Σαρώνουν τα σύμφωνα συμβίωσης! - Χρειάζεται επειγόντως επανευαγγελισμός του λαού και πρωτίστως των ποιμένων

symfwno symbiwshs 03


Εκτόξευση» του αριθμού των συμφώνων συμβίωσης σε όλη τη χώρα δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), του υπουργείου Εσωτερικών και των ληξιαρχείων, καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια φαίνεται ότι προτιμούν να αποφύγουν τη... φασαρία και, κυρίως, τα έξοδα της γαμήλιας τελετής στην εκκλησία ή στο δημαρχείο και επιλέγουν να ενώσουν τις ζωές τους με μια απλή υπογραφή.

Την τελευταία τετραετία τα σύμφωνα συμβίωσης που έχουν συναφθεί σε όλη τη χώρα έχουν σχεδόν οκταπλασιαστεί, ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κρήτης, όπου από το 2013 ως σήμερα καταγράφεται αύξηση της τάξης του 460%!


Στοιχεία

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., στο διάστημα 2009-2015 υπογράφηκαν συνολικά 5.605 σύμφωνα συμβίωσης - εκ των οποίων τα 3.783 στην Αττική. Ανοδική ήταν η τάση και το 2016, με 3.678 νέα σύμφωνα συμβίωσης, ενώ μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2017 περίπου 1.100 ζευγάρια επέλεξαν να δεσμευτούν με αυτόν τον τρόπο, γυρίζοντας την... πλάτη στον γάμο - θρησκευτικό ή πολιτικό. Ειδικά στην Κρήτη τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, καθώς από τις αρχές του τρέχοντος έτους ως τα μέσα Ιουλίου έχουν συναφθεί 171 σύμφωνα συμβίωσης, έναντι μόλις 28 σε ολόκληρο το 2013!

Τη «μερίδα του λέοντος» έχει -όπως κάθε χρόνο στο νησί- ο νομός Ηρακλείου, όπου έχουν κατατεθεί 89 σύμφωνα συμβίωσης, ενώ ακολουθούν ο νομός Χανίων με 47, ο νομός Ρεθύμνου με 20 και ο νομός Λασιθίου με 15.

Ενδεικτικά το 2014 είχαν υπογραφεί 64 σύμφωνα συμβίωσης στην Κρήτη (εκ των οποίων τα 41 στον νομό Ηρακλείου), το 2015 ο αριθμός σχεδόν διπλασιάστηκε 120, (όπου ο νομός Ηρακλείου διατηρεί τα «σκήπτρα» με 59), ενώ πέρυσι τα σύμφωνα συμβίωσης έφθασαν τα 221 (εκ των οποίων τα 120 στον νομό Ηρακλείου, τα 47 στον νομό Χανίων, τα 26 στον νομό Ρεθύμνου και τα 25 στον νομό Λασιθίου).

 

Πηγή: Δημοκρατία

feed-image

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.