"Ψεύτες και απατεώνες” ακούστηκαν στη Βουλή στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για παιδεία-πολυτέκνους

“ψεύτες και απατεώνες” ακούστηκαν στη Βουλή στη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία  

Τι ακούστηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ν/σ για τους πολύτεκνους εκπ/κους...                                                                                                               

 

 

05.05.10

Ρεπορτάζ:esos.gr

Το «έλα να δεις» έγινε σήμερα στη Βουλή όταν η  υφ. Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου δέχθηκε φραστική επίθεση όπως“ψεύτες και απατεώνες”  από τον Βουλευτή Αστέριο Ροντούλη.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Κυρία Υφυπουργέ δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είστε ψεύτες και απατεώνες, διότι εσείς η ίδια είχατε δεσμευθεί…
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε ζητώ το λόγο επί προσωπικού.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Θα ακούσετε εμάς τώρα. Είστε ψεύτες και απατεώνες.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Κύριε Ροντούλη, έχετε πλούσιο λεξιλόγιο. Πρέπει να ξεκινήσετε με αυτές τις λέξεις και αυτές τις φράσεις; Βοηθάει αυτό το πράγμα;
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Εμμένω στις θέσεις μου αυτές, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Αναλαμβάνετε την ευθύνη. Συνεχίστε.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Αναλαμβάνω την ευθύνη, βεβαίως.
Δεν θα πρέπει να ξεχάσετε τον εμπαιγμό που έγινε από εσάς την ίδια έναντι των πολυτέκνων εκπαιδευτικών. Εσείς μέσα σε αυτή την Αίθουσα λέγατε ότι θα μιλήσετε μαζί τους, θα τους δεχθείτε, θα συνομιλήσετε, θα αφομοιώσετε θέσεις τους στο νομοσχέδιό σας. Και τελικά ούτε καν τους δεχθήκατε. Να μην το ξεχνάμε αυτό.
Δεύτερον. Προσπαθήσατε ατυχώς, να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι δήθεν αλλιώς τοποθετήθηκε ο εισηγητής του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού και άλλα είπε ο κ. Πολατίδης. Επικαλούμαι τα πρακτικά κύριε Πρόεδρε βάσει των οποίων φαίνεται, ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έθεσε ως μία εκ των προϋποθέσεων για να ψηφίσουμε δυνητικά το νομοσχέδιο, να αρθούν οι διατάξεις που υπάρχουν για τον μέντορα.
Άρα, λοιπόν, ο συνάδελφος ο κ. Πολατίδης, όχι μόνο δεν είπε κάτι το διαφορετικό, αλλά έθιξε την ευαίσθητη χορδή όλων, λέγοντας το εξής εύλογο: Θέλετε να φέρετε μέσα στις αίθουσες κομισάριους, Σταλινικές λογικές; Εάν δεν θέλετε, αποσύρετε τις διατάξεις που αφορούν τον μέντορα, όπως σας ζήτησε και ο κ. Γεωργιάδης. Τα εσωκομματικά προβλήματα, λοιπόν, να τα ανιχνεύσετε στο δικό σας κόμμα, όχι στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, παραποιώντας δηλώσεις συνάδελφων.
Και τέλος την πολυπολιτισμικότητα εσείς και η Νέα Δημοκρατία την κάνατε πράξη. Και σας τονίζουμε και πάλι ότι η πολυπολιτισμικότητα έγινε με ευθύνη δική σας μια πραγματικότητα, αλλά τώρα υπάρχει ο κίνδυνος μέσα στις ελληνικές τάξεις, των ελληνικών σχολείων οι αλλοδαποί μαθητές να είναι περισσότεροι των γηγενών. Και αυτήν την πραγματικότητα, την τάση που δημιουργείτε, δεν θέλετε να την αποδεχθείτε.
Και δημιουργείτε το ερώτημα, σας το θέτουμε. Θέλετε ένα ελληνικό σχολείο; Εμείς θέλουμε ένα ελληνικό σχολείο, ένα σχολείο που θα προσφέρει ελληνικά γράμματα, ελληνική μάθηση, αλλά να έχει και Έλληνες μαθητές. Εσείς το παραγνωρίζετε αυτό.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Το λόγο έχει η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου και Θρησκευμάτων κυρία Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι δεν θα τοποθετηθώ επί του ψεύδους και της απατεωνίας. Ο καθένας κύριοι συνάδελφοι χαρακτηρίζεται από τον τρόπο που ομιλεί, από τα επίθετα και από τις λέξεις που επιλέγει να πει. Και τον χαρακτηρίζουν τα επίθετα και οι λέξεις που επιλέγει να πει.
Το μόνο που θέλω να πω προς αποκατάσταση της αλήθειας, επι προσωπικού, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι είδα την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας από κοινού με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς.
Και βεβαίως, έχετε όλοι τα πρακτικά της επίκαιρης ερώτησης όπου εδώ απάντησα. Και βεβαίως, κύριοι συνάδελφοι, το νομοσχέδιο που έχετε μπροστά σας κάνει αυτό ακριβώς το οποίο εγώ υποσχέθηκα -είναι στα πρακτικά- ότι όχι μόνο δίνει την μεταβατική περίοδο των δύο ετών, αλλά στο νέο σύστημα των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ εντάσσει και μοριοδοτεί ειδικά τους πολυτέκνους.
Αυτό υποσχεθήκαμε, αυτό κάνουμε. Όλα τα άλλα είναι περιττά. Είναι απλώς λόγια για να δημιουργούνται εντυπώσεις. Η ελληνικά παιδεία και το ελληνικό σχολείο θα είναι ένα σχολείο όπου μπορεί να εντάξει πάρα πολλούς από τους νόμιμους μετανάστες που ζουν στο πλάι μας και που μπορούν να ενταχθούν. Και μετέχοντας της ελληνικής παιδείας να είναι και να γίνουν τελικά –εφ’ όσον πληρούν τους όρους της πολιτείας- και Έλληνες πολίτες.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε ζητώ το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Δεν έχετε το λόγο κύριε Ροντούλη.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Θέλω 10 δευτερόλεπτα για να αποκαταστήσω την αλήθεια.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Δεν έχετε το λόγο, δεν μπορείτε.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Θέλω το λόγο για να τριτολογήσω.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Θέλετε τώρα να τριτολογήσετε;
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Βεβαίως. Έχω δικαίωμα εκ του κανονισμού ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κόμματος να τριτολογήσω.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Ορίστε, κύριε Ροντούλη έχετε το λόγο.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Θα σεβαστώ, όμως, την οικονομία του χρόνου, γιατί θέλουν να μιλήσουν και άλλοι συνάδελφοι. Εδώ πήρα το λόγο κύριε Πρόεδρε, διότι η κυριά Υφυπουργός ψεύδεται δις.
Εδώ στα χαρτιά που έχω, υπάρχει η Ένωση Εκπαιδευτικών Πολυτέκνων που είδε η κυρία Υφυπουργός. Οι άνθρωποι αυτοί, οι ίδιοι και σας διαψεύδουν. Και τώρα αποδεικνύεστε εν τοις πράγμασι ψεύτες. Λένε, λοιπόν, αυτοί: «Παράλληλα διαμαρτυρόμαστε καθ’ ότι ουδεμία συνάντηση ή συζήτηση έγινε με την κυρία Υπουργό ή την κυρία Υφυπουργό, παρά τη δημόσια δεύσμευσή τους στην Βουλή.». Αυτά σας απαντούν η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολυτέκνων.
Να αφήσετε τα ψέματα, να αφήσετε την προπαγάνδα. Εκτίθεστε συνεχώς. Το καταθέτω στα πρακτικά, κύριε Πρόεδρε, διότι πρέπει να υπάρχει και ένα μνημείο Πασοκικού ψεύδους.
Ευχαριστώ.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αστέριος Ροντούλης καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα , τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Γελάστε όσο θέλετε, κυρία Υφυπουργέ. Σαν δεν ντρέπεστε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Κύριε Ροντούλη, παρακαλώ. Παρακαλώ να διαγραφούν από τα πρακτικά οι φράσεις του κ. Ροντούλη.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Δεν θέλω να διαγραφούν, κύριε Πρόεδρε. Δεν θέλω να διαγραφούν από το λόγο μου.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Μα δεν έχετε το λόγο, κύριε Ροντούλη, δεν μπορείτε να μιλήσετε.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Δεν θέλω να διαγραφούν, έχω δικαίωμα να υπερασπίζομαι το λόγο μου. Βρίζουν τον εαυτό τους, γιατί λένε ψέματα.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Δεν μπορείτε να υβρίζετε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Καθίστε κάτω κύριε Ροντούλη. Σας παρακαλώ. Ο λόγος σας είναι, όταν τον έχετε.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Έχει γεμίσει ψευτιά εδώ μέσα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Καθίστε σας παρακαλώ.
Εγώ μίλησα να διαγραφούν οι λέξεις από τη στιγμή που δεν έχετε το λόγο. Σας έκανα τη διευκρίνιση…
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Να μη διαγραφούν…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Θα διαγραφούν αυτά που είπατε, όταν δεν είχατε το λόγο.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Να μη διαγραφούν…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Δεν είχατε το λόγο. Όσο δεν έχει το λόγο ο κ. Ροντούλης, να μη γράφεται τίποτα στα πρακτικά.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Θα φιμώσετε και τους Βουλευτές τώρα. Θα τους φιμώσετε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Ξέρετε πολύ καλά ότι το Προεδρείο δεν έχει φιμώσει κανένα Βουλευτή, απεναντίας έχει δείξει μεγάλη ελαστικότητα σε ζητήματα που πολλές φορές δεν έπρεπε να έχει δείξει. Δεν μπορείτε επομένως να κάνετε αυτή την μομφή για φίμωση στο Προεδρείο.
Το λόγο έχει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Πυθαγόρας Βαρδίκος.
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΔΙΚΟΣ: Φαίνεται πως ο κ. Πολατίδης, αφού πολλές φορές απευθύνθηκε στον κ. Ροντούλη, του παραδίδει μαθήματα. Και ναι μεν στα ακροδεξιά μαθήματα εθνικοφροσύνης είναι καλός. Γι’ αυτό και προηγούμενα ο κ. Ροντούλης μας αποκάλεσε εθνοκτόνους και τον εαυτό του πατριώτη. Αλλά χρειάζεται να του παραδώσετε και μερικά μαθήματα καλής συμπεριφοράς, να είναι κόσμιος σε αυτά που λέει.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Τα ακούτε αυτά, κύριε Πρόεδρε;
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΔΙΚΟΣ: Τι να ακούσει;
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Άσε αυτά τα «ακροδεξιά». Τα ακούτε αυτά, κύριε Πρόεδρε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Μισό λεπτό. Κύριε Ροντούλη ο κ. Βαρδίκος έχει το λόγο…
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Είμαστε με την ψήφο του ελληνικού λαού εδώ, πού βλέπετε τα «ακροδεξιά» εδώ; Που τα βλέπετε; Θα τον ανακαλέσετε εις την τάξη , κύριε Πρόεδρε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Προηγουμένως μιλούσατε για φίμωση, Θα τον εγκαλέσω για το τι λέει;
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Τα περί ακροδεξιάς τα ακούσατε; Και τα ανέχεστε;


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Όταν ο κ. Βαρδίκος πήρε την ευθύνη να μιλήσει για την ακροδεξιά, αναλαμβάνει την ευθύνη αυτών που λέει.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Βλέπετε κάποιον ακροδεξιό; Βλέπετε κάποιον ακροδεξιό στη Αίθουσα; Θα τον συνετίσετε το συνάδελφο;
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΔΙΚΟΣ: Τι τον πείραξε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Κύριε Βαρδίκο, του αποδίδετε κάτι που δεν το αποδέχεται.
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΔΙΚΟΣ: Να τον πω ακροαριστερό;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Να τον πείτε Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΔΙΚΟΣ: Μάλιστα. Δηλαδή, αποδέχεται η κυρία Υπουργός που την είπε ψεύτη και απατεώνα;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Όσον αφορά την κυρία Υπουργό, του κάναμε τη διευκρίνιση. Απάντησε η κυρία Yπουργός.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του. Εσείς τι είστε; Το φερέφωνο της Υπουργού;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Καθίστε, κύριε Ροντούλη, δεν έχετε το λόγο. Καθίστε κάτω.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Να ανακαλέσει.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Καθίστε κάτω, σας παρακαλώ.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Να ανακαλέσει. Βλέπετε κάποιον ακροδεξιό;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Δεν έχετε το λόγο. Καθίστε κάτω. Διακόψατε τον ομιλητή.
Κύριε Βαρδίκο, παρακαλώ πάρα πολύ, νομίζω ότι κάναμε και προηγούμενα μία παρατήρηση, μία διευκρίνιση. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε διακοπές σε κάθε φράση. Του αποδώσατε κάτι που δεν το αποδέχεται. Δεν θέλει να νιώσει ακροδεξιός, ούτε είναι ακροδεξιός. Το δηλώνει ευθαρσώς μέσα στην Αίθουσα. Είναι Βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Πέστε ό,τι θέλετε για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΔΙΚΟΣ: Δεν θα μου επιβάλλετε το τι θα πω και το τι άποψη έχω.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Δεν επιβάλλω σε κανέναν, αλλά για να συνεχιστεί η συζήτηση.
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΔΙΚΟΣ: Παρακαλώ, να μου μηδενίσετε το χρόνο μου.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Θα τον μηδενίσω το χρόνο. Μη μου υποδεικνύετε τι θα κάνω. Συνεχίστε.

http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1108&Itemid=2

 

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 292 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.