Μαθητικό Συνέδριο Λυκείου με θέμα: «Από τη σύγχρονη εφηβική αμφισβήτηση στην υπέρβαση» [Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017] (BINTEO- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

mathhtiko synedrio elp 1 synedrio lykeioy box 01

mathhtiko synedrio elp 1 synedrio lykeioy 01


Τα Εκπαιδευτήρια του Συλλόγου «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργάνωσαν με επιτυχία υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας Μαθητικό Συνέδριο Λυκείου με θέμα:

«Από τη σύγχρονη εφηβική αμφισβήτηση στην υπέρβαση»

για τους Μαθητές και των τριών τάξεων Δημοσίων και Ιδιωτικών ΓΕΛ της Περιφέρειας Αττικής.

Το Μαθητικό Συνέδριο διεξήχθει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, 9 π.μ.-3.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν  οι μαθητές να προσεγγίσουν εννοιολογικά και ιδεολογικά τον όρο της «αμφισβήτησης», τους ποικίλους τρόπους με τους οποίους αυτή εκφράζεται από τους νέους σήμερα, θετικούς και αρνητικούς, και να αντιπροτείνουν την ουσιαστική δημιουργική «υπέρβαση».

Βασικός σκοπός του Συνεδρίου, επίσης, ήταν να ενθαρρύνει την ομαδικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών, να συμβάλλει στην περαιτέρω εξοικείωσή τους σε θέματα κριτικής ανάλυσης και σύνθεσης  και να αφυπνίσει τη δημιουργικότητά τους. Ακολουθούν το Βίντεο, το Δελτίο Τύπου, οι Φωτογραφίες και η Αναλυτική Πρόσκληση.

 

BINTEO

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαθητικό συνέδριο: “Από τη σύγχρονη εφηβική αμφισβήτηση στην υπέρβαση”


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, Μαθητικό Συνέδριο Λυκείου, με θέμα "Από τη σύγχρονη εφηβική αμφισβήτηση στην υπέρβαση". Τη διοργάνωση ανέλαβαν τα εκπαιδευτήρια “Η Ελληνική Παιδεία” με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων λειτουργίας τους.

Χαιρετισμό προς τους μαθητές απηύθυναν εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και ο

Αθανάσιος Φαλούκας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθηνών, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο.

Το συνέδριο, που χαρακτηριζόταν από ζωντάνια, παλμό και ενθουσιασμό, παρακολούθησαν πάνω από 300 Μαθητές Λυκείου από ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτήρια της Αττικής, Καθηγητές Πανεπιστημίων, Σχολικοί Σύμβουλοι και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων.

Συγκεκριμένα με εισηγήσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα συμμετείχαν μαθητές από τα εκπαιδευτήρια: 2ο ΓΕΛ Πετρούπολης, 2ο Λύκειο Τοσίτσειο Εκάλης, ΓΕΛ Μελισσίων, Εκπαιδευτήρια Δούκα, “Η Ελληνική Παιδεία” και Ελληνογαλλική Σχολή "Άγιος Ιωσήφ".

Το κλείσιμο του συνεδρίου έγινε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

mathhtiko synedrio elp 1 synedrio lykeioy 01

mathhtiko synedrio elp 1 synedrio lykeioy 01

mathhtiko synedrio elp 1 synedrio lykeioy 01

mathhtiko synedrio elp 1 synedrio lykeioy 01

mathhtiko synedrio elp 1 synedrio lykeioy 01

mathhtiko synedrio elp 1 synedrio lykeioy 01

mathhtiko synedrio elp 1 synedrio lykeioy 01

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

mathhtiko synedrio elp 1 synedrio lykeioy 02

mathhtiko synedrio elp 1 synedrio lykeioy 03

mathhtiko synedrio elp 1 synedrio lykeioy 04

 

Πηγή: Εκπαιδευτήρια «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ»

feed-image

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.