KIBRIS TURKTUR μέσα στο Προεδρικό και στον Τύμβο Μακεδονίτισσας

KIBRIS_TURKTUNΚτύπημα από το παρελθόν σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας αλλά και στον τοίχο του Προεδρικού μεγάρου. Χτες εμφανίστηκε σε πολλά σημεία το σύνθημα ΚibrisΤurktur, που σημαίνει η Κύπρος είναι τουρκική, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αναγραφόταν σε τοίχους τη δεκαετία του '60 και αποτελούσε χαρακτηριστική υπογραφή της ΤΜΤ.

 


Έγραψαν μέχρι και στο Προεδρικό ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ στα οποία αναφέρεται ότι η «Κύπρος είναι τουρκική» γέμισε χθες η Λευκωσία, με τις Αρχές ασφαλείας να μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να γράφτηκαν και από άτομα που ήρθαν από τα κατεχόμενα. Σε έξι σημεία, ακόμη και στον τοίχο του Προεδρικού Μεγάρου, γράφτηκαν με κόκκινο σπρέι οι λέξεις «ΚibrisΤurktur. Όπως διαπιστώθηκε χθες το μεσημέρι, τα συνθήματα γράφτηκαν με πανομοιότυπο τρόπο αλλά και γραφικό χαρακτήρα που δείχνει ότι οι δράστες είναι οι ίδιοι. Μάλιστα ακολούθησαν τη διαδρομή από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου μέχρι την παλαιά Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, για να φαίνεται ότι οι δράστες ήρθαν από τα κατεχόμενα.

Συνθήματα ανεγράφησαν σε τοίχο έναντι του οδοφράγματος στον Άγιο Δομέτιο, στη συνέχεια με σπρέι έγραψαν το ίδιο σύνθημα έξω από το κτίριο της «Κόκα Κόλα» στην ίδια περιοχή. Κατευθύνθηκαν στο Μετόχι του Κύκκου και ακολούθως γέμισαν τους τοίχους του Ταχυδρομείου Προδρόμου. Μετά έφτασαν έξω από το Προεδρικό όπου σε τοίχο του πάρκου έναντι του Υπουργείου Εξωτερικών ανέγραψαν και πάλιν «Κύπρος τουρκική». Αργότερα κατευθύνθηκαν προς την παλαιά Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας όπου έγραψαν στον τοίχο έναντι του βιβλιοπωλείου Αγρότης. Τα συνθήματα έξω από το περιτείχισμα του Προεδρικού σβήστηκαν αμέσως από εργάτες του Τμήματος Δημοσίων Έργων, ενώ γίνονται εξετάσεις μέσω κλειστών κυκλωμάτων κατά πόσον καταγράφηκαν οι κινήσεις των δραστών. Σημειώνεται ότι στην πλευρά που γράφτηκαν τα συνθήματα δεν υπάρχει φρουρός (απέχει γύρω στα 50 μέτρα). Λόγω της κατάστασης δόθηκαν οδηγίες για πύκνωση των περιπολιών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο αλλά και γενικά σε όλη τη Λευκωσία, επειδή είχαν προηγηθεί και παλαιότερα βανδαλισμοί και αναγραφές συνθημάτων σε μνημεία και αλλού.


Φιλελεύθερος 2 ΔεκεμβρίουΟι τούρκοι ασέλγησαν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας

Χτές βράδυ (30 Νοεμβρίου) τούρκοι γέμισαν τη Λευκωσία με το υβριστικό σύνθημα «Kibris turktur», δηλαδή «Η Κύπρος είναι τουρκική». Γράφτηκε με κόκκινη βαφή σε διάφορα σημεία στην πόλη αλλά και στον ιερό χώρο του Τύμβου της Μακεδονίτισσας.

Οι βρώμικοι τούρκοι, έχοντας απέναντί τους την υποτελή κυβέρνηση και λοιπή πολιτική ηγεσία, δεν διστάζουν να μας προκαλούν και να μαγαρίζουν τα ιερά και τα όσιά μας. Έχουν εισέλθει ήδη προ πολλού εντός των τειχών και θέλουν τώρα να το αποδείξουν.

Συναγωνιστής ο οποίος μετέβη στο μνημείο κατά τις πρωινές ώρες για να φωτογραφήσει την ύβρη, παρεμποδίσθη από αστυνομικά όργανα.

Το βρώμικο αυτό σύνθημά των τούρκων ανεγράφη επίσης στο βιβλιοπωλείο Αγρότη, στο Κεντρικό Ταχυδρομείο (μπροστά και πίσω), στο Μετόχι του Κύκκου, στον κυκλικό κόμβο Αρχαγγέλου.

Σημειολογία: Αυτό επεσυνέβη την πρώτη μέρα της εφαρμογής της συμφωνίας της Λισσαβώνας.

Το γεγονός απεκρύβη από την Κυβέρνηση και από τα ΜΜΕ. Αυτοί που εκδίωξαν τους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς διότι η διμοιρία τους φώναξε το σύνθημα «ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΣΚΕΠΑΣΕ ΚΙ ΕΜΑΣ», τώρα συγκαλύπτουν τους τούρκους, οι οποίοι με ακονισμένα τα μαχαίρια προσβλέπουν στη λύση για να εφορμήσουν να κατασφάξουν τον λαό μας.

Καλούμε τους συναγωνιστές και ολόκληρο τον Ελληνισμό σε επαγρύπνηση. Το κράτος επιβουλεύεται το Έθνος μας.

Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 482 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.