Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό
19 Απριλίου 2024

Σαϊεντολογία

Σαϊεντολογία
http://aktines.blogspot.com

 
Όλα στη φόρα για τη θρησκεία του Χόλιγουντ

Τα άπλυτα της σαϊεντολογίας βγάζει στη φόρα ένα παλιό μέλος αυτής της θρησκευτικής αίρεσης, με ένα βιβλίο-αυτοβιογραφία, που αναμένεται να ανοίξει πληγές στη θρησκεία των σταρ!

Ο 45χρονος Τζον Ντάιγκναν, που έζησε επί δύο δεκαετίες στους κόλπους της σαϊεντολογίας και γνώρισε πολλούς αφανείς αλλά και διάσημους ακόλουθους της αίρεσης στα χρόνια αυτά, ανοίγει τα χαρτιά του και μέσα στις σελίδες του βιβλίου του με τίτλο «The complex» κάνει μια αναδρομή στα όσα έζησε, όχι γιατί θέλει να τα θυμάται αλλά γιατί θέλει να προλάβει άλλους ανθρώπους να μη γίνουν θύματα της σαϊεντολογίας, όπως έγινε εκείνος.

Μόλις 22 χρόνων ήταν ο Τζον όταν έμπλεξε με τη σαϊεντολογία. Δεν είχε ακούσει ποτέ τίποτα γι' αυτή. Δεν τη γνώριζε ούτε σαν λέξη! Το διάστημα εκείνο ο Τζον έμενε στη Στουτγάρδη, όπου συζούσε με μια νεαρή Γερμανίδα. Η σχέση τους δεν πήγαινε καλά και η ψυχολογική του κατάσταση ήταν άθλια. Ολα ξεκίνησαν με ένα «αθώο» τεστ που του έκανε μια όμορφη κοπέλα στον δρόμο.

Με τις απαντήσεις που έδωσε η κοπέλα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο νεαρός Τζον είχε άμεση ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη! Λέξεις-κλειδιά, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια. Η γνωριμία του με τη σαϊεντολογία ξεκίνησε με ενθουσιασμό. «Είναι πολύ εύκολο να πέσεις στα δίχτυα τους, γιατί σου δίνουν αυτό το κάτι που ψάχνεις να βρεις, στον κατάλληλο χρόνο. Μπορεί να μην είναι αυτό που ζητείς, όμως σε κάνουν να πιστεύεις ότι έχουν τη λύση για το πρόβλημά σου».

Ο Τζον μπορεί σήμερα να καταλάβει την πλύση εγκεφάλου που του έκαναν. Του στέρησαν κάθε δικαίωμα στην προσωπική ζωή και έλεγχαν τα πάντα, όλα όσα τον αφορούσαν. Θυμάται ότι οι μέθοδοι εκπαίδευσης περιελάμβαναν στέρηση ύπνου και συνεχή κατήχηση για τις αξίες της σαϊεντολογίας.

«Κάποια στιγμή θυμάμαι ότι καθόμουν στο πάτωμα και μου φώναζαν δυνατά φέρνοντας το πρόσωπό τους μπροστά στο δικό μου και πετώντας ελαφρά πράγματα στα μάτια μου. Δεν έπρεπε να κουνιέμαι, ούτε να κλείνω τα βλέφαρά μου. Αυτό γινόταν για ώρες» γράφει στο βιβλίο του ο πρώην σαϊεντολόγος.


Στρατιώτης της αίρεσης


Στόχος της εκπαίδευσης αυτής ήταν να ξεπεράσει τις ανθρώπινες αδυναμίες, τα τρωτά του σώματος. Ο Τζον σύντομα έγινε άλλος άνθρωπος. Θεωρούσε εαυτόν στρατιώτη της σαϊεντολογίας, θεωρώντας την ως τον μοναδικό δρόμο για να βγει το ανθρώπινο είδος από τη λήθη που έχει πέσει, σύμφωνα με το δόγμα της σαϊεντολογίας.

Ο Τζον παραδέχεται πως θα μπορούσε να σκοτώσει τότε για τη σαϊεντολογία. «Αν μου έλεγαν ότι κάποιος έπρεπε να βγει από τη μέση γιατί ήταν απειλή για τη σαϊεντολογία, θα μπορούσα να δικαιολογήσω μέχρι και τον φόνο. Θα έλεγα ότι αυτό που έχει να χάσει είναι το σώμα του, το οποίο δεν είναι και τόσο σημαντικό» παραδέχεται σήμερα ο 45χρονος άνδρας.

Το OSA είναι η υπηρεσία, το γραφείο της σαϊεντολογίας, το οποίο σύμφωνα με τα γραφόμενα του Τζον Ντάιγκναν αναλαμβάνει να φέρει πίσω τους αποστάτες χρησιμοποιώντας κάθε μέθοδο, ακόμα και της τρομοκρατίας.

Ο Τζον ήξερε πως για καιρό παρακολουθούσαν τους συγγενείς του.Το παράδειγμα της φίλης του, της 19χρονης Αλις, η οποία μετά την προσπάθειά της να εγκαταλείψει τη σαϊεντολογία βρέθηκε να περνάει επί έξι μήνες το βασανιστήριο της ανάκρισης, ήταν πάντα στο μυαλό του. «Η Αλις ένα απόγευμα κατάπιε ένα κουτί μπογιά και πήδηξε από τον 15ο όροφο. Σήμερα είναι ανάπηρη» γράφει στο βιβλίο του «The complex» ο πρώην φανατικός σαϊεντολόγος.

Ο Τζον Ντάιγκναν τώρα προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή του και να κερδίσει κάθε μέρα της, όπως λέει ο ίδιος. Παρακολουθεί μαθήματα για την Ιστορία της Τέχνης και προσπαθεί να αφήσει το παρελθόν πίσω, «αν και η σαϊεντολογία μου βαράει ακόμα τον εγκέφαλο σαν σφυρί» εξομολογείται ο 45άρης που νιώθει ότι χαράμισε τη μισή ζωή του σε κάτι που δεν άξιζε.


Το δόγμα


Η σαϊεντολογική οργάνωση ή θρησκεία για τους ακόλουθούς της στηρίζεται στις θεωρίες του Ron Hubbard (1911-1986), ο οποίος προτού ασχοληθεί με τη σαϊεντολογία ασχολιόταν με τη συγγραφή βιβλίων επιστημονικής φαντασίας. Το δόγμα της σαϊεντολογίας, της αναγνωρισμένης ως θρησκεία που λειτουργεί με έδρα το Λος Αντζελες από το 1954, στηρίζεται στις θεωρίες του Θήτα! Πυρήνας των πάντων είναι το Thetan (από το ελληνικό γράμμα θήτα).

Αυτό το στοιχείο αποτελεί το αθάνατο τμήμα της ανθρώπινης ύπαρξης (αυτό που στον χριστιανισμό λέγεται ψυχή). Ο Ron Hubbard δίδαξε ότι αυτό το «Thetan» των ανθρώπων επηρεάστηκε τραυματικά πριν από εκατομμύρια χρόνια! Αυτό για τους σαϊεντολόγους πρέπει να αντιμετωπιστεί, πράγμα που αποτελεί τον σκοπό ύπαρξης της σαϊεντολογίας.

Βέβαια, το σύγχρονο ανθρώπινο είδος (homo sapiens) έχει ένα παρελθόν μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ετών, άρα δεν δικαιολογούνται επεισόδια που συνέβησαν με ανθρώπους πριν από εκατομμύρια χρόνια και εδώ αρχίζουν τα... περίεργα! «Ο τραυματισμός του Thetan των επίγειων ζώντων ερμηνεύεται με τον μύθο του Xenu ή Xemu, ενός “κακού” ενδογαλαξιακού ηγεμόνα που μετέφερε βίαια στη Γη από μακρινούς πλανήτες άλλα Thetan.

Αυτά τα εξωγήινα Thetan υπέστησαν επιπλέον κακομεταχείριση σε τέτοιο βαθμό, ώστε να χάσουν το σώμα τους και να βρίσκονται προσκολλημένα σε γήινους ανθρώπους». Καταγόμαστε δηλαδή από... κακοποιημένους εξωγήινους! Το παραμύθι του Xenu είναι απίστευτο κι όμως έχει πολλούς πιστούς.

Η Εκκλησία της σαϊεντολογίας υπόσχεται πως οι άνθρωποι θα βελτιωθούν ψυχικά και σωματικά και θα έχουν καλύτερα εισοδήματα! Αυτή είναι η διαφορά της από τις υπόλοιπες «θρησκείες». Αλλες αιρέσεις εξασφαλίζουν τα ανώτερα εισοδήματα μόνο στα μέλη του ιερατείου και στους συνεργάτες τους, ενώ για τους απλούς πιστούς προβλέπονται όλα τα αγαθά στην άλλη ζωή!

Οι ακόλουθοι της σαϊεντολογίας είναι κατά της Ψυχιατρικής, γιατί η Εκκλησία αυτή προσφέρει κυρίως... ψυχοθεραπεία! Αναγνωρίζουν συστατικά στοιχεία του σύμπαντος τα MEST, (Matter Energy Space Time), δηλαδή την ύλη, την ενέργεια, τον χώρο και τον χρόνο Κάθε ζωντανός οργανισμός αποτελείται από αυτά τα τέσσερα στοιχεία και όλα μαζί αποκτούν ζωτικότητα (ζωή) με το αθάνατο Thetan!


Η αίρεση των stars του Hollywood


Ο Τζον Ντάιγκναν στο βιβλίο του κάνει αναφορά και στους διάσημους που βρίσκονται στις τάξεις της σαϊεντολογίας. Η πολύ καλή διαγωγή του και η τυφλή υπακοή του τον «ανέβασαν» στην ιεραρχία της αίρεσης. Υστερα από «εντατικά μαθήματα» δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τη Σαϊεντολογική Αποστολή του Λος Αντζελες, τη Sea Org. Τον ήθελαν μαζί τους.

Η Εκκλησία της σαϊεντολογίας αριθμούσε τότε, πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες 3.000 μέλη, οι περισσότεροι επιφανείς και πλούσιοι. «Με έκαναν να νιώθω σπουδαίος και σημαντικός» γράφει στο βιβλίο του ο Τζον. Οταν όμως έφθασε στο Λος Αντζελες δεν είδε αυτό που φαντάστηκε. «Επρεπε να ξυπνάμε και να κοιμόμαστε με τη σαϊεντολογία. Κάθε στιγμή της μέρας μας ήταν προγραμματισμένη, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Ο Τζον χαρακτηρίζει εκείνες τις συνθήκες «σκληρές» και σε πλήρη αντίθεση με τις συνθήκες πολυτέλειας που επικρατούσαν στο ειδικό κέντρο σαϊεντολογίας που προοριζόταν για τους διάσημους πιστούς της αίρεσης, το περίφημο Celebrity Centre.O ιδρυτής Ron Hubbard πίστευε ότι οι διάσημοι οπαδοί ήταν απαραίτητοι, γιατί λειτουργούν σαν κράχτης για τους υπόλοιπους, κοινούς θνητούς.

Πίστευε ότι τα γνωστά πρόσωπα «φτιάχνουν» το δημόσιο πρόσωπο της σαϊεντολογίας. Ο Τζον Ντάιγκναν περιγράφει τις «ιδανικές συνθήκες» που επικρατούν στο κέντρο των celebrities της σαϊεντολογίας. «Μου άρεσε να δουλεύω στους πανέμορφους κήπους. Είναι υπέροχο αυτό το κέντρο. Κάποτε μίλησα στο τηλέφωνο με την Κίρστι Αλεϊ, για μια εκδήλωση που διοργανώναμε., και μια δυο φορές είδα τον Τζον Τραβόλτα.

Αλλά γενικά δεν μας επέτρεπαν να έχουμε σχέσεις με τους διάσημους. Εμπαιναν από ξεχωριστή είσοδο και την "κατήχησή" τους τούς την έκαναν σε ιδιωτικές, πολυτελείς σουίτες».Μετά τη θητεία του στο Sea Org του Λος Αντζελες, ο Τζον πήγε στο βρετανικό παρακλάδι της αίρεσης, στο Saint Hill Manor, στο δυτικό Σάσεξ. Εκεί υπηρέτησε τη θρησκεία του μέχρι το 2004! Ο Τομ Κρουζ, ο πιο διάσημος σαϊεντολόγος, στάθηκε αφορμή να ανάψει μέσα στον Τζον η σπίθα της αμφιβολίας. «Τα είχα δώσει όλα στη σαϊεντολογία...

Κι όμως, αυτός ο άνδρας που έφθασε με την ψεύτικη γενειάδα στο Διεθνές Συνέδριο Σαϊεντολόγων, ανακηρύχθηκε ο πιο "αφοσιωμένος" σαϊεντολόγος! Επαιρνα 22 ευρώ την εβδομάδα και έκανα το καλύτερό μου για να αλλάξω τον κόσμο. Δεν είχα ούτε προσωπική ζωή ούτε ήξερα τι σημαίνει ξεκούραση. Δούλευα στα χωράφια και ζούσα με έναν μόνιμο φόβο. Σαν εμένα ήταν πολλοί. Ο Τομ Κρουζ ήταν ο πιο αφοσιωμένος; Πληγώθηκα».

Αυτή ήταν η αρχή της εξόδου του Τζον από τη σαϊεντολογία. Δύο χρόνια μετά αποφάσισε να εγκαταλείψει την αίρεση, αλλά δεν ήταν εύκολο. Είπε πως έπρεπε να πάει στην Ιρλανδία να δει έναν συγγενή του που ήταν άρρωστος. Κρύφτηκε στο Μπέρμιγχαμ για λίγες μέρες και από κει στο Δουβλίνο. Για πολύ καιρό κρυβόταν, μέχρι οι «ειδικοί» των Οffice Special Affairs να χάσουν τα ίχνη του.


ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΟΛΟΥΡΗ

ηγή :http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=11&artid=867858
 

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...