40.000 Ιρλανδοί διαδήλωσαν στους δρόμους του Δουβλίνου υπέρ των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού

Σαράντα χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο του Δουβλίνου την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της ιρλανδικής κυβέρνησης για τις αμβλώσεις στην εκδήλωση που είχε το όνομαNational Vigil for Life’ (Εθνική Αγρυπνία για τη Ζωή). Σύμφωνα με τους διοργανωτές η εκδήλωση αυτή ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει «υπέρ της ζωής» στην ιστορία της Ιρλανδίας.

Μεταφέροντας ένα τεράστιο πανό με την επιγραφή Pro-woman,Pro-baby, Pro-life”, ("Υπέρ της γυναίκας, Υπέρ του μωρού, Υπέρ της ζωής», οι διαδηλωτές είπαν ότι ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα προς τον πρωθυπουργό Enda Kenny και την κυβέρνηση συνασπισμού ότι η δημόσια αντίθεση στην προτεινόμενη νομοθεσία για την άμβλωση δεν θα "περάσει έτσι εύκολα".

Η κυβέρνηση προτίθεται να ψηφίσει την προτεινόμενη νομοθεσία για την άμβλωση, που ονομάζεται «Νόμος για την Προστασία της Ζωής κατά τη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης», τον Ιούλιο.

Η Rebecca Roughneen της οργάνωσης ‘Youth Defence’ είπε στο LifeSiteNews.com ότι η συγκέντρωση του Σαββάτου ήταν ένα σημάδι ότι ο αγώνας κατά του νομοσχεδίου υπήρξε γενικά επιτυχής, τουλάχιστον όσον αφορά τη δημιουργία λαϊκής αντιπάθειας.

 "Ο πρωθυπουργός Enda Kenny (φωτο) λέει ότι είναι ένα νομοσχέδιο για την «προστασία της ζωής»,  για να σωθούν ζωές,αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για τη δολοφονία μωρών", είπε η Roughneen. "Οι Ιρλανδές γυναίκες είναι ήδη ασφαλείς εδώ. Το γεγονός είναι, ότι προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, και δεν μπορούν να μας εξαπατήσουν".

Σε ερώτηση εάν θεωρεί ότι η συγκέντρωση θα στείλει ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, η Roughneen δεν ήταν αισιόδοξη. "Όχι. Ο Kenny το αγνοεί. "Χιλιάδες συμμετέχοντες στην Αγρυπνία υπέγραψαν μια υπόσχεση «υπέρ της ζωής» η οποία περιελάμβανε μια υπόσχεση να μην ψηφίσουν τον Enda Kenny ξανά.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα νομιμοποιήσει την άμβλωση για όλη την διάρκεια των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης, αν η ζωή της μητέρας είναι σε κίνδυνο, ή αν αυτή απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει.

Ιρλανδοί ακτιβιστές υπέρ της ζωής λένε ότι το νομοσχέδιο είναιπεριττό, δεδομένου ότι το ιρλανδικό δίκαιο ήδη επιτρέπει στους γιατρούς να εκτελούν ιατρικές διαδικασίες που μπορεί να προκαλέσει ακούσια το θάνατο ενός αγέννητου παιδιού, εάν αυτό είναι αναγκαίο για να σωθεί η ζωή της μητέρας. Λένε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η έκτρωση είναι απαραίτητη για τη θεραπεία μιας μητέρας που έχει τάσεις αυτοκτονίας, προσθέτοντας ότι η εξαίρεση της αυτοκτονίας κατά πάσα πιθανότητα αυτό που θα κάνει είναι να ανοίξει την πόρτα σε μια ευρεία κατάχρηση.

Η Cora Sherlock, εκ μέρους της ‘Pro-Life Campaign’ που διοργάνωσε το συλλαλητήριο είπε : «Είναι ντροπή ο τρόπος που ορισμένα μέλη της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να ονομάζουν το νομοσχέδιο «υπέρ της ζωής». Πώς μπορεί κανείς να λέει το νομοσχέδιο ότι είναι υπέρ της ζωής, όταν επιτρέπει την άμεση στόχευση της ζωής του αγέννητου παιδιού, με βάση την απειλή της αυτοκτονίας, όπου δεν υπάρχουν ιατρικές αποδείξεις απολύτως για να την δικαιολογήσουν; "

Η Sherlock πρόσθεσε, "Δεν πρόκειται για την διασφάλιση της ζωής των εγκύων γυναικών. Πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό. Πρόκειται για το άνοιγμα της πόρτας στην άμβλωση. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να το συνειδητοποιούν αυτό".

ΠΗΓΗ: http://redskywarning.blogspot.gr/2013/06/40000.html, http://www.lifesitenews.com/news/40000-march-against-abortion-bill-in-dublin 

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 121 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.