Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

«Ξανασκέφτεται» το κάψιμο του Κορανίου ο πάστορας Τ. Τζόουνς

Θα ξανασκεφτεί αν θα κάψει αντίτυπα του Κορανίου δήλωσε ο φανατικός πάστορας Τέρι Τζόουνς.

Ο πάστορας Τέρι Τζόους που ήθελε να κάψει αντίτυπα του Κορανίου με αφορμή την ένατη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι μπορεί να αναθεωρήσει την απόφασή του να μην προχωρήσει στο σχέδιο του.

Ο Τζόους είπε στο NBC News ότι «είναι σαν να ξαναγυρίζουμε στην αρχή», αφού η συμφωνία να μην οικοδομηθεί κοντά στο Σημείο Μηδέν ισλαμικό κέντρο δεν φαίνεται να υλοποιείται.

Ο φανατικός πάστορας είχε δηλώσει χθες Πέμπτη ότι εγκαταλείπει τα σχέδιά του σε αντάλλαγμα με την αλλαγή τοποθεσίας του τεμένους. Όμως ο ιμάμης της Νέας Υόρκης διέψευσε ότι υπάρχει τέτοια συμφωνία.

«Με δεδομένο αυτά που ακούμε τώρα, είμαστε αναγκασμένοι να ξανασκεφτούμε την απόφασή μας», τόνισε ο Τζόουνς στο NBC. «Έτσι λοιπόν δεν ακυρώνουμε την εκδήλωση, απλώς την αναβάλλουμε», υπογράμμισε.

Νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου επισήμανε πως πέτυχε τον στόχο του. «Ο αμερικανικός λαός δεν θέλει το τέμενος εκεί και φυσικά οι μουσουλμάνοι δεν θέλουν να κάψουμε το Κοράνι», είπε χαρακτηριστικά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/09/2010_354605

***

Αντιδράσεις μουσουλμάνων ηγετών για τον φανατικό πάστορα στις ΗΠΑ

Ούτε να σκέφτεται ότι θα κάψει το Κοράνι, δήλωσε για τον φανατικό πάστορα ο Αφγανός πρόεδρος. Απειλή για την παγκόσμια ειρήνη μια τέτοια πράξη, εκτιμά ο πρόεδρος της Ινδονησίας.

Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δήλωσε σήμερα πως ο φανατικός Αμερικανός πάστορας Τέρι Τζόουνς «δεν πρέπει ούτε να σκέφτεται» να κάψει αντίτυπα του Κορανίου.

«Ενημερωθήκαμε πως στις Ηνωμένες Πολιτείες ένας πάστορας αποφάσισε να προσβάλει το Κοράνι. Τώρα μαθαίνουμε ότι τελικά δεν θα το κάνει. Εμείς τονίζουμε πως δεν πρέπει ούτε να σκέφτεται κάτι τέτοιο», επισήμανε ο Καρζάι.

Ο Τζόουνς επικεφαλής της Εκκλησίας Βαπτιστών «Dove World Outreach Center» στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να κάψει 200 αντίτυπα του Κορανίου το Σάββατο στις 18:00 (τοπική ώρα), επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων του 2001.

Χθες ο Αμερικανός πάστορας δήλωσε πως εγκαταλείπει το σχέδιο αυτό για να επανέλθει λίγο αργότερα λέγοντας πως θα το ξανασκεφτεί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ινδονησίας τόνισε σήμερα πως το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.

Το σχέδιο αυτό «απειλή την ειρήνη και την διεθνή ασφάλεια και μπορεί να πλήξει την αρμονία ανάμεσα στις θρησκείες», επισήμανε ο Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουνχογιόνο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα για το τέλος του Ραμαζανίου.

«Ζητώ από την κυβέρνηση και τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών να εμποδίσουν αυτήν την ακατανόητη, παράλογη και ανήθικη πράξη που δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα», κατέληξε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/09/2010_354609

***

ΗΠΑ: Δεν θα κάψει, τελικά, αντίτυπα του Κορανίου ο πάστορας Τ. Τζόουνς

αλλά δεν θα γίνει και τέμενος στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης,

μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Ο Αμερικανός φανατικός χριστιανός πάστορας ματαίωσε τα σχέδια του

Ο Τέρι Τζόουνς, που είναι επικεφαλής της ελάχιστα γνωστής εκκλησιαστικής οργάνωσης Dove World Outreach Center, που εδρεύει στην πανεπιστημιούπολη του Γκέινσβιλ της Φλόριντας, συμφώνησε με τους μουσουλμάνους ηγέτες των ΗΠΑ να υπαναχωρήσουν στο σχέδιο τους για την ανέγερση ενός Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου και τεμένους στη Νέα Υόρκη.

Το κέντρο και το τέμενος θα αναγερθούν σε άλλο σημείο και όχι στο σημείο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/09/2010_354590

***

Το κτίριο για το ισλαμικό κέντρο στη Ν. Υόρκη θέλει να αγοράσει ο Ντ. Τραμπ

 Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ζήτησε από τον φανατικό πάστορα να ματαιώσει τα σχέδια του για το κάψιμο του Κορανίου και ο Ντόναλντ Τράμπ προσφέρεται να αγοράσει το κτίριο τη Νέας Υόρκης που προορίζεται για τι ισλαμικό κέντρο.

Ο πολυεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να θέσει ένα τέλος στη συζήτηση για το θέμα της ανέγερσης του ισλαμικού κέντρου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη προσφέροντας να αγοράσει το κτίριο που προορίζεται για την εγκατάσταση του κέντρου.

Ο Τραμπ, που είναι ο οικοδεσπότης της τηλεοπτικής εκπομπής The Apprentice, έγραψε μια επιστολή σ' έναν επενδυτή στο Κάτω Μανχάταν, που απέχει μόλις δύο οικοδομικά τετράγωνα από το Σημείο Μηδέν και προσφέρεται να πληρώσει 25% πάνω από την αρχική τιμή αγοράς του κτιρίου.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το κτίριο είναι αγοραστεί στην τιμή των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Προβαίνω σ' αυτή την προσφορά ως κάτοικος της Νέας Υόρκης και πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών όχι γιατί πιστεύω ότι η περιοχή είναι εξαιρετική (γιατί δεν είναι) αλλά γιατί θα τεθεί ένα τέλος σε μια πολλή σοβαρή, φλέγουσα και εξαιρετικά διχαστική κατάσταση που είναι μοιραίο, κατά την άποψη μου, να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο» γράφει στην επιστολή του ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς κάλεσε το φανατικό πάστορα από τη Φλόριντα για να του ζητήσει να μην προχωρήσει στα σχέδια του να κάψει δημοσίως αντίτυπο του Κορανίου, γεγονός που έχει προκαλέσει τη διεθνή αγανάκτηση, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Το αίτημα του Γκέιτς διατυπώθηκε πριν από την ανακοίνωση του πάστορα Τέρυ Τζόουνς, που είναι επικεφαλής της εκκλησίας Dove World Outreach Center στην πανεπιστημιούπολη του Γκέινςβιλ της Φλόριντας, που τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου του.

Στο μεταξύ ένας ιμάμης από τη Νέα Υόρκη που έχει αναμιχθεί στο σχεδιασμό της ανέγερσης του ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου κοντά στο σημείο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου είναι πρόθυμος να συζητήσει το θέμα της αλλαγής τοποθεσίας, δήλωσε ένας μουσουλμάνος θρησκευτικός ηγέτης στη Φλόριντα.

«Εκτιμώ ότι εξετάζει το ενδεχόμενο», δήλωσε ο ιμάμης Μουχαμάντ Μούσρι, επικεφαλής της Ισλαμικής Ένωσης της Κεντρικής Φλόριντα, στο CNN. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μίλησε με τη σύζυγο του ιμάμη της Νέας Υόρκης Φεϊζάλ Αμπντούλ Ραουφ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή:http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/09/2010_354592

***

Ακολουθούν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν

προτού ανακληθεί η απόφαση για το κάψιμο του Κορανίου

***

Μπαν Κι Μουν: Aπαράδεκτο το κάψιμο του Κορανιού

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν χαρακτήρισε σήμερα ως «απαράδεκτο» το σχέδιο μιας αμερικανικής εκκλησίας να κάψει αντίτυπα του Κορανίου και σημείωσε ότι όλες οι χώρες πρέπει να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό για τις άλλες θρησκείες.

Ο γγ του ΟΗΕ δήλωσε ακόμη ότι είναι «βαθύτατα ενοχλημένος από τις πληροφορίες που αφορούν σε μια μικρή θρησκευτική ομάδα που προτίθεται να κάψει αντίτυπα του Κορανίου».

«Οι πράξεις αυτές δεν μπορούν να υποστηρίζονται από καμία θρησκεία», πρόσθεσε ο Μπαν Κι Μουν.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι το σχέδιο της εκκλησίας αυτής αποτελεί «προσβολή» προς τους μουσουλμάνους καθώς και προς όλους «τους υπερασπιστές της ελευθερίας της λατρείας».

«Το κάψιμο του Κορανιού προσβάλει όχι μόνο τους μουσουλμάνους αλλά όλους τους υπερασπιστές της ελευθερίας της λατρείας και της ανοχής στον κόσμο. Ελπίζουμε ότι τα άτομα που εμπλέκονται θα επανεξετάσουν το σχέδιο τους και δε θα το θέσουν σε λειτουργία», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή:http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/09/2010_354577

***

«Φωτιές» στην κυβέρνηση Ομπάμα από την υπόθεση του πάστορα

 Ο πάστορας Τέρι Τζόουνς μιας εκκλησίας Ευαγγελιστών στην Φλόριντα έχει απειλήσει ότι θα κάψει 200 αντίτυπα του Κορανίου στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο στην κυβέρνηση Ομπάμα όσο και εκτός ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα συζητά το κατά πόσο θα πρέπει να τηλεφωνήσει στον πάστορα της Φλόριντας και να του ζητήσει να ακυρώσει τα σχέδιά του για το κάψιμο 200 αντιτύπων του Κορανίου την 11η Σεπτεμβρίου, ενέργεια για την οποία οι αμερικανοί ηγέτες έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στο εξωτερικό, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Πεντάγωνο.

«Η πιθανότητα αυτή συζητείται από την κυβέρνηση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζέφρι Μορέλι που έσπευσε να προσθέσει: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ακόμα κάποια απόφαση».

Υπενθυμίζεται ότι ο πάστορας Τέρι Τζόουνς μιας εκκλησίας Ευαγγελιστών στην Φλόριντα έχει απειλήσει ότι θα κάψει 200 αντίτυπα του Κορανίου στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των μουσουλμάνων δραστών της επίθεσης.

Στο σημερινό τεύχος της εφημερίδας USA Today ο πάστορας αναγνωρίζει ότι «δεν μπορεί να αγνοήσει» μια πιθανή έκκληση εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης που θα ζητά την ακύρωση των σχεδίων διαμαρτυρίας του.

Την ίδια στιγμή η αμερικανική διπλωματία απηύθυνε προειδοποίηση στους Αμερικανούς σε όλον τον κόσμο για τις διαδηλώσεις που καταγγέλλουν τους φανατικούς χριστιανούς οι οποίοι σχεδιάζουν να κάψουν αντίτυπα του Κορανίου στις ΗΠΑ.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετέδωσε αυτή την προειδοποίηση στους πολίτες των ΗΠΑ σχετικά με την πιθανότητα αντιαμερικανικών διαδηλώσεων σε πολλές χώρες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που τιτλοφορείται «παγκόσμια προειδοποίηση».

Τονίζοντας ότι «διαδηλώσεις, ορισμένες από αυτές βίαιες, έχουν ήδη γίνει σε διάφορες χώρες», στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η πιθανότητα νέων διαδηλώσεων, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να γίνουν βίαιες, παραμένει μεγάλη».

«Σας ζητούμε επίμονα να είστε προσεκτικοί στις τοπικές αντιδράσεις για την κατάσταση αυτή, και να αποφύγετε περιοχές όπου διαδηλώσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν».

«Οι χώροι της αμερικανικής κυβέρνησης σε όλο τον κόσμο παραμένουν σε επίπεδο υψηλού συναγερμού» και είναι πιθανό να κλείσουν προσωρινά, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση

Ο συναγερμός λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Έντολες από το αμερικανικό ΥΠΕΞ

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις αμερικανικές πρεσβείες να αξιολογήσουν την απειλή που μπορεί να αντιπροσωπεύει γι' αυτές το σχέδιο για το κάψιμο του Κορανίου το Σάββατο, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πολλές διπλωματικές εκπροσωπήσεις έχουν ήδη «δημοσιεύσει προειδοποιήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρκ Τόνερ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του Τύπου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκρινε σήμερα «καταστροφικό» το σχέδιο ενός πάστορα στη Φλόριντα να κάψει αντίτυπα του Κορανίου το Σάββατο, σημειώνοντας ότι αυτό χρησιμοποιείται από την Αλ-Κάιντα ως εργαλείο στρατολόγησης και ζήτησε από τον εν λόγω πάστορα να επανεξετάσει την απόφασή του.

Ο Φίλιπ Κρόουλι, εκπρόσωπος και αυτός του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, γνωστοποίησε χθες την ανησυχία της κυβέρνησης Ομπάμα για τους στρατιωτικούς, τους διπλωμάτες και «τους αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν στον κόσμο, οι οποίοι θα μπορούσαν να έρθουν αντιμέτωποι με μια τραγική αντίδραση σε αυτό που μπορεί να συμβεί αυτό το Σαββατοκύριακο».

Iράν: Σχέδιο του Ισραήλ

Το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από το σχέδιο του πάστορα της αμερικανικής εκκλησίας να κάψει αντίτυπα του Κορανίου στις 11 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν.

«Το λογισμικό για αυτό το σχέδιο φτιάχτηκε από τους Σιωνιστές μετά από τις ήττες τους απέναντι στους Μουσουλμάνους και στον Ισλαμικό κόσμο», δήλωσε ο Μανουσέρ Μοτακί σε συνάντησή του με ξένους διπλωμάτες στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο Ιρανός υπουργός κατηγόρησε ακόμη τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ότι με την θρησκευτική ρητορική του μετά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου οδήγησε τις ΗΠΑ στην Ισλαμοφοβία.

«Η τωρινή διοίκηση των ΗΠΑ πρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντά της για να εγγυηθεί τα βασικά δικαιώματα των Αμερικανών μουσουλμάνων προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση τέτοιων ανάρμοστων και σατανικών κινήσεων» πρόσθεσε ο κ. Μοτακί.

Ο υπουργός των Εξωτερικών προειδοποίησε ότι αν μία τέτοια απαίσια και απάνθρωπη πράξη πραγματοποιηθεί οι μουσουλμάνοι θα θεωρήσουν υπεύθυνη την διοίκηση του Μπαράκ Ομπάμα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/09/2010_354550

***

Αμετάπειστος ο επίδοξος «πυρπολητής» του Κορανίου - Παρά την κατακραυγή ο ιεροκήρυκας όρισε τόπο και ώρα που θα κάψει το ιερό βιβλίο την 11η Σεπτεμβρίου

ΜΑΪΑΜΙ Oχι μόνο επιμένουν να κάψουν δημοσίως 200 αντίτυπα του Κορανίου, αλλά ανακοίνωσαν χθες τον τόπο και την ώρα: στο Γκέινσβιλ της Φλόριδας στις 6 μ.μ. (τοπική ώρα) το ερχόμενο Σάββατο, στην ένατη επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Παρά την κατακραυγή στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, ο ιεροκήρυκας Τέρι Τζόουνς και οι λίγοι πιστοί της μικρής Ευαγγελικής Εκκλησίας του στη Φλόριδα εμφανίστηκαν και χθες αμετακίνητοι στην απόφαση να ρίξουν στην πυρά αντίτυπα του Κορανίου.

Οι αρχές της Πολιτείας σκέφτονται τα μέτρα που θα λάβουν. Εκπρόσωπος του Δήμου του Γκέινσβιλ είπε ότι η καύση παραβαίνει το άρθρο 10-63 της νομοθεσίας για τους δήμους, το οποίο απαγορεύει τις φωτιές στην ύπαιθρο και τιμωρεί τις ενέργειες αυτές με πρόστιμο 250 δολαρίων, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συλλήψεων.

«Θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί μετά την επέμβαση των πυροσβεστών και της αστυνομίας του Γκέινσβιλ για να σβήσουν τη φωτιά. Έχουμε σχέδια για όλα τα ενδεχόμενα» δήλωσε χθες.

Η Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε «ασεβές και ντροπιαστικό» το σχέδιο του αιδεσιμότατου Τέρι Τζόουνς. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ φέρεται να τον αποκάλεσε «ηλίθιο και επικίνδυνο».

Ο 58χρονος πρώην πωλητής μεταχειρισμένων επίπλων και νυν ιεροκήρυκαςεπιμένει ότι η Εκκλησία του, η οποία αριθμεί ποίμνιο 50 ατόμων, θα ρίξει το Κοράνι στην πυρά εν είδει προειδοποίησης προς τους φανατικούς ισλαμιστές.

«Γνωρίζουμε ότι η καύση του Κορανίου θα προσβάλει τους μουσουλμάνους. Προσβάλλομαι και εγώ όταν καίνε την αμερικανική σημαία και τη Βίβλο. Ωστόσο το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ξεκάθαρο... Δεν είναι μήνυμα μίσους, αλλά προειδοποίηση προς τους φανατικούς» λέει.

Ο Τζόουνς έχει δεχθεί περισσότερες από 100 απειλές για τη ζωή του και αναγκάζεται να κυκλοφορεί οπλοφορώντας «για την ασφάλειά του», όπως είπε.

Και μόνο η είδηση περί της επικείμενης καύσης του Κορανίου έχει προκαλέσει ογκώδεις διαδηλώσεις στην Καμπούλ και στην Τζακάρτα, οι οποίες ξύπνησαν μνήμες από τα εκτεταμένα επεισόδια του 2005, μετά τη δημοσίευση των σκίτσων με τον Μωάμεθ σε εφημερίδα της Δανίας.

Θρησκευτικοί ηγέτες χριστιανικών, εβραϊκών και μουσουλμανικών εκκλησιών στις ΗΠΑ έχουν καταδικάσει την ιδέα του Τζόουνς από την πρώτη στιγμή. Ο ίδιος πάντως υπερηφανεύεται ότι ουδέποτε έχει διαβάσει το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων, αλλά θεωρεί ιερό χρέος του «να ξεσκεπάσει το Ισλάμ» και να ενημερώσει τους πάντες ότι «η πίστη στο Κοράνι οδηγεί στην Κόλαση». 

 πηγή: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=2&artId=315124&dt=09/09/2010#ixzz0z1n7FBbV

***

Επιμένει να κάψει το Κοράνι παρά την κατακραυγή

Κλιμακώθηκε χτες η διεθνής και αμερικανική κατακραυγή κατά του Τέρι Τζόουνς (φωτογραφία), του 53χρονου κληρικού που εμμένει στη θέση του να κάψει η Εκκλησία του αντίτυπα του Κορανίου στην ένατη επέτειο των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Η σύνοδος των ηγετών διαφόρων θρησκειών – ευαγγελιστών, ρωμαιοκαθολικών, ορθόδοξων, εβραίων και μουσουλμάνων- η οποία συνήλθε χτες στην Ουάσινγκτον, καταδίκασε την πρόθεση του Τζόουνς, χαρακτηρίζοντάς την «παραβίαση των αμερικανικών αξιών και της Βίβλου». Εκτός αυτής πολλοί άλλοι έχουν καταδικάσει την πρόθεση του Τζόουνς, από την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, και τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, μέχρι το διοικητή των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, Ντέιβιντ Πετρέους, και το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ή το Βατικανό.

Ωστόσο, ο Τζόουνς αγνόησε χτες τις εκκλήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της πράξης του τόσο για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ όσο και για τους πολίτες του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Αντιθέτως, πυροδότησε το κλίμα ζητώντας από τους 50 πιστούς της Εκκλησίας του να στείλουν το Σάββατο «ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα εξτρεμιστικά στοιχεία του Ισλάμ».

πηγή: http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=9&artid=57366

***

50 φανατικοί πυροδοτούν τη βόµβα του µίσους

- Επιµένουν πως θα κάψουν το Κοράνι στις 11/9

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νατάσα Μπαστέα

Απ' όλο τον κόσµο αλλά και από το εσωτερικό των ΗΠΑ εκφράζονται έντονες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της «αντι-µουσουλµανικής φρενίτιδας» που έχει ξεσπάσει λίγο πριν από την ένατη επέτειο της τροµοκρατικής επίθεσης στους Δίδυµους Πύργους, η οποία περιλαµβάνει και σχέδια για το κάψιµο του Κορανίου σε µια µικρή εκκλησία της Φλόριντας

Την ώρα που στην Καµπούλ ξεσπούν καθηµερινά αντιαµερικανικές διαδηλώσεις λόγω της πρόθεσης του πάστορα Τέρι Τζόουνς να κάψει το Σάββατο, 11 Σεπτεµβρίου, ένα Κοράνι µπροστά στο εκκλησίασµά του που δεν ξεπερνά τους 50 ανθρώπους, χριστιανοί, µουσουλµάνοι και εβραίοι θρησκευτικοί ηγέτες στις ΗΠΑ κατήγγειλαν την «παραπληροφόρηση και τον φανατισµό» εναντίον των µουσουλµάνων στη χώρα αυτή, που έχει µετατραπεί σε «φρενίτιδα» έπειτα από τη γνωστοποίηση σχεδίων για την κατασκευή ισλαµικού κέντρου κοντά στο µέρος όπου στέκονταν οι Δίδυµοι Πύργοι.

Η ένταση αυξάνεται ολοένα και πιο πολύ, καθώς αύριο οι µουσουλµάνοι γιορτάζουν το τέλος του Ραµαζανιού, ενώ το Σάββατο στη Νέα Υόρκη έχουν προγραµµατισθεί πολλές εκδηλώσεις για την ένατη επέτειο της 11ης Σεπτεµβρίου, σε µία από τις οποίες πιθανότατα να πάρει µέρος και ο ακροδεξιός ολλανδός πολιτικός Γκερτ Βίλντερς, ο οποίος έχει γυρίσει την ταινία «Φίτνα», στην οποία καταφέρεται εναντίον του Ισλάµ και έχει επανειληµµένα συγκρίνει το Κοράνι µε το βιβλίο του Χίτλερ «Ο αγών µου». Εκείνο όµως που κινδυνεύει να δηµιουργήσει µια νέα διεθνή κρίση είναι η απόφαση του πάστορα Τέρι Τζόουνς της εκκλησίας των Ευαγγελικών Dove World Οutreach Center, που εδρεύει στο Γκέινσβιλ της Φλόριντας, να κάψει το Κοράνι το Σάββατο, προκειµένου να «εκθέσει το Ισλάµ που είναι µια βίαιη και καταπιεστική θρησκεία».

«Θάνατος στις ΗΠΑ»

Η αστυνοµία στο Αφγανιστάν έχει τεθεί σε επιφυλακή καθώς τις τελευταίες ηµέρες εκατοντάδες νέοι συγκεντρώνονται καθηµερινά στην Καµπούλ φωνάζοντας «Θάνατος στις ΗΠΑ», ενώ τόσο ο ανώτατος διοικητής των ΝΑΤΟϊκών στρατευµάτων στο Αφγανιστάν στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, αλλά και ο γενικός γραµµατέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσµουσεν προειδοποίησαν ότι η καύση του Κορανίου «θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή στρατιωτών όχι µόνο στη χώρα, αλλά και σε όλο τον κόσµο». Ο Τέρι Τζόουνς από την πλευρά του εξέφρασε την ανησυχία του ύστερα από τις προειδοποιήσεις αυτές και δήλωσε ότι γνωρίζει πως θα προκληθούν βίαιες αντιδράσεις. Τόνισε όµως πως παραµένει ανένδοτος, παρ’ ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία αρνήθηκε να του δώσει την άδεια που χρειάζεται για να κάψει δηµόσια ένα βιβλίο: «Η Αµερική θα πρέπει να σταµατήσει να απολογείται για τις πράξεις της», είπε.

Το σκίτσο του Μωάµεθ

Απ' όλες τις πλευρές ακόµα και από το Βατικανό που νκαταδίκασε το σχέδιο για το κάψιµο του Κορανίου – εκφράζονται φόβοι ότι οι αντιδράσεις του µουσουλµανικού κόσµου µπορεί να πάρουν τεράστιες διαστάσεις, ανάλογες µε εκείνες που είχαν σηµειωθεί το 2005 έπειτα από τη δηµοσίευση στην εφηµερίδα της Δανίας «Jyllands-Ρosten» σκίτσου του 75χρονου καρτουνίστα Κουρτ Βέστεργκαρντ που εµφάνιζε τον Μωάµεθ να έχει καλυµµένο το κεφάλι του µε ένα τουρµπάνι σε σχήµα βόµβας µε αναµµένο το φυτίλι. Ο σκιτσογράφος δέχθηκε πολλές απειλές για τη ζωή του, ενώ είχαν ξεσπάσει διαδηλώσεις σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας στη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους συνολικά περισσότεροι από 50 άνθρωποι. Σε µια περίεργη συγκυρία πάντως, ο Βέστεργκαρντ τιµήθηκε χθες από τη γερµανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στη διάρκεια συνεδρίου για την ελευθερία του λόγου.

Η Ουάσιγκτον

Στις ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόµπερτ Γκιµπς εξέφρασε την ανησυχία του, επειδή «οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια, όπως το κάψιµο του Κορανίου, θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των στρατιωτών µας». Οµως εκφράζονται φόβοι ότι µπορεί να επηρεαστεί ακόµα και η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Οµπάµα και να δηµιουργηθούν πολλά διπλωµατικά προβλήµατα, καθώς ακόµα και το Ιράν δεν έχασε την ευκαιρία να εµπλακεί στην αντιπαράθεση και µέσω του εκπροσώπου τού υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε «τις δυτικές χώρες να µην προσβάλλουν τις µουσουλµανικές, γιατί τότε τα συναισθήµατά τους δεν θα µπορούν να ελεγχθούν».

«Αισχρή πράξη»

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτµεντ χαρακτήρισε την πιθανή κίνηση του Τζόουνς «αντι-αµερικανική», ενώ η Χίλαρι Κλίντον που έσπευσε να συναντηθεί µε αµερικανούς µουσουλµάνους δήλωσε: «Παίρνω κουράγιο και χαίροµαι από την ξεκάθαρη και κατηγορηµατική καταδίκη αυτής της ασεβούς και αισχρής πράξης». Πάντως, ακόµα και οι συµπατριώτες του Τζόουνς στο Γκέινσβιλ προσπαθούν να τον αποτρέψουν από το υλοποιήσει την απόφασή του. Το Σάββατο έχουν οργανώσει διαδήλωση εναντίον του µε συνθήµατα όπως «Η ειρήνη µεταξύ των θρησκειών οδηγεί στην ειρήνη µεταξύ των κρατών».

Εχθρός του Ισλάµ και των οµοφυλόφιλων

Ο 68ΧΡΟΝΟΣ Τέρι Τζόουνς είναι έµπορος µεταχειρισµένων επίπλων, γνωστός για τις συντηρητικές του απόψεις.

Πριν από µερικά χρόνια, διαµαρτυρόµενος για την απόφαση ενός οµοφυλόφιλου δηµοτικού συµβούλου να βάλει υποψηφιότητα για δήµαρχος, είχε αναρτήσει έξω από την εκκλησία του στο Γκέινσβιλ της Φλόριντας µια πινακίδα που έγραφε: «Κανένας οµοφυλόφιλος για δήµαρχος». Οταν όµως τον προειδοποίησαν ότι επειδή µπλέκει τη θρησκεία µε την πολιτική µπορεί να χάσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις, έβαλε ένα πανό που έγραφε: «Οχι στον οµοφυλόφιλο». Τον Ιούλιο έβαλε µια άλλη πινακίδα που έγραφε: «Το Ισλάµ είναι του Διαβόλου» – που είναι και ο τίτλος του βιβλίου του _ και αργότερα πρόσθεσε το οµοίωµα ενός µουσουλµάνου που κρεµάει έναν χριστιανό. Εχει γράψει και ένα άλλο εγχειρίδιο µε «Δέκα λόγους για να καεί το Κοράνι», ενώ αναρτά πολλά βιντεάκια στο ΥouΤube. Η εκκλησία Dove World Οutreach Centre ιδρύθηκε στη Γερµανία το 1986. Δέκα χρόνια αργότερα ο Τζόουνς µε τη σύζυγό του Σίλβια ανέλαβαν επικεφαλής, µοιράζοντας τον χρόνο τους µεταξύ Κολωνίας και Φλόριντας.

Οµως το 2008 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Γερµανία όταν ένα από τα τρία παιδιά τους, η Εµα, µαζί µε τον πρώην αρχηγό της εκκλησίας αυτής, Χάινς Κουπ, κατηγορήθηκαν για οικονοµικές ατασθαλίες και ότι αναγκάζουν τους πιστούς να εργάζονται αµισθί στην εταιρεία µεταπώλησης επίπλων που έχουν.

πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4593278 

***

Επιμένουν να κάψουν το Κοράνι στις 11 Σεπτεμβρίου

A.P., ΑFP

ΜΑΪΑΜΙ. Αψηφώντας το κύμα της διεθνούς κατακραυγής και τις αυστηρότατες συστάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, ο επικεφαλής μιας μικρής Εκκλησίας των Ευαγγελικών στο Μαϊάμι εμφανίζεται απρόθυμος να αναβάλει την προγραμματισμένη καύση στην πυρά δεκάδων αντιγράφων του Κορανίου ανήμερα της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου. Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο εφημέριος Τέρι Τζόουνς υποστήριξε ότι «ναι μεν λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν τις αντιδράσεις και τις ανησυχίες, πλην όμως οι προετοιμασίες για την εκδήλωση συνεχίζονται». Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι στόχος είναι να καούν τουλάχιστον διακόσια αντίγραφα του Κορανίου «εις μνήμην όσων δολοφονήθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου». Οσον αφορά τις προειδοποιήσεις πολιτικών και άλλων προσώπων ότι η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες αντιδράσεις από πλευράς των φανατικών ισλαμιστών, ο εφημέριος Τζόουνς δήλωσε: «Αντί να κατηγορούν εμάς για αυτά που κάποιοι άλλοι προτίθενται να κάνουν, είναι προτιμότερο να τους στείλουμε εμείς ένα προειδοποιητικό μήνυμα».

Τα προκλητικά σχέδια του εφημέριου Τζόουνς προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία έκανε αργά χθες το απόγευμα λόγο περί «απεχθούς» σκεπτικού και «ασέβειας». Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, είχε προειδοποιήσει ότι τέτοιες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των Αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούν στο Αφγανιστάν και όχι μόνο. «Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση ανησυχεί αναφορικά με οποιαδήποτε δραστηριότητα θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των στρατιωτών μας», δήλωσε ο κ. Γκιμπς. Προχθές δε, ο επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, είχε χαρακτηρίσει την πρόθεση του εφημέριου Τζόουνς να πυρπολήσει αντίγραφα του Κορανίου «βούτυρο στο ψωμί των Ταλιμπάν».

Τα σχέδια του εφημέριου Τζόουνς καταδίκασε, επίσης, η αρμόδια για την Εξωτερική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, βαρόνη Κάθριν Αστον, αλλά και το Βατικανό. «Δεν είναι δυνατόν να τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων μιας αποτρόπαιας πράξης βίας με μια βάναυση ενέργεια σε βάρος ενός βιβλίου που θεωρείται ιερό από τους πιστούς μιας άλλης θρησκείας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Θέση για το ζήτημα πήρε και η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί, η οποία επισκέπτεται τις περιοχές του Πακιστάν που επλήγησαν από τις πλημμύρες. «Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τον βαθμό της αντίθεσής μου σ’ αυτή τη λογική», τόνισε η 35χρονη αστέρας του Χόλιγουντ.

Είναι, πάντως, αξιοσημείωτο ότι με την προκλητική του στάση ο εφημέριος Τζόουνς έχει καταφέρει να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στην Εκκλησία Dove World Outreach Center, τα μέλη της οποίας δεν ξεπερνούν τα πενήντα. Εντούτοις, η συγκεκριμένη υπόθεση έχει λάβει έκταση και λόγω της μεγάλης δημόσιας αντιπαράθεσης που λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ αναφορικά με το ζήτημα της ανέγερσης τεμένους σε απόσταση λίγων μέτρων από το Σημείο Μηδέν, όπου πριν από εννέα χρόνια στέκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι.

πηγή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_1_09/09/2010_414318

***

Φόβοι για βία στη Ν. Υόρκη λόγω της κατασκευής τεμένους

- Ακραία φαινόμενα βίας μπορεί να προκαλέσει η κατασκευή σε άλλο σημείο της Νέας Υόρκης τεμένους που έχει σχεδιαστεί να χτιστεί κοντά στο Σημείο Μηδέν

Η μετακίνηση σε άλλο σημείο του ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου και του τεμένους των οποίων η κατασκευή προβλέπεται κοντά στο σημείο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη μπορεί να προκαλέσει ακραία φαινόμενα βίας, δήλωσε σήμερα ο ιμάμης Φεισάλ Αμπντούλ Ραούφ.

Σύμφωνα με τον Ραούφ, οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο είναι πιθανό να αντιδράσουν περισσότερο βίαια απ'ότι όταν δημοσιεύθηκαν το 2005 στη Δανία τα σκίτσα του Μωάμεθ.

«Οι τίτλοι (των μέσων ενημέρωσης) στον μουσουλμανικό κόσμο θα γράφουν ότι το Ισλάμ δέχεται επίθεση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ιμάμης Φεϊσάλ άφησε πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο συμβιβασμού: «Έχουμε διαβουλεύσεις, μιλάμε με διάφορους ανθρώπους για το πως θα γίνει ώστε να διαπραγματευτούμε την καλύτερη και ασφαλέστερη λύση», τόνισε.

Ο θρησκευτικός ηγέτης επανέλαβε πως η αποστολή του είναι να προωθήσει την ειρήνη και να χτίσει μια γέφυρα ανάμεσα στους πιστούς. Ο ίδιος έκανε λόγο για φανατικούς και από τις δύο πλευρές.

Το να αλλάξει το σημείο ανέγερσης του πολιτιστικού κέντρου και του τεμένους θα μπορούσε να ενισχύσει τη δυνατότητα των φανατικών ισλαμιστών να στρατολογούν οπαδούς και ακόμα να προκαλέσει μεγαλύτερη βία απέναντι στους Αμερικανούς, συμπλήρωσε ο ιμάμης.

Το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης ενέκρινε τον Μάιο την κατασκευή ενός πολιτιστικού κέντρου κοντά στο Σημείο Μηδέν, το σημείο που βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Τέλος, ο ιμάμης ζήτησε από την Εκκλησία Βαπτιστών στη Φλόριντα να αναθεωρήσει το σχέδιό της να κάψει αντίτυπα του Κορανίου την Κυριακή στη διάρκεια τελετής για την ένατη επέτειο των επιθέσεων.

«Δεν είναι καλό να συμβεί κάτι τέτοιο», κατέληξε.

πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/09/2010_354431

***

Βράζει» ο αραβικός κόσμος

Καταδικάζει ο Ομπάμα τα σχέδια φανατικού πάστορα να ρίξει στην πυρά το Κοράνι

«Εάν καεί το Κοράνι θα είναι η αρχή της καταστροφής για την Αμερική»

γράφει το πανό οργισμένων διαδηλωτών στο Πακιστάν.

Ουάσινγκτον

Σφόδρα καταδικάζει ο Μπαράκ Ομπάμα τα σχέδια εκκλησίας βαπτιστών με μόλις 50 πιστούς για τη δημόσια καύση του Κορανίου στην ένατη επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. «Είναι χρυσωρυχείο στρατολόγησης για την Αλ Κάιντα» λέει ο Αμερικανός πρόεδρος, ενόσω διογκώνεται η διεθνής κατακραυγή και μεγαλώνουν οι φόβοι για τις συνέπειες των σχεδίων του φανατικού πάστορα της Φλόριντα Τέρι Τζόουνς.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε ότι τα σχέδια καύσης του Κορανίου αποτελούν «φλέβα χρυσού» για την Αλ Κάιντα• κάλεσε τον πάστορα να επανεξετάσει την απόφασή του, τονίζοντας ότι εάν υλοποιηθούν τα σχέδια θα κινδυνεύσει το προσωπικό των ΗΠΑ που υπηρετεί σε Αφγανιστάν και Πακιστάν.

«Είναι χρυσωρυχείο στρατολόγησης για την Αλ Κάιντα» δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στην εκπομπή Καλημέρα Αμερική του δικτύου ABC. «Μπορεί να έχουμε σοβαρά επεισόδια βίας σε τόπους όπως το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν. Μπορεί να αυξήσει τη στρατολόγηση ατόμων πρόθυμων να ανατιναχτούν σε αμερικανικές πόλεις ή ευρωπαϊκές πόλεις» προειδοποίησε.

«Είναι μια καταστροφική χειρονομία και εντελώς αντίθετη στις αξίες της Αμερικής» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Ως ανώτατος διοικητής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, θα ήθελα να πω [στον πάστορα Τέρι Τζόουνς] ότι αυτό το το κόλπο για το οποίο μιλάει θέτει αληθινά σε κίνδυνο τους ένστολους νέους άνδρες και γυναίκες μας» προσέθεσε.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έχει χαρακτηρίσει το σχέδιο της εκκλησίας «ασεβές και ντροπιαστικό», ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει δώσει εντολή για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στις πρεσβείες των ΗΠΑ στις μουσουλμανικές χώρες.

Το κάψιμο του Κορανίου έχει προγραμματιστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου, ένατη επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων του 2001, γύρω στις 18.00 (τοπική ώρα, 01.00 ώρα Ελλάδος της 12ης Σεπτεμβρίου) στο Γκέινσβιλ της Φλόριντας.

Ο πάστορας Τζόουνς της εκκλησίας Dove World Outreach Center στη Φλόριντα δηλώνει αμετακίνητος στα σχέδιά του παρά τη διεθνή κατακραυγή και τις διαδηλώσεις που έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται κόντρα στην επικείμενη καύση του Κορανίου. «Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα ακραία στοιχεία του Ισλάμ» υποστηρίζει.

Φόβοι για «ανάφλεξη» στο μουσουλμανικό κόσμο

Σφοδρή είναι η αντίδραση τόσο από τις μουσουλμανικές χώρες, όσο και από το ΝΑΤΟ, ευρωπαϊκά κράτη και τα Ηνωμένα Έθνη. Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, της πολυπληθέστερης μουσουλμανικής χώρας του κόσμου, έχει καλέσει μέσω επιστολής τον Μπαράκ Ομπάμα να επέμβει για να μην καούν αντίτυπα του Κορανίου.

Ο πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλι Ζαρντάρι καταδίκασε το σχέδιο του Αμερικανού πάστορα, κάνοντας λόγο για «ειδεχθή» πρωτοβουλία που θα εξοργίσει το μουσουλμανικό κόσμο. Παράλληλα, ο Πακιστανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι πρόκειται για ένα διεθνές έγκλημα που θα διακυβεύσει την ειρήνη και την αρμονία στον κόσμο.

Στο Πακιστάν πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή οργισμένες διαδηλώσεις με συνθήματα «εάν καεί το Κοράνι θα αρχίσει η καταστροφή της Αμερικής».

Στην Αίγυπτο, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, κάλεσαν τα μουσουλμανικά κράτη να απελάσουν Αμερικανούς αξιωματούχους χαρακτηρίζοντας «παράνοια» το σχέδιο του πάστορα Τζόουνς.

Αποκαλώντας τον Τζόουνς «ψυχοπαθή», εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων δήλωσε ότι εάν ο πάστορας κάψει το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων «θα απειληθεί η ειρήνη και η σταθερότητα σε διεθνές επίπεδο».

Στην Ινδία, οι αρχές καταδίκασαν το σχέδιο του χριστιανού πάστορα και κάλεσαν την Ουάσινγκτον να αναλάβει «σκληρή δράση» κατά της ύβρεως αυτής. Η Ινδία έχει τον τρίτο σε μέγεθος μουσουλμανικό πληθυσμό παγκοσμίως μετά την Ινδονησία και το Πακιστάν.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε την Πέμπτη «απεχθές» το σχέδιο της εκκλησίας φανατικών βαπτιστών να ρίξει στην πυρά το Κοράνι. «Αν ένας ευαγγελιστής φανατικός πάστορας στις ΗΠΑ θέλει να κάψει το Κοράνι στις 11 Σεπτεμβρίου θεωρώ ότι πρόκειται για έλλειψη σεβασμού, είναι κάτι το απεχθές και απλώς ένα λάθος» είπε.

Οι δηλώσεις Μέρκελ έγιναν κατά την τελετή βράβευσης του Δανού σκιτσογράφου Κουρτ Βέστεργκααρντ, ο οποίος σχεδίασε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύθηκαν το 2005 και προκάλεσαν «ανάφλεξη» στον μουσουλμανικό κόσμο.

Newsroom ΔΟΛ

 

http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4196&Itemid=29

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...