H Σύμβουλος της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα προέρχεται από οικογένεια στρατιωτικών και συζεί με Έλληνα διπλωμάτη που κατέχει κορυφαία θέση στο πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου.
1 Δεκεμβρίου 2016. Γνωστός φιλοκυβερνητικός ιστότοπος δημοσιεύει απόσπασμα του Φύλλου Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) του 2012 με το τιμολόγιο Κόστους ανά Ώρας Πτήσης (ΚΩΠ) Μεταφορικών Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων (Α/Φ-Ε/Π) προκειμένου να δικαιολογήσει την εξωφρενική σπατάλη του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Κούβα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «σύμφωνα λοιπόν με το ΦΕΚ 169 τεύχος Β του 2012 το τιμολόγιο κόστους ανά ώρα πτήσης για το συγκεκριμένο αεροπλάνο ανέρχεται στα 3192,92 ευρώ σύμφωνα δε με πηγή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας μαζί με τους μισθούς, συντήρηση, τέλη κλπ το κόστος φτάνει περίπου στα 5200 ευρώ ανά ώρα πτήσης και όπως μας διαβεβαίωσε οι τιμές δεν έχουν αλλάξει από την εποχή του συγκεκριμένου ΦΕΚ…».
Η πηγή αυτή επέλεξε να δημοσιοποιήσει όμως το ΦΕΚ του 2012 και όχι εκείνο του επόμενου έτους, όπου το ΚΩΠ του Gulfstream GV είναι σημαντικά αυξημένο. Η επιλεκτική και καταφενάστατη αυτή διαρροή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνεται αντιληπτή και έτσι την επομένη δημοσιεύεται το ΦΕΚ του 2013 σε στήλη μικροπολιτικών γνωστής εφημερίδας. Ασφαλώς κανείς δεν απευθύνει μομφή προς τους δημοσιογράφους που αναπαράγουν ένα δημοσιευμένο ΦΕΚ. Το ερώτημα που τίθεται είναι πως φτάνει να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ ένα έγγραφο που χαρακτηρίζεται «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ» και ενώ υπάρχει σχετική πρόβλεψη μη δημοσιοποίησης για τα αντίστοιχα στοιχεία κόστους των μαχητικών Α/Φ – Ε/Π και των πολεμικών πλοίων (διαβάθμιση «ΑΠΟΡΡΗΤΟ») – ασχέτως βέβαια αν τα πρώτα διέρρευσαν σε αμυντικό περιοδικό και τα δεύτερα αποκαλύφθηκαν δημόσια μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου…
Το τιμολόγιο ΚΩΠ Μεταφορικών Α/Φ-Ε/Π με την ένδειξη ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ δημοσιεύτηκε αυτούσιο στο ΦΕΚ.
10 Δεκεμβρίου 2016. Στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2017 στη Βουλή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού καυχιέται για την δραματική επιβάρυνση των ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων:
- στις αεροδιακομιδές, από 13 ώρες πτήσης το 2013 στις 255 ώρες πτήσης το 2015
- στην αεροπυρόσβεση με Ε/Π Chinook, από 10 ώρες πτήσης το 2012 σε 368 ώρες πτήσης το 2015
στη συνέχεια αποκαλύπτει ενώπιον όλων το ποσοστό επάνδρωσης των Μονάδων και τα ποσοστά διαθεσιμότητας των κύριων οπλικών συστημάτων του Στρατού Ξηράς, μεταξύ των οποίων και των μέσων της Αεροπορίας Στρατού. Με δεδομένο το ύφος εξουσίας και την απόδοση του Υπουργού στο χαρτοφυλάκιό του, η δημοσιοποίηση ευαίσθητων πληροφοριών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Ουδείς ανέμενε κάτι διαφορετικό από κάποιον που εκμεταλλευόμενος το δημόσιο αξίωμα παραβιάζει συστηματικά τους κανόνες ασφαλείας πτήσεων ή δημοσιεύει τα πρόσωπα επίλεκτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο Twitter. Προφανώς ούτε ο ίδιος έχει αντιληφθεί ακόμη γιατί τα ποσοστά διαθεσιμότητας της Αεροπορίας Στρατού έφτασαν στο ναδίρ επί υπουργίας του.
13 Δεκεμβρίου 2016. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαιώνει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, Feyza Barutçu, διατηρεί σχέση με Έλληνα διπλωμάτη που κατέχει κορυφαία θέση στο πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου. Θέλοντας να εκφράσει θεατρικά τη δυσφορία του στο ερώτημα που έθεσε ο δημοσιογράφος της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δηλώνει ότι «ντρέπεται» για το δημοσίευμα αλλά και για κάποιους που «ακολουθώντας χυδαίο κιτρινισμό, μπορεί να θεωρούν ότι η προσωπική ζωή πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των συνεργατών του πρωθυπουργού».
Προφανώς ο -συνήθως ελλιπώς ενημερωμένος- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας δεν αντιλήφθηκε ότι το ζήτημα αφορά την εθνική ασφάλεια και όχι την προσωπική ζωή του ανιψιού του Προέδρου της Βουλής.
- Γνωρίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ότι το μισθοδοτούμενο από το τουρκικό κράτος προσωπικό που στελεχώνει θέσεις στο εξωτερικό (κάτοχοι πράσινων διαβατηρίων) υποχρεούται βάση νόμου να συνεργάζεται με την ΜΙΤ και την Διεύθυνση Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου; Γνωρίζει πως βάση του Άρθρου 21 του υπ’αριθμόν 657 Νόμου «Περί Δημοσίων Υπαλλήλων», κατά την επιλογή υπαλλήλων που τοποθετούνται στο εξωτερικό (κρατικών λειτουργών, ιμάμηδων, στελεχών τραπεζών, ανταποκριτών και δημοσιογράφων των κρατικών ΜΜΕ, υπαλλήλων των Τουρκικών Αερογραμμών) προτιμούνται οι απόφοιτοι της Aκαδημίας Εθνικής Ασφάλειας που υπάγεται στη Διοίκηση Ακαδημιών Πολέμου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου; Γνωρίζει πως στους πάσης φύσεως υπαλλήλους που παρακολουθούν την ειδική εκπαίδευση διάρκειας έξι μηνών στην Aκαδημία Εθνικής Ασφάλειας απονέμενεται δίπλωμα σε στρατιωτική τελετή την 30η Αυγούστου κάθε έτους;
- Γνωρίζει ότι το Νο3 της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα προέρχεται από οικογένεια στρατιωτικών, με πατέρα τον ανώτερο αξιωματικό του Τουρκικού Στρατού (Συνταγματάρχη ε.α.) Fevzi Barutçu που έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις στο SHAPE του ΝΑΤΟ και στο Υφυπουργείο Αμυντικών Βιομηχανιών, και αδελφό τον αποθανόντα Υπολοχαγό Tahsin Barutçu, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Blackhawk της τουρκικής Αεροπορίας Στρατού που συνετρίβη στις 16 Μαρτίου 2012 στο Αφγανιστάν και ο οποίος υπηρετούσε επί τετραετία (2007-2011) στο 4ο Σύνταγμα Αεροπορίας Στρατού που έχει ως αποστολή σε περίοδο επιχειρήσεων την από αέρος υποστήριξη των ενεργειών της 1ης Στρατιάς κατά της Θράκης;
- Αντιλαμβάνεται ότι ο Έλληνας διπλωμάτης που είχε αναλάβει την προετοιμασία της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Θράκη και εμπλέκεται άμεσα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και χειρισμούς για μείζονα ζητήματα εθνικής ασφάλειας όπως στο Προσφυγικό συζεί σήμερα με Τουρκάλα διπλωμάτη που είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με διπλωματική εργασία τις «Παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Αιτούντων Άσυλο στο Αιγαίο» (Violation of Human Rights of Asylum-Seekers in the Aegean Sea) και πως η τοποθέτησή της στην τουρκική πρεσβεία τον Οκτώβριο του 2015 μόνο τυχαία δεν είναι;
Αλήθεια, όπως εύλογα αναρωτιέται και ο Σταύρος Λυγερός, σε ποιο κράτος του κόσμου θα συνέβαιναν όλα αυτά και ποια κυβέρνηση δε θα είχε καταρρεύσει υπό το βάρος των αποκαλύψεων;
Πηγή: e-amyna