011 νέου νομοσχεδίου για τις Νομικές Υπηρεσίες. Το νομοσχέδιο προβλέπει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις χωρίς προηγούμενο για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Κυριότερα, καλεί για την ίδρυση Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής που θα αποτελείται από 11 μέλη: 7 μη δικηγόρους, 2 αντιπροσώπους από το Βar Council -ΔΣ και 2 από τη Law Society. Ολοι οι 11 αντιπρόσωποι θα ορίζονται από το Ιρλανδικό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση μπορεί ανα πάσα στιγμή να απομακρύνει κάποιο μέλος αν η έγκριση του μέλος είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική λειτουργία της Αρχής. Η νέα αρχή θα έχει όλες τις εξουσίες για δεοντολογία και διαχείριση πειθαρχικών και παραπόνων.
Κατά τη γνώμη μας η ίδρυση Αρχής παραβιάζει ξεκάθαρα μια από τις βασικές αρχές του νομικού επαγγέλματος : ανεξάρτητη ρύθμιση από το εκτελεστικό κομμάτι του κράτους-αρχή αναγνωρισμένη στην Ευρώπη, ΗΠα και παγκοσμίως. Είναι ακρογωνιαίος λίθος όποιας δημοκρατικής κοινωνίας που βασίζεται στο κράτος δικαίου.

Είμαστε αποφασισμένοι ότι χωρίς εγγύηση ανεξαρτησίας-που είναι βασική στο επάγγελμα είναι αδύνατο οι δικηγόροι να εκπληρώσουν τον επαγγελματικό τους ΄ρολο.
Η αυτορρύθμιση είναι χαρακτηριστικό του νομικού επαγγέλματος στην Ευρώπη. Καμιά χώρα δεν έχει ολική και χωρίς περιορισμούς αυτορρύθμιση του νομικού επαγγελματος. Ωστόσο υπάρχει σε όλες τις ευρωπ.χώρες – μέλη του ccbe σημαντική έκταση της αυτορρύθμισης. Στις ΗΠΑ υπάρχει γενική ρύθμιση από τα δικαστήρια, που ομοίως ικανοποιεί την αρχή ανεξαρτησίας από την εκτελεστική εξουσία.
Θεωρούμε ότι η ανεξάρτητη ρύθμιση, πρέπει να ιδωθεί ως λογική και φυσική συνέπεια της ανεξαρτησίας του επαγγελματος. Απευθύνει τη συλλογική ανεξαρτησία των μελών του νομικού επαγγέλματος και δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια δομική ασπίδα στην ανεξαρτησία του δικηγόρου, που απαιτεί από τον δικηγόρο να είναι ανεπηρέαστος από ακατάλληλη επιρροή, ειδικά καθώς αυτό μπορεί να προκύπτε από τα προσωπικά του συμφέροντα ή από εξωτερική πίεση (συμπεριλαμβανομένης και της κυβερνητικής πίεσης)
Σημαντικές εξελίξεις επίσης λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και την Πορτογαλία που προκάλεσαν ενδιαφέρον. Ωστόσο χρειάζεται να αναλύσουμε ακόμα αυτές τις προτάσεις προσεκτικά και λεπτομερώς (και περιμένουμε πληροφορίες από τους Συλλόγους που επηρεάζονται), ανησυχούμε διότι οι πρωτοβουλίες αυτές λαμβάνονται σε μια καθαρά οικονομική προσέγγιση). Είμαστε της αντίληψης ότι αυτές οι προτάσεις αναπτύχθηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες και χωρίς να λαβμάνουν υπόψη τον σκοπό της επαγγελματικής ρύθμισης και χωρίς ανάλυση του αντίκτυπου τέτοιων προτάσεων στην απονομή της δικαιοσύνης.
Ανησυχούμε για αυτές τις εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε διάβρωση της απονομής της δικαιοσύνης. Όχι μόνο θα επηρεάσουν τη δομή του νομικού επαγγέλματος και το ρόλο του δικηγόρου στην κοινωνία, αλλα κυρίως θα είναι προς βλάβη όλων των ανθρώπων που χρειάζονται ένα δικηγόρο.
Η εμπειρία σας ως συνεταίρου μιας πολυεθνικής δικηγορικής εταιρίας αναμφίβολα εδωσε σημαντικά μαθήματα σχετικά με την ανάγκη προστασίας της σχέσης δικηγόρου-πελάτη κατά της εισβολής του κράτους και για την προφύλαξη της ανεξαρτησίας της απόφασης του δικηγόρου να προστατέψει δικαιώματα και ελευθερίες των πιο αφανών πελατών και σκοπών. Σας πιέζουμε να μεταφέρετε τις ανησυχίες μας στους αρμοδίους του ΔΝΤ και εν γένει στην Τρόικα, ώστε να ληφθούν υπόψη περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τις σχετιζόμενες χώρες.
Θα θέλαμε πολύ να συζητήσουμε από κοντά αυτά τα θέματα ή με το προσωπικό σας.

Οι Πρόεδροι - CCBE και Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου

 

Παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα!

Οι διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας έχουν προγραμματιστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα στις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου σε κάθε χώρα, πολίτες που διαφωνούν με τα σκληρά μέτρα που προβλέπονται στο δεύτερο μνημόνιο, θα διαδηλώσουν υπέρ της Ελλάδας.

Κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy Wall Street.

Οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια του Σαββάτου έχουν οργανωθεί μέσω του διαδικτύου.

Στον διαδικτυακό τόπο http://jesuisgrec.blogspot.com ευρωπαίοι πολίτες υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Αλλά και στο Facebook έχει δημιουργηθεί ομάδα με τον τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», στην οποία αναρτώνται καθημερινά μηνύματα συμπαράστασης προς τους Έλληνες.
 

(Ελπίζουμε να έχει διάρκεια!)
(Την φωτογραφία είδαμε στο Parthenon)
ΠΗΓΕΣ: skai.gr http://taxalia.blogspot.com/2012/02/k_18.html

 

 

«Είμαστε όλοι Έλληνες» φωνάζουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολίτες το Σάββατο

 

Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας πραγματοποιούνται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.

Στο Παρίσι, το ραντεβού έχει δοθεί στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Πάνω από 17 οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ το παρών θα δώσουν το κίνημα των «Αγανακτισμένων», καθώς και η «Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων».

Συμμετέχει επίσης και το « Μέτωπο της Αριστεράς» που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Κομμουνιστικού κόμματος και των άλλων αντικαπιταλιστικών κομμάτων, εν όψει των προεδρικών εκλογών με υποψήφιο τον πρώην σοσιαλιστή Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο οποίος επανειλημμένα στις ομιλίες του έχει διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται επίσης στο Βερολίνο, το Μόναχο και την Κολωνία.

Κινητοποίηση και στη Νέα Υόρκη στις 14:00 (τοπική ώρα) στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Οι Αγανακτισμένοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα» τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται.

Στον μπλογκ http://jesuisgrec.blogspot.com Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Έλληνας».

Στο Facebook υπάρχει, μάλιστα, ομάδα που ονομάζεται: «We are all Greeks». Πάνω από δέκα σελίδες στο Facebook είναι αφιερωμένες στο ίδιο θέμα, με επίκεντρο -η κάθε μία- μία πόλη της Γαλλίας όπου οργανώνεται η κινητοποίηση.

Μερικές από αυτές τις σελίδες μπορείτε να βρείτε εδώ: Paris, Grenoble, Lyon, Marseille, Nantes, Nice, Toulouse.

Αντίστοιχες σελίδες (κυρίως στο Facebook, αλλά όχι μόνο) υπάρχουν αφιερωμένες σε άλλες χώρες, όπως: Γερμανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Ισπανία, Φινλανδία, Ιταλία, Σουηδία.

Ένα πιο πλήρη κατάλογο με τις σχετικές σελίδες μπορείτε να δείτε εδώ. Όσον αφορά το twitter, οι σχετικές αναφορές μπορούν να βρεθούν με το #18fgr, ενώ σποραδικές αναφορές βρίσκονται και με το #greece αλλά και με το #occupy και #ows.

Δείτε βίντεο από κινητοποιήσεις στο εξωτερικό υπέρ της Ελλάδος: Μάλαγα (Ισπανία), κινητοποίηση Βέλγων εργατών, στο Παρίσι, στο Βερολίνο ακόμα και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Μισθοί υπέρ της Ελλάδας

Εν τω μεταξύ, δύο Ιταλοί δήμαρχοι, ο Μάρκο Γκάλντι της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από το Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας και ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο της Μπαρονίσι αποφάσισαν χωριστά να προσφέρουν το μισθό τους (1.100 και 780 ευρώ αντίστοιχα) για τη στήριξη του ελληνικού λαού.

Η καταβολή του μισθού του Γκάλντι υπέρ της Ελλάδας θα ξεκινήσει από αυτόν τον μήνα. Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει:

«Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της.

» Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας.»

 

ΠΗΓΗ : http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4695941 Δημοσίευση: 18 Φεβ. 2012 09:31

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...