Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Πανελλήνια Ένωση Γονέων για HARRY POTTER

Πανελλήνια Ένωση Γονέων για HARRY POTTER

 

Αγαπημένο μου παιδί,

Πιστεύοντας ότι δεν έχεις πλήρη ενημέρωση επάνω στο τι είναι ο Χάρι Πότερ και η Μαγεία -ακόμα και σαν «αστείο» ή σαν «παιχνίδι» ιδωμένα-, πήραμε το θάρρος να σε ενημερώσουμε.
Όπως ήδη ξέρεις, ο Χάρι Πότερ, κατά τη συγγραφέα του Τζόαν Ρόουλινγκ, είναι ένα ορφανό αγόρι, που είναι μάγος και που ζει με τους θείους του, που το αδικούν και το κακομεταχειρίζονται.

Τα βιβλία της Ρόουλινγκ, όπως θα έχεις διαπιστώσει, είναι πλούσια σε χαρακτήρες και φανταχτερά σε πλοκή. Οι ιστορίες είναι γεμάτες απρόοπτα, απολαυστικά στοιχεία, έτσι που λίγοι από τους μικρούς αναγνώστες θα καταφέρουν να μη γοητευθούν.


Όμως, μελετώντας τα βιβλία της Ρόουλινγκ ο ειδικός επιστήμονας καταλαβαίνει ότι η συγγραφέας πρέπει να είχε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία από τις διδασκαλίες των Wiccan (Οργάνωση Μάγων και Μαγισσών, σε διεθνές επίπεδο, με στόχο την προβολή και διάδοση της λατρείας, και των διδασκαλιών και πρακτικών του αποκρυφισμού), πολύ πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με την «παιδική λογοτεχνία». Αυτό είναι κάτι που φαίνεται στα κείμενά της, αν και η Ρόουλινγκ δηλώνει ότι «αναγκάστηκε να μελετήσει τη μαγεία για να αποκτήσουν τα γραπτά της αληθοφάνεια». Αν λάβουμε όμως υπ’ όψιν ότι, όπως η ίδια ισχυρίζεται, περίπου το 1/3 από τις πρακτικές που περιγράφονται στα βιβλία της βασίζονται σε πραγματικές αποκρυφιστικές πρακτικές, η θητεία της στον αποκρυφισμό θα πρέπει να ήταν πολύ βαθύτερη από μια απλή δημοσιογραφική ενημέρωση. Όμως, τα πιστεύω της Ρόουλινγκ φαίνονται και με πιο απλό τρόπο. Σε συνεντεύξεις της έχει παραδεχθεί ότι ασχολείται με το κακό και ότι το κακό είναι ελκυστικό για τα μικρά παιδιά («BBC News» 27-9-00 & «TIME», Οκτ. 2000).

 

Τα παιδιά, από τη μεριά τους, επιθυμούν τον κόσμο της μαγείας γιατί η Ρόουλινγκ τον παρουσιάζει πολύ δελεαστικό. Συγχρόνως, οι γονείς δεν φαίνονται να αντιλαμβάνονται το τι ακριβώς συμβαίνει και επιτρέπουν, προσφέρουν και συχνά διαβάζουν κι οι ίδιοι τα βιβλία αυτά. Τι θα απογίνουν όμως τα παιδιά αυτά, που σήμερα είναι 8 –16 χρονών; Τι θα συμβεί με τα εκατοντάδες παιδιά της πατρίδας μας, όταν αργότερα θα πληροφορηθούν ότι η μαγεία είναι υπαρκτή κι ότι τα περισσότερα από όσα διάβασαν στα βιβλία της Ρόουλινγκ αποτελούν πρακτικές και δόγματα συγκεκριμένων ομάδων κι οργανώσεων, που μπορεί επίσημα να αναγνωρίζονται σαν «Καταστροφικές Λατρείες» (Destructive Cults), αλλά παρά ταύτα, πραγματοποιούν «διαλέξεις», εκδίδουν βιβλία, εκπαιδεύουν τους «πιστούς» τους κι όλα αυτά υπό την αιγίδα κάποιας δήθεν ελευθερίας της σκέψης και «θρησκευτικών» δικαιωμάτων; Τι θα συμβεί με τις χιλιάδες των παιδιών, που σε λίγα χρόνια, μέσα στην «επανάσταση της εφηβείας» τους θα αμφισβητήσουν θεσμούς και πρόσωπα και θα θελήσουν να ακολουθήσουν, όπως η Ρόουλινγκ στα νιάτα της, ανατρεπτικές θεωρίες και τρόπους ζωής; Δεν θα σπεύσουν τότε τα σημερινά αυτά παιδιά να υλοποιήσουν το «όνειρο» και τη «φαντασία», που η Τζόαν Ρόουλινγκ τους υποσχέθηκε; Και ποια θα είναι τότε η θέση εκείνων των γονιών που, άφησαν τον εαυτό τους έξω από την Κιβωτό -την Εκκλησία- και δεν έδωσαν στα παιδία τους την αγωγή, που εγγυάται τη Σωτηρία μας και την σ’ αυτό τον κόσμο επιβίωσή μας;

 

Αν η Εκκλησία μας και η κεφαλή της, ο Χριστός αποτελούν τη μία οδό, που ο άνθρωπος καλείται να ακολουθήσει για να σωθεί, η αντίθετη ακριβώς οδός είναι η μαγεία, που όποιος την ακολουθήσει βαδίζει προς την καταστροφή του κι εδώ, σ’ αυτή τη ζωή, και στην αιώνια. Η επιλογή είναι δική μας. Ο Χριστός δεν εξαναγκάζει κανένα. Είναι όμως καταστροφικό το γεγονός ότι ενώ δεν υπάρχει χριστιανός, που να μην επιθυμεί τη σωτηρία, η παραπληροφόρηση, συχνά εσκεμμένη, οργιάζει και παριστάνει το κακό για καλό και το μαύρο για άσπρο, όπως μας λέει και η Αγία Γραφή.


Η εσκεμμένη παραπληροφόρηση, σήμερα, προέρχεται από το χώρο της Νέας Εποχής του Υδροχόου (New Age) του παγκόσμιου δικτύου, που συνδέει χαλαρά τις αποκρυφιστικές, εναλλακτικές, εξωχριστιανικές κοσμοθεωριακές ομάδες, τάσεις και διδασκαλίες και που αποτελεί το «θρησκευτικό» θεμέλιο της γνωστής Νέας Τάξης η οποία στις ημέρες μας επιχειρεί την Παγκοσμιοποίηση.


Η παραπληροφόρηση αυτή στοχεύει στη διάβρωση του φρονήματος των Χριστιανών και ειδικά των Ορθοδόξων, τους οποίους η Νέα Τάξη θεωρεί σοβαρό εμπόδιο στην άνευ όρων καθιέρωσή της.
Επί δεκαετίες η Νέα Εποχή ετοιμάζει το έδαφος προωθώντας με όλα τα μέσα (Μ.Μ.Ε., Θεάματα, Φιλολογία, Διαφήμιση) και τους εκπροσώπους της, συνειδητούς ή ασυνείδητους, δόγματα και πρακτικές αντίθετα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, που φαίνονται να γίνονται, δυστυχώς, δεκτά και στη χώρα μας, λόγω της απομάκρυνσης κάποιων πιστών από τη Ζωή της Εκκλησίας. Έτσι εύκολα αποδέχονται, ακατήχητοι πιστοί, το ψέμα ότι: «Υπάρχουν δύο μαγείες. Η “λευκή” και η “μαύρη”».


Ειδικά μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται από το χώρο της Νέας Εποχής στο να καθιερωθεί αυτό το ψέμα -ότι δηλαδή υπάρχει και «καλή μαγεία»- στη συνείδηση των ανθρώπων. Κι αυτό έχει λίγο ως πολύ επιτευχθεί στους ανθρώπους του κόσμου τους, φαινομενικά, εκτός Εκκλησίας. Το ίδιο αυτό ψέμα –η ύπαρξη δήθεν λευκής μαγείας– επιχειρείται να επιβληθεί σήμερα στα παιδιά μας!
Διακριτικά στην αρχή, με παιδικά βιβλία, κόμικς και τηλεοπτικά θεάματα, το έδαφος καλλιεργήθηκε για να ολοκληρωθεί με τη «χιονοστιβάδα» των βιβλίων της Τζόαν Ρόουλινγκ με ήρωα το Χάρι Πότερ.
Εκείνο που κρύβεται πίσω από τα βιβλία αυτά και τις ταινίες, είναι μια παγκόσμια προσπάθεια να αντιστραφούν οι ηθικές άξιες και να προβληθούν οι «αξίες» της Νέας Εποχής -μέρος της όποιας είναι η μαγεία και ο Σατανισμός. «Αξίες» όπως η ενεργοποίηση θετικών και αρνητικών δήθεν δυνάμεων του ανθρώπου, η ανύψωση του ατόμου σε θεό με «υπερφυσικές» δυνάμεις, το προσωπικό θέλημα ως μόνο κριτήριο του καλού ή του κακού κ.ά. Ας μη λησμονούμε ότι η διάδοση του σατανισμού στις μικρές ηλικίες είναι μεγάλη, γιατί υπόσχεται: α)«Δύναμη» και «Γνώση», β)Ιδιαίτερη «ταυτότητα», γ)Άρνηση της αυθεντίας: Σχολείου, γονέων, κοινωνίας και Εκκλησίας, και δ)Αντιστροφή της ηθικής με έμφαση στην εκδίκηση. Όλα αυτά ταιριάζουν απόλυτα με τον Χάρι Πότερ, δεν νομίζεις;


Οι αντιδράσεις του κοινού μέχρι σήμερα, κάτω από την καταιγιστική πλύση εγκεφάλου των συστημάτων προώθησης των πωλήσεων της Νέας Εποχής, ήταν απολύτως θετικές προς τα βιβλία της Ρόουλινγκ και τις σχετικές ταινίες. Όλα τα σχόλια στον τύπο και στα Μ.Μ.Ε. επίσης ήταν θετικά. «Μαγευτική η ταινία» λένε. Κανείς από αυτούς δε λέει ότι η μαγεία είναι Τέχνη του Εωσφόρου, του χειρότερου εχθρού των ανθρώπων, του Θεού και όλης της δημιουργίας. Κανείς δε λέει ότι αυτή η ίδια μαγεία είναι εκείνη που οδήγησε πριν λίγα χρόνια τρεις νέους ανθρώπους σε φοβερά εγκλήματα. Οι ίδιοι γονείς, που στέλνουν σήμερα τα αθώα παιδιά τους να δουν τις ταινίες, είναι αυτοί που αποκαλούσαν εκείνους τους δυστυχείς κατά τα άλλα νέους «ανθρωπόμορφα τέρατα» και κατηγορούσαν τους γονείς τους, ότι δεν επιτηρούσαν και δεν προστάτευαν σωστά τα παιδιά τους. Τα Μ.Μ.Ε. λοιπόν, που εκείνα τα χρόνια έκαναν το ίδιο, τώρα προβάλλουν ως πρότυπο και ήρωα των παιδιών, τον Χάρι Πότερ, προετοιμάζοντας έτσι την επόμενη γενιά Σατανιστών.
Είναι πράγματι θλιβερό να βλέπεις τους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους να βλέπουν τις ταινίες ή να τους αγοράζουν βιβλία «Χάρι Πότερ». Είναι σαν να στέλνουν τα παιδιά τους στον διάβολο για να σπουδάσουν. Αλήθεια αυτοί οι ίδιοι γονείς, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα λύνουν λέγοντας ξόρκια, ή καλώντας τους δαίμονες για να τους βοηθήσουν;


Γίνεται φανερό ότι η Ρόουλινγκ έχει σκοπό να ξεγελάσει τα παιδιά, ώστε να αγαπήσουν τον σατανά και την τέχνη του και τις εύκολες λύσεις, παρουσιάζοντάς τους το Χάρι Πότερ, ως πρότυπο και ήρωα.
Έτσι, τα βιβλία αυτά και οι ταινίες, άμεσο σκοπό δεν έχουν να τρομάξουν απομακρύνοντας τα παιδιά, αφού δείχνουν να παντρεύουν το παραμύθι με την πραγματικότητα.
Το πιο ισχυρό τέχνασμα του Διαβόλου, μας λέει η Εκκλησία, είναι να μας πείσει ότι δεν υπάρχει. Κι αυτό ακριβώς επιχειρείται σήμερα, συνειδητά η ασυνείδητα, από το σύνολο σχεδόν του συστήματος. Καταβάλλεται προσπάθεια να φανεί ότι δεν υπάρχει θέμα. Είναι γνωστό όμως ότι ο έλληνας γονιός νοιάζεται το παιδί του και είναι έτοιμος να κάνει ό,τι το καλύτερο γι’ αυτό. Και το πρώτο απ’ όλα είναι να ενημερωθεί. Σωστά και υπεύθυνα. Το θέμα Χάρι Πότερ παραμένει -εδώ και χρόνια κι ίσως για πολλά χρόνια ακόμη-, όχι αμελητέο, αλλά ένα σοβαρό πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους έλληνες γονείς ψύχραιμα και αποφασιστικά. Θα πρέπει πρώτα να ενημερωθούμε για τις διαπιστώσεις των ειδικών ερευνητών του αποκρυφισμού και της παραθρησκείας και με προσοχή να μεθοδεύσουμε τη στάση μας, σαν ευαισθητοποιημένοι γονείς και βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.


Ο μικρός μάγος έρχεται σε μία εποχή που τα παιδιά μας ζητούν πρότυπα για να πορευτούν μέσα στη ζωή με εφόδια χρήσιμα τόσο για τα ίδια όσο και για την κοινωνία μας. Ένα ζωντανό πρότυπο από το οποίο έχει ανάγκη η εποχή μας είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός και Σωτήρας όλου του κόσμου, που πρώτος δίδαξε την αγάπη, τη συγγνώμη και την υπομονή.
Κλείνοντας αυτό το γράμμα, το οποίο θα συνιστούσαμε να το διαβάσουν και οι γονείς σου, θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για την υπομονή σου να το διαβάσεις.


Είμαστε στη διάθεσή σου και στη διάθεση των γονέων σου για ό,τι σχετικό με το παραπάνω θέμα.
Σου ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στις σπουδές σου και στη ζωή σου και σε χαιρετούμε.


Με πολλή αγάπη, Πανελλήνια Ένωση Γονέων

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...