Άρθρα που ενδέχεται να σας ενδιαφέρουν

Επιστολή Πατέρων Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Γατζέας Βόλου και πιστών προς τον Πρωθυπουργό για το "αντιρατσιστικό"

im agias triados ano gatzeas

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί πολίτες αυτής της χώρας διαμαρτυρόμαστε εντόνως εξ αφορμής της αιφνιδιαστικής αντικατάστασης ή τροποποίησης του πρώτου αντιρατσιστικού νόμου (ν.927/1979) από νεότερο νόμο σχετικά με «την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου». Η ψήφιση του κατ’ ευφημισμόν «αντιρατσιστικού νόμου» αποτελεί αναμφισβήτητα κορυφαία πρόκληση εις βάρος όλων των συνειδητών Ορθοδόξων Χριστιανών, κι αυτό διότι για πρώτη φορά ποινικοποιείται  το –συνταγματικά κατοχυρωμένο- δικαίωμα στην  ελεύθερη έκφραση και άποψη, δικαίωμα δομικό για το οποίο το Ορθόδοξο Γένος των Ελλήνων έχυσε ποταμούς αιμάτων για να το κατακτήσει.


Εξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί πολίτες αυτής της χώρας διαμαρτυρόμαστε εντόνως εξ αφορμής της αιφνιδιαστικής αντικατάστασης ή τροποποίησης του πρώτου αντιρατσιστικού νόμου (ν.927/1979) από νεότερο νόμο σχετικά με «την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου».

Η ψήφιση του κατ’ ευφημισμόν «αντιρατσιστικού νόμου» αποτελεί αναμφισβήτητα κορυφαία πρόκληση εις βάρος όλων των συνειδητών Ορθοδόξων Χριστιανών, κι αυτό διότι για πρώτη φορά ποινικοποιείται  το –συνταγματικά κατοχυρωμένο- δικαίωμα στην  ελεύθερη έκφραση και άποψη, δικαίωμα δομικό για το οποίο το Ορθόδοξο Γένος των Ελλήνων έχυσε ποταμούς αιμάτων για να το κατακτήσει.

Ενώ δηλαδή ο παλαιότερος νόμος ποινικοποιούσε την πράξη και την –όντως- ρατσιστική πρόθεση,

με το νέο νόμο όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που θα διακηρύσσουν urbi et orbi τις αιώνιες αλήθειες του υπέρτατου νόμου του Ευαγγελίου (π.χ. τις πνευματικές επιπτώσεις που έχουν οι άνθρωποι, όταν διαπράττουν το θανάσιμο –με βάση την διδασκαλία της Αγίας Γραφής- αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας), θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν κατηγορούμενοι για δήθεν «ρητορική μίσους» ή ως δήθεν «υποκινητές σε πράξεις μίσους», από ομάδες μειοψηφικές, με ήθη ξένα ως προς τα ήθη των Ορθοδόξων, οι οποίες, συνεπικουρούμενες  από Μ.Κ.Ο. και διάφορα εξωθεσμικά Κέντρα που πριμοδοτούν την πνευματική ισοπέδωση του λαού μας, θα επιβάλλουν στο κοινωνικό σύνολο με το «έτσι θέλω» (και επομένως με τρόπο κατ’ ουσίαν φασιστικό), τη δική τους «ιδιαιτερότητα»!

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο νέος νόμος θα καταστεί, όχι «αντιρατσιστικός», αλλά  ο πλέον ρατσιστικός νόμος εις βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών, ένας ξεκάθαρα ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ νόμος, που θα καταλύει κάθε έννοια δικαίου.

Εξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας θυμίζουμε πως, παρά την επιδοτούμενη αντιρατσιστική υστερία των τελευταίων ετών, η οποία ειρήσθω εν παρόδω ενισχύει με δόλιο τρόπο τη θεωρία των «δύο άκρων», το Ορθόδοξο Γένος των Ελλήνων ποτέ δεν υπήρξε ρατσιστικό και ουδέποτε υιοθέτησε εθνοφυλετικές-σοβινιστικές ιδεολογίες υπεροχής σε βάρος άλλων λαών και ανθρώπων, αντιθέτως, όπως έχει καταγράψει διαχρονικά η παγκόσμια ιστοριογραφία, οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές, ως αποτέλεσμα της Ορθοδόξου κουλτούρας που τους διέπει, περιθάλπουν και βοηθούν ακόμη και τους εχθρούς τους.

Σε αμιγώς δέ πνευματικά ζητήματα η Ορθοδοξία στηλιτεύει μόνο την αμαρτία, χωρίς φοβικά σύνδρομα και χωρίς να προσβάλει ή να περιθωριοποιεί τον εκάστοτε αμαρτωλό-ασθενή πνευματικά συνάνθρωπο, αφού τον προσεγγίζει με συμπόνια ως πάσχοντα δούλο των παθών του, καθότι και η ίδια η Εκκλησία αποτελεί «κοινωνία αμαρτωλών εν μετανοία».

Επομένως, ορισμένοι νεοφανείς όροι, όπως ο όρος «ομοφοβία», μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν στο ευσεβές Ορθόδοξο πλήρωμα, αφού εξυπηρετούν ξεκάθαρα το φασιστικό και διεστραμμένο τρόπο σκέψης κάποιων ψευτοπροοδευτικών, στην αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλλουν να ανατρέψουν την ανθρώπινη φυσιολογία, και να αντιμετωπίσουν τη δική τους συμπλεγματική φοβία, η οποία κατ’ αναλογίαν μπορεί να οριστεί ως «ετεροφοβία»!  

Για το λόγο αυτό κύριε Πρωθυπουργέ, σας παρακαλούμε θερμώς να μην επιτρέψετε την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου νομοθετικού εγκλήματος από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, ενός ανοσιουργήματος που ούτε τα μεγαλύτερα δικτατορικά καθεστώτα δεν τόλμησαν να θεσμοθετήσουν. 

Ζητούμε την άμεση απόσυρση αυτού του εκτρωματικού νομοσχεδίου, λέγοντας από μέρους σας ένα ηρωικό όχι και μη υποκύπτοντας σε ενδεχόμενες πιέσεις του παρασκηνίου.

Το διακύβευμα κύριε Πρωθυπουργέ είναι η ίδια η Δημοκρατία!

 

Πηγή: Θρησκευτικά 

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 185 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.