YHRI Μια ακόμη οργάνωση της Σαηεντολογίας

 

http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?id=1073&what_sub=d_typou

Η «Νεολαία Υπέρ των Διεθνών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (YHRI) ιδρύθηκε από την σαηεντολόγο κα Mary Shuttleworth, σε συνεργασία με το «Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διεθνούς της Σαηεντολογίας», το έτος 2001, με σκοπό, όπως υποστηρίζει, την «διδασκαλία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους νέους».

Η Σαηεντολογία όμως, (ως ΚΕΦΕ, τίτλον τον οποίον απέβαλε μετά την διάλυσή του από τα Ελληνικά Δικαστήρια), διαλύθηκε το 1996 και το 1997 διότι σύμφωνα με τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, «επιδιώκει σκοπούς ξένους προς την φύση και την έννοια του ανθρώπου ως ελευθέρου όντος και προς τα ήθη και έθιμα του Ελληνικού Λαού» και η θεωρία που πρεσβεύει και η «ακολουθούμενη απ' αυτό πρακτική αίρει κάθε έννοια ελευθερίας του ατόμου, ελεύθερης έκφρασης και τελικά και αυτήν την συνταγματικώς κατοχυρωμένη ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι».

«Πρόκειται για μία οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις, που περιφρονεί στην ουσία τον άνθρωπο, ενεργεί ελεύθερα "κατ' επίφασιν" προς το σκοπό να προσελκύσει μέλη, τα οποία υφίστανται εν συνεχεία πλύση εγκεφάλου, αποσκοπώντας στην δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης και την ελαχιστοποίηση των αντιρρήσεων» (Πρωτοδ. Αθηνών απόφ. 7380/1996 και Εφετείο Αθηνών απόφ. 10493/1997).

Εξ άλλου το Εφετείο Αθηνών (1999) απεφάνθη ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΚΕΦΕ «προέβαιναν με βάση συγκεκριμένο σχέδιο, σε συστηματική παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών με τα προσωπικά δεδομένα, που αφορούσαν την ιδιωτική, κοινωνική, επαγγελματική, και υπηρεσιακή ζωή, σημαινόντων προσώπων της δημόσιας κυρίως ζωής, της Ελληνικής κοινωνίας, όπως δημοσιογράφων, θρησκευτικών λειτουργών, δικαστικών λειτουργών, πολιτικών κλπ.».

Πως λοιπόν είναι δυνατόν, μια οργάνωση που ιδρύθηκε από την Σαηεντολογία να κάνει λόγο για ανθρώπινα δικαιώματα και να διαφημίζει ότι έχει σκοπό της την «διδασκαλία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους νέους», όταν η Δικαιοσύνη έχει αποδείξει ότι, η εν λόγω οργάνωση καταπατά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;

Και για τον λόγο αυτό η Ζ΄ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας (1995) χαρακτηρίζει την «Εκκλησία της Σαηεντολογίας» και τις δορυφορικές οργανώσεις της ως ομάδες ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη Πίστη.

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 100 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.