Η ΕΕ επιμένει στο ουτοπικό αφήγημα περί σύντομης πράσινης μετάβασης για την ενεργειακή της αυτάρκεια ως απάντηση στους εκβιασμούς της Ρωσίας για το φυσικό αέριο. Ας ξεκαθαρισθούν ορισμένα πράγματα για να αντιληφθούν τα στελέχη της ΕΕ, της Κυβέρνησης και ο ελληνικός λαός για το δυστοπικό χαρακτήρα του αφηγήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ας δούμε πόσο καιρό ασχολείται η Κίνα με τις Σπάνιες Γαίες με ημερομηνίες-σταθμούς και γεγονότα τα οποία καταδεικνύουν την αφέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και της Δύσης γενικότερα, η οποία έχει ονειρώξεις ότι θα πετύχει την πράσινη μετάβαση σε σύντομο χρονικό διάστημα πιέζοντας ταυτόχρονα τους λαούς της Ευρώπης με δυσβάστακτους πράσινους φόρους. Τα στοιχεία-ημερομηνίες είναι απολύτως ενδεικτικά.
Η Κίνα ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τις σπάνιες γαίες το 1950 με την έναρξη παραγωγής της εταιρείας Baotou Iron & Steel Company στην Έσω-Μογγολία. Οι Σπάνιες Γαίες στο Baotou αποτελούν υποπροϊόν της εκμετάλλευσης σιδήρου. Το 1952 δημιουργείται το κινεζικό General Institute for Non-Ferrous Metals. Το 1963 ιδρύεται το Bayan Obo Research Institute στην Εσω-Μογγολία. Το 1972 ο Xu Guangxi, ο «πατέρας» του κινεζικού προγράμματος σπάνιων γαιών, ξεκινά την ενασχόλησή του με την κατεργασία των σπάνιων γαιών. Το 1980 οι Ρήγκαν και Κάρτερ κατά τη διάρκεια του προεκλογικού τους αγώνα προειδοποιούνται από τους Αμερικανούς γεωλόγους για την αναγκαιότητα να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα. Η προειδοποίηση των Αμερικανών γεωλόγων αγνοήθηκε. To 1980 επίσης οι ΗΠΑ και η Ευρώπη υιοθετούν την πρόταση της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΔΕΑΕ) σύμφωνα με την οποία όσα κοιτάσματα ορυκτών διαθέτουν ποσοστό ουράνιου ή θόριου πάνω από 0,05% θα χαρακτηρίζονται ως «source materials», δηλαδή ως ραδιενεργά κοιτάσματα και ως εκ τούτου θα πρέπει να ισχύουν πολύ αυστηροί περιβαλλοντικοί κανονισμοί για τις εξορύξεις.
Τότε ξεκινά ουσιαστικά η αποχώρηση πολλών δυτικών εξορυκτικών εταιρειών από τέτοια κοιτάσματα ως ασύμφορα για τους μετόχους τους. (Αυτός ο κανονισμός της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας πρέπει να αλλάξει). Το 1983 ιδρύεται το κινεζικό Chinese Society of Rare Earths Journal. Το 1986 ο Deng Xiao Ping ιδρύει το Πρόγραμμα 863 για την προώθηση τεχνολογίας υλικών συμπεριλαμβανομένων των σπάνιων γαιών. Το 1987 ιδρύεται το πρώτο Εθνικό Εργαστήριο για σπάνιες γαίες στην Κίνα. Μεταξύ 1978-1989 το κινεζικό Υπουργείο Πρώτων Υλών και Σχεδιασμού επεκτείνει τις δραστηριότητές του στις σπάνιες γαίες. Το 1990 ιδρύεται το κινεζικό Journal of Rare Earths. To 1991 ιδρύεται το δεύτερο εργαστήριο για σπάνιες γαίες. Είναι μόλις το 1992 που ο Deng Xiao Ping λέει την περίφημη φράση «Η Μέση Ανατολή διαθέτει πετρέλαιο, η Κίνα διαθέτει τις σπάνιες γαίες». Δηλαδή, 42 ολόκληρα χρόνια αφού είχε ξεκινήσει η Κίνα να ασχολείται με τις σπάνιες γαίες.
Το 1992 επίσης ιδρύεται η Βιομηχανική Ζώνη στο Baotou για να προσελκύσει ξένους επενδυτές. Στόχος των Κινέζων από τότε ήταν η υποκλοπή Δυτικής τεχνογνωσίας. Το 1995 η Κίνα κάνει τις πρώτες κινήσεις για να εξαγοράσει την αμερικανική εταιρεία Magnequench (θυγατρική της General Motors). Η Κίνα εξαγόρασε την εταιρεία με μοναδικό όρο να μην μετακινηθούν οι εγκαταστάσεις της στην Κίνα παρά μόνο μετά από ορισμένα χρόνια. Η Magnequench κατασκεύαζε μαγνήτες για λογαριασμό της GM. Οι Κινέζοι ΔΕΝ διέθεταν αυτή την αμερικανική τεχνογνωσία και την ήθελαν οπωσδήποτε. Η εξαγορά της Magnequench θα γινόταν μέσω εταιρειών συνδεόμενων με την οικογένεια τoυ κινέζου ηγέτη Deng Xiaoping. Το 1996 οι ΗΠΑ κλείνουν το Bureau of Mines σταματώντας ουσιαστικά την κρατική παρέμβαση στις εξορύξεις και στις έρευνες ορυκτών (να θυμίσουμε ότι ορισμένοι ήθελαν στην Ελλάδα να κλείσει το ΙΓΜΕ).
Το 1997 η κινεζική κυβέρνηση επί ηγεσίας Jiang Zemin ξεκινά το Πρόγραμμα 973 για την επιτάχυνση της έρευνας και ανάπτυξης υλικών από σπάνιες γαίες. Το 1997 ο Jiang Zemin επαναχαράσει την κινεζική πολιτική για τις σπάνιες γαίες συνδέοντας την με την οικονομική ενδυνάμωση της Κίνας. Το 1997 το ΚΚΚ κωδικοποίησε τη χάραξη της μελλοντικής του πολιτικής υπό τη μορφή 16 Χαρακτήρων-Ιδεογραμμάτων. Αυτά τα 16 ιδεογράμματα καθορίζουν ακόμη και σήμερα τη θολή-γκρίζα ζώνη μεταξύ του Κινεζικού Kράτους - Κομμουνιστικού Κόμματος και των εμπορικών φορέων και στρατιωτικών δομών της αχανούς αυτής χώρας. Αυτά τα 16 ιδεογράμματα σχετίζονται ΑΜΕΣΑ με τις σπάνιες γαίες και καθορίζουν ακόμη και σήμερα την Κινεζική Διπλωματία. https://www.huffingtonpost.gr/entry/nato-ee-kai-spanies-yaies-protase-yia-demioeryia_gr_5afbc552e4b0c1cf3c0c3ecf.Το 1998 και ενώ έχει ήδη πωληθεί η θυγατρική της GM στους κινέζους, οι κινέζοι ξεκινούν τη μεταφορά των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Κίνα. Το 1998 το μοναδικό ορυχείο σπάνιων γαιών επί του αμερικανικού εδάφους στο Mountain pass της Καλιφόρνια κλείνει λόγω…περιβαλλοντικών θεμάτων. Το 2001 η Κίνα ιδρύει το τέταρτο Εθνικό Εργαστήριο Σπάνιων Γαιών. Το 2002 η Κίνα ολοκληρώνει την πλήρη απορρόφηση της Magnequench και πλέον όλες οι υποδομές της εταιρείας μεταφέρθηκαν στην Κίνα. Το 2004 η Apple ξεκινά την κατασκευή των iPhones στην Κίνα. Το 2008 η Κίνα ξεκινά την εξαγορά ορυχείων σπάνιων γαιών εκτός Κίνας. Διεισδύει στην Αφρική με τις «ευλογίες» ουσιαστικά της ανόητης Δύσης. Μόλις το 2010 η Δύση αρχίζει να αντιλαμβάνεται τη σημασία των σπάνιων γαιών εξαιτίας του γεωπολιτικού γεγονότος στα νησιά Σενκάκου. Μέχρι το 2015 οι Ford, GM, Siemens General Electric έχουν ήδη ξεκινήσει να μεταφέρουν την παραγωγή τους στην Κίνα. Μέχρι το 2018 πάνω από 1 εκατομμύριο δυτικές εταιρείες έχουν επενδύσει στην Κίνα άνω των $2,1.
Υπάρχουν πολλά ακόμη γεγονότα τα οποία φτάνουν μέχρι σήμερα, όπως π.χ η προσπάθεια των κινέζων να αγοράσουν το κοίτασμα στη Γροιλανδία, η συμμετοχή κινεζικής εταιρείας στον Ευρωπαϊκό Συνεταιρισμό Κρίσιμων Ορυκτών κ.λπ . Αυτά ήταν απλώς ενδεικτικά. Τα λάθη της Δύσης συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. Πιστεύει λοιπόν πραγματικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα επιτύχει δια της πράσινης βίας τους στόχους της μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και ενώ συνεχίζει να πράττει εγκληματικά λάθη σε βάρος των Ευρωπαϊκών λαών; Πρόκειται περί ονείρωξης η οποία θα οδηγήσει τους λαούς της Ευρώπης σε φτωχοποίηση και τελικώς νίκη της Κίνας. Και ένα μήνυμα προς τις Δυτικές ελίτ οι οποίες εδώ και δεκαετίες συνεργάζονται με την Κίνα: πιστεύουν πραγματικά ότι το ΚΚΚ θα τους χαρισθεί όταν επικρατήσει παγκοσμίως; Τραγική αυταπάτη: όταν το ΚΚΚ επικρατήσει, και αφού θα έχουν εξαθλιωθεί οι λαοί της Δύσης, τότε σειρά θα πάρουν οι δυτικές ελίτ…θα τους λιώσουν οι κινέζοι.
Ορισμένα επιπλέον στοιχεία: η Κίνα εμπορεύεται τις σπάνιες γαίες αποκλειστικά με κινεζικό νόμισμα (γουάν). Όπως σήμερα ο Πούτιν προσπαθεί να εκβιάσει την ΕΕ με το φυσικό αέριο. Τόσες δεκαετίες συμβαίνει το ίδιο με τις κινεζικές σπάνιες γαίες. Η ηλίθια συμπεριφορά της ΕΕ μας οδηγεί ουσιαστικά από την απεξάρτηση από τη Ρωσία, στην εξάρτηση από την Κίνα. Μάλιστα, σε άλλη χαμηλότερη τιμή τις πουλά στις κινεζικές εταιρείες, και με άλλη υψηλότερη τιμή τις πουλά στις δυτικές. Η Κίνα ελέγχει ήδη, λόγω των προαναφερόμενων πολυετών λαθών της Δύσης, την παραγωγή και κατεργασία μεγάλου ποσοστού σπάνιων γαιών και αρκετών άλλων κρίσιμων ορυκτών. Πως στο καλό εννοούν οι αξιωματούχοι της αποτυχημένης Ευρωπαϊκής Επιτροπής τη βίαιη μετάβαση στην πράσινη τεχνολογία όταν ΔΕΝ διαθέτουμε τις πρώτες ύλες; Νομίζει η ανίκανη Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα πετύχει (μαζί με τους δυσβάστακτους πράσινους φόρους) να ανατρέψει μέσα σε λίγα χρόνια την κινεζική πολιτική από το 1950 (72 ολόκληρα χρόνια); Εκτός και αν κάποιοι βιάζονται να θέσουν την ΕΕ υπό πλήρη κινεζική ομηρεία…
Τέλος, ορισμένα πράγματα για την Ουκρανία. Η άποψη του γράφοντα είναι πλέον ότι ο Πούτιν εισέβαλλε στην Ουκρανία για να αρπάξει τους ορυκτούς πόρους αυτής της χώρας οι οποίοι ανέρχονται μεταξύ $3 και $11,5 τρισ. Οι απόψεις του γράφοντα εκφράσθηκαν εδώ:https://www.youtube.com/watch?v=BrqKIAWWTJ8&t=13363s(οι αναγνώστες μπορούν να δουν από το σημείο 3:34:27).
Παρεμπιπτόντως, πρόσφατο δημοσίευμα στη Γερμανία αναφέρει ότι στη Γερμανία χάθηκαν ντοκουμέντα τα οποία συνδέουν κλιματική ΜΚΟ με προσπάθειες της Ρωσίας για την κατασκευή του Nord Stream 2. https://newsbeezer.com/polandeng/germany-documents-from-the-climate-foundation-set-up-for-nord-stream-2-are-lost/ Θα έχουν πολύ ενδιαφέρον οι ειδήσεις από δω και μπρος. Θα μάθουμε άραγε πολλά για τον πιθανό ρόλο αρκετών περιβαλλοντικών-κλιματικών ΜΚΟ; Άραγε τι συμβαίνει στη χώρα μας;
Πηγή: energia.gr, defence-point.gr