Στη Ρουμανία ψηφίζουν την απαγόρευση γάμων σε άτομα του ιδίου φύλου

family 01

Στη Γερουσία της Ρουμανίας, παρουσιάσθηκε η «πρωτοβουλία για την έγκριση των τροποποιήσεων του Συντάγματος που θα απαγορεύει ουσιαστικά τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου, αναφέρει το «Fokus».  Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην υποβολή της πρότασης συμπεριλαμβάνονται ένας αριθμός ΜΚΟ του «Συνασπισμού για την Οικογένεια», που προτείνουν ο γάμος που θα καθορίζει το Σύνταγμα να είναι η «Ελεύθερη ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας», σε αντίθεση με το υπάρχον κείμενο που αναφέρεται αόριστα «η ελεύθερη ένωση μεταξύ συζύγων».

φωτό της ρουμανικής ΜΚΟ "Συνασπισμός για την Οικογένεια" ("Coaliția pentru Familie")
 
Μάιος 24, 2016.
 
Βουκουρέστι.
 
Στη Γερουσία της Ρουμανίας, παρουσιάσθηκε η «πρωτοβουλία για την έγκριση των τροποποιήσεων του Συντάγματος που θα απαγορεύει ουσιαστικά τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου, αναφέρει το «Fokus».
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην υποβολή της πρότασης συμπεριλαμβάνονται ένας αριθμός ΜΚΟ του «Συνασπισμού για την Οικογένεια», που προτείνουν ο γάμος που θα καθορίζει το Σύνταγμα να είναι η «Ελεύθερη ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας», σε αντίθεση με το υπάρχον κείμενο που αναφέρεται αόριστα «η ελεύθερη ένωση μεταξύ συζύγων».
 
Οι εκπρόσωποι του «Συνασπισμού» υπέβαλαν στη Γερουσία τρία εκατομμύρια υπογραφές που συγκέντρωσαν σε όλη τη χώρα, που υποστηρίζουν αυτήν την πρωτοβουλία.
 
«Αυτό αποτελεί ένα ιστορικό εθνικό και ευρωπαϊκό προηγούμενο. Τρία εκατομμύρια πολίτες της Ρουμανίας υπέγραψαν από κοινού ένα νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του Συντάγματος», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων, Μιχάι Γεωργίου (Mihai Gheorghiu).
 
«Υπάρχει μία ευρωπαϊκή τάση και για αυτό η Ρουμανία πρέπει να προσαρμόσει τον ορισμό του γάμου. Πέρυσι η Κροατία και η Σλοβενία πραγματοποίησαν με επιτυχία δημοψηφίσματα για την εισαγωγή τέτοιων ορισμών στα Συντάγματά τους», πρόσθεσε.
 
 
Πηγή: The Hellenic Information Team, Βαλκανικό Περισκόπιο
feed-image

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.