Η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου [25 Μαρτίου 2016]

stratiwtikh parelash 01


Η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ (25/3/2016)
F-16, τανκς, εύζωνες, πεζοναύτες και για πρώτη φορά drones στην (βροχερή) παρέλαση της Αθήνας της 25ης Μαρτίου.
Χιλιάδες Αθηναίοι κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της πόλης για την μεγάλη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλεία στην πλατεία Συντάγματος. Ο καιρός αρχικά ήταν καλός, αλλά λίγο πριν την ολοκλήρωση της παρέλασης στο Σύνταγμα, τελικά άνοιξαν οι ομπρέλες.
Την παρέλαση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και εκπρόσωποι κομμάτων κλπ.
Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στη συνέχεια ακολούθησαν τα τμήματα του στρατού. Τις εντυπώσεις φέτος έκλεψαν τα drones του ελληνικού στρατού που συμμετείχαν στην παρέλαση – αν και δεν πραγματοποίησαν πτήσεις.
Για πρώτη φορά, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα δύο μη επανδρωμένα αεροχήματα με τα κέντρα ελέγχου τους επί οχημάτων ΜΑΝ που συνόδευαν τη μηχανοκίνητη φάλαγγα των Διαβιβάσεων.