Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό
26 Απριλίου 2024

Ε.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ:άμεσα αντανακλαστικά για cd κατά αμβλώσεων-αναισθησία για αμβλώσεις!

TIDEON ; θαυμάζουμε την ευαισθησιά και τα άμεσα αντανακλαστικά της άνω Εθνικής Επιτροπής για την απόσυρση του εκπ/κού CD και την αναισθησία της στην δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών (και της ψυχικής υγείας των «μητέρων» τους)  κάθε χρόνο στη χώρα μας.

 

 Ο Νάσος Θεοδωρίδης, διευθυντής του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» -Εθνικός Φορέας Συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για το Ρατσισμό και την Ξενοφοβία, προώθησε το θέμα του CD-Rom για τις εκτρώσεις στην Εθνική Επιτροπή. Ιδού ένα απόσπασμα των πρακτικών:

 

 

 

"Η Πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνέχεια σε επιστολή του αναπλ. Μέλους της ΕΕΔΑ  κ. Νάσου Θεοδωρίδη, η οποία έχει ως αίτημα τη διερεύνηση του θέματος μιας βιντεοκασέτας η οποία είχε αποσταλεί σε σχολεία της χώρας προκειμένου να προβληθεί στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών. Η εν λόγω βιντεοκασέτα αναιρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, κεκτημένα δικαιώματα στο ζήτημα των αμβλώσεων και επιπροσθέτως έχει καταγγελθεί ως εσφαλμένη επιστημονικά. Στη συνέχεια η Πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον κ. Θεοδωρίδη προκειμένου να ενημερώσει περαιτέρω την Επιτροπή για το θέμα.

Ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε ότι πράγματι πρόκειται για βιντεοκασέτα με τίτλο «Σιωπηλή κραυγή» η οποία εστάλη από την Εκκλησία της Ελλάδας με σκοπό να προβληθεί στο μάθημα των Θρησκευτικών της 3ης Λυκείου. Το θέμα κατήγγειλε αρχικά το Δίκτυο Γυναικών Θεσσαλονίκης διότι προσβάλει βασικά δικαιώματα των γυναικών και ιδιαίτερα το δικαίωμα στην άμβλωση. Ως εκ τούτου ο κ. Θεοδωρίδης πρότεινε να απευθύνει επιστολή η ΕΕΔΑ προς το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΕΠΘ) προκειμένου να ενημερωθεί για την ορθότητα των πληροφοριών και σε περίπτωση καταφατικής απάντησης να εξετάσει το θέμα η ΕΕΔΑ σε επόμενη συνεδρίαση.

Η Πρόεδρος εξέφρασε τη συμφωνία της με την πρόταση του κ. Θεοδωρίδη και πρόσθεσε ότι χρήσιμο θα ήταν να ζητηθεί από το ΥΠΕΠΘ η αποστολή της βιντεοκασέτας. Δήλωσε ακόμα ότι η επιστολή προς το ΥΠΕΠΘ θα πρέπει να εστιάζεται στο γεγονός πώς η Εκκλησία δύναται να αποστέλλει διδακτέα ύλη.

Ο κ. Θεοδώρου διευκρίνισε ότι πρόκειται για CD-Rom το οποίο είχε αποσταλεί από την Εκκλησία στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και με έγκριση του τελευταίου επεδώθη στο ΥΠΕΠΘ. Ωστόσο το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, έπειτα από τις πρόσφατες αντιδράσεις απέσυρε προσωρινά το CD-Rom ζητώντας από τους αποστολείς να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις. Σκοπός του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου είναι είτε να ανασκευάσει το υλικό του  CD-Rom, είτε να το αποσύρει οριστικά.

Η κα Μουκίου δήλωσε ότι η ίδια έχει παρακολουθήσει το εν λόγω ντοκιμαντέρ το οποίο παρουσιάζει κατά τρόπο φρικτό και αποτρόπαιο τα αποτελέσματα της έκτρωσης για το έμβρυο. Μεταξύ άλλων προβάλλονται μέρη του εμβρύου έπειτα από την έκτρωση, τα οποία βρίσκονται μέσα σε κουβάδες γεμάτους αίμα. Επίσης αποτυπώνεται η διαδικασία εισόδου του χειρουργικού εργαλείου μέσα στη γυναικεία μήτρα προκείμενου να γίνει η έκτρωση. Τη στιγμή που το χειρουργικό εργαλείο προσεγγίζει το έμβρυο, φαίνεται ότι εκείνο ανοίγει το στόμα του προσπαθώντας να φωνάξει πλην όμως η κραυγή του πνίγεται μέσα στο αμνειακο υγρό.

Η Πρόεδρος επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Εκκλησία να ορίζει την διδακτέα ύλη των σχολείων και επιπλέον το ΥΠΕΠΘ οφείλει να ελέγχει το εκάστοτε προτεινόμενο διδακτικό υλικό. Πρόσθεσε ότι παρά τις φιλότιμες και πολύ σοβαρές προσπάθειες της Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Γιαννάκου, το ΥΠΕΠΘ δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αδυναμία χορήγησης άδειας πρόσβασης σε ένα σχολείο για τα γυρίσματα του τηλεοπτικού μηνύματος (σποτ) κατά του ρατσισμού της ΕΕΔΑ.

Ο κ. Κτιστάκις πρότεινε να ακολουθηθεί μια τακτική κλιμάκωσης προς το ΥΠΕΠΘ, με πρώτο στάδιο την αναζήτηση του εν λόγω υλικού από τους εκπροσώπους του ΥΠΕΠΘ στην ΕΕΔΑ προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Ο κ. Μανιάτης επισήμανε ότι το πρόβλημα δεν εστιάζεται τόσο στη δυνατότητα αποστολής διδακτικού υλικού από την Εκκλησία αλλά στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και κυρίως στις διαδικασίες έγκρισής του.

Ο κ. Θεοδώρου σημείωσε ότι η προσωρινή απόσυρση και επανεξέταση του εν λόγω υλικού του CD-Rom έγκειται ακριβώς στο ότι δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή κατά τη διαδικασία έγκρισης.

Η κα Παπαδοπούλου πρότεινε να ζητηθεί το CD-Rom απευθείας από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο δεδομένου ότι η ΕΕΔΑ συνεργάζεται μ’αυτό.

Η κα Ζερβού δήλωσε ότι η ΕΕΔΑ οφείλει να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της για το θέμα της βιντεοκασέτας/ CD-Rom στην επιστολή της προς το ΥΠΕΠΘ και επιπλέον να επισημάνει τη δυσαρέσκεια της για την άρνηση χορήγησης από το ΥΠΕΠΘ άδειας χρήσης χώρων σχολείου για τις ανάγκες του σύντομου σποτ της ΕΕΔΑ.

Η Πρόεδρος απάντησε ότι η επιστολή προς την Υπουργό θα αποτυπώνει ασφαλώς τις ανησυχίες και τα αιτήματα της ΕΕΔΑ, βάσει της προαναφερθείσας συζήτησης, ωστόσο θα έχει ύφος φιλικό και όχι οξύ. Η Επιτροπή εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της.

Η κα Χρυσοχοΐδου-Αργυροπούλου ανέφερε ενδεικτικά ότι το ΥΠΕΠΘ δεν έχει ακόμα απαντήσει σε παλαιό αίτημα του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες για άδεια πρόσβασης σε σχολεία της χώρας, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τα θέματα ασύλου και προσφύγων, όπως γινόταν πάντοτε ως τώρα

 

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...