Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Φοιτητής πλήρωσε με θάνατο “βλασφημία” κατά Ισλάμ

pakistani student death blasphemy 01


Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στον 21ο αιώνα; Ναι, ιδίως μάλιστα στις ισλαμιστικές κοινωνίες, καθώς όσα θεωρούνται στον δυτικό κόσμο ως αυτονόητα, εκεί καλύπτονται από… «νόμο περί βλασφημίας» και τιμωρούνται άνευ δίκης με θάνατο, όπως έγινε στην πόλη Μαρντάν του βορειοδυτικού Πακιστάν, εκλεκτού συμμάχου του Ερντογάν και της ισλαμιστικής συμμορίας του.

Το φρικιαστικό περιστατικό συνέβη στο Πακιστάν, όπου νεαρός φοιτητής δημοσιογραφίας, πλήρωσε με τη ζωή του τη συζήτηση που ξεκίνησε το βράδυ σε φοιτητική εστία του πανεπιστημίου Abdul Wali Khan για τα θέματα της θρησκείας και αυτός δεν ήθελε να ακούσει τίποτα…

Υπεραμυνόταν των απόψεών του, οι οποίες προφανώς αποκαλύπτονται από τις αφίσες του Καρλ Μαρξ και του Τσε Γκεβάρα που βρίσκονταν αναρτημένα στον τοίχο του λιτού φοιτητικού του δωματίου, παρά την πίστη του στο Ισλάμ. Η συζήτηση εκτραχύνθηκε και συμφοιτητές του τον κατηγόρησαν για βλασφημία.

Αναζήτησε καταφύγιο στο δωμάτιό του, αλλά δεν υπήρξε κανείς για να τον προστατεύσει από τον όχλο φανατισμένων ανεγκέφαλων ισλαμιστών που μαζεύτηκε, παραβίασε την πόρτα του δωματίου και τον έσυρε έξω. Η μοίρα του ήταν προδιαγεγραμμένη. Το χτύπησαν με ό,τι έβρισκαν μέχρι θανάτου, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και κατέγραψε στο δελτίο συμβάντων η τοπική αστυνομία, ενώ κάποιοι αναφέρουν και πυροβολισμούς…

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο άτυχος νεαρός ήταν ανήσυχο πνεύμα, ο οποίος όμως ανοιχτά υποστήριζε την αφοσίωση στο Ισλάμ, έκανε όμως το «λάθος» να ρωτά και να αμφισβητεί πολλά που έπλητταν την «ορθοδοξία» των μουλάδων.

Το ερώτημα μάλιστα που «τον καταδίκασε σε θάνατο», ήταν αν τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας, των πρώτων ανθρώπων σύμφωνα και με το Ισλάμ και με τον Χριστιανισμό, έπρεπε να παντρευτούν μεταξύ τους. Τι το ήθελε εκεί που βρισκόταν, στο Πακιστάν, μια χώρα όπου από τη δεκαετία του 1990 τουλάχιστον 65 άτομα έχουν δολοφονηθεί έχοντας κατηγορηθεί για βλασφημία, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ερευνών και Μελετών Ασφαλείας (Center for Research and Security Studies), ενώ πολύ μεγάλος αριθμός έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη σε θάνατο και βρίσκεται στις φυλακές.

Αυτά προφανώς δεν τα ήξερε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν αμέσως μετά την εκλογή του μιλούσε στον πρωθυπουργό, Ναουάζ Σαρίφ και του έλεγε για τη «φανταστική χώρα» και τον «φανταστικό λαό» της. Η κυβέρνηση του κυρίου αυτού δεν έχει βρει ακόμα να πει οτιδήποτε για τον θάνατο του φοιτητή.

pakistani student death blasphemy 02


Και πώς να το κάνει αφού σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Reuters, μόλις τον Μάρτιο διέταξε να απομακρυνθούν από το διαδίκτυο αναρτήσει με «βλάσφημο» περιεχόμενο, απειλώντας όποιον… «βλασφημεί» με βαρύτατες ποινές, για να κάνει τα «γλυκά μάτια» στους ισλαμιστές της χώρας.

Πάντως η αστυνομία προέβη σε 20 συλλήψεις για τον φόνο, όμως δεν κατάφερε να εντοπίσει στοιχεία που αποδεικνύουν την κατηγορία περί βλασφημίας που εκτόξευσαν κατά του άτυχου φοιτητή. Οι ίδιοι μάλιστα εγκλημάτησαν, καθώς ο επιστάτης της φοιτητικής εστίας υποστηρίζει ότι είχαν φθάσει στο σημείο όταν ο νεαρός ήταν ακόμη ζωντανός, όμως δεν μπήκαν στο κτίριο μέχρι που ήταν πλέον πολύ αργά.

Ο ισλαμιστικός όχλος που λύντσαρε τον νεαρό δεν τους φόβισε και θα μπορούσαν να είχαν σώσε τη ζωή του, όμως όταν κάποιος από τους αστυνομικούς έχει ακουστεί να λέει ότι καλά του έκαναν και τον έστειλαν τον βλάσφημο στην κόλαση, δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι διαφορετικό. Προσπάθησε μάλιστα ο όχλος να κάψει και το πτώμα…

Μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, στο πατρικό του, ο πατέρας είπε στους ανταποκριτές του πρακτορείο ότι τα παιδιά του είχαν ενθάρρυνση από το σπίτι τους να διαβάζουν ποίηση και λογοτεχνία, να μάθουν να εκφράζουν τι σκέψεις τους, ενώ η μητέρα του νεαρού, συντετριμμένη, δήλωνε ότι τόσα χρόνια αγώνα για να τον μεγαλώσει, ακυρώθηκαν από τον όχλο σε μια στιγμή.

Σα να μην έφταναν αυτά όλα που τράβηξε η οικογένεια, ο τοπικός ιμάμης στο τζαμί αρνήθηκε να διαβάσει τα λόγια που επιτάσσει το Ισλάμ στην κηδεία. Ένα πρόσωπο που ανέλαβε να το κάνει, αντιμετώπισε την οργή πολλών στην περιοχή. Μεσαίωνας και βάλε…

Το ηθικό δίδαγμα μας αφορά, καθώς τελευταία πολλοί νεαροί και μη φορείς τέτοιων απόψεων έχουν μαζευτεί στην Ελλάδα και ιδίως στην πρωτεύουσα Αθήνα και σε κάθε ευκαιρία βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό… Ας προσέξουμε και ας αφήσουμε τις αφέλειες κάποιων δήθεν ανθρωπιστών αριστερούληδων, προτού βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση, τέτοιες αναφορές να αφορούν και Έλληνες πολίτες.


Πηγή: Defence-point.gr

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...