Το νέο βιβλίο θρησκευτικών της Δ’ Δημοτικού έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, σχετικά με το περιεχόμενό του.
Η πιο σοβαρή «ένσταση» όμως, έχει να κάνει με τις αναφορές στο μουσουλμανισμό, με κάποιους να ισχυρίζονται πως το νέο βιβλίο, είτε προσπαθεί να περάσει «υπογείως» αλλόθρησκα μηνύματα, είτε αποτελεί ευθεία προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να προωθήσει τον ισλαμισμό στα ελληνόπουλα.
Για παράδειγμα, είδαμε στο Facebook, το παρακάτω ποστ με πάνω από 6.000 κοινοποιήσεις.
Πηγή: http://www.athensvoice.gr/ellada/proseyhi-ston-allah-sta-thriskeytika-tis-d-dimotikoy
***
Προσευχές στον «Αλλάχ» στα Θρησκευτικά της Τετάρτης Δημοτικού
«Προσευχές άλλων θρησκευτικών παραδόσεων» είναι η ονομασία ενός κεφαλαίου που αποτελεί μια πρώτη γεύση για να γνωρίσουν τα παιδιά άλλες θρησκείες, όπως το Ισλάμ.
Μάλιστα, βλέπουμε να αναφέρεται και η γνωστή φράση-τρόμος «Μέγας Αλλάχ», ενώ, σημειώνεται και η αρχή της μουσουλμανικής προσευχής.
Εδώ τίθενται κάποια εύλογα ερωτήματα. Τα παιδιά ηλικίας 9-10 ετών, που πηγαίνουν Τετάρτη Δημοτικού, είναι ικανά να αντιληφθούν τις πολύ μεγάλες διαφορές των θρησκειών και να κατανοήσουν ότι κάποιες- όπως το Ισλάμ- έχουν ακραίες θέσεις;
Και επιπλέον, πόσα παιδιά ξέρουν το «Πάτερ Ημών» ή το «Πιστεύω» απ’εξω, χωρίς να χρειάζεται να το διαβάζουν;..
Ίσως να πρέπει να δοθεί έμφαση στην πλήρη γνώση του Χριστιανισμού, ώστε οι μικροί μαθητές να ξέρουν τη θρησκεία τους, παρά να «εισβάλλει» μέσα στα σχολεία- και μάλιστα στα Δημοτικά- αυτή η … πρώτη γνωριμία άλλων θρησκειών.
Του ΑνδρέαΜ. Καραγιάννη, δικηγόρου και συγγραφέα
Πηγή: http://www.ipaideia.gr/paideia/proseuxes-ston-allax-sta-thriskeutika-tis-tetartis-dimotikou-foto