Πέντε χώρες της ΕΕ επιστρέφουν μετανάστες στην Ελλάδα…

lathrometanasteysh 19

"Χώρες της ΕΕ άρχισαν να επιστρέφουν μετανάστες στην Ελλάδα", γράφει το δημοσίευμα

 
Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισαν σωρηδόν να επιστρέφουν παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, που ήταν η πρώτη χώρα εισόδου τους στην ΕΕ, σημειώνει η ρωσική Βιζγκλιαντ επικαλούμενη βρετανική εφημερίδα.

Το Βερολίνο στέλνει στην Αθήνα περίπου 400 μετανάστες που είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο, ενώ παρόμοια θα κινηθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Γαλλία.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Έλληνας υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δήλωσε ότι η Ελλάδα αναμένει την επιστροφή των πρώτων προσφύγων μέσα στον επόμενο μήνα.
Ο Έλληνας αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι η απόφαση αυτή των «συμμαχικών» χωρών αποτελεί μια τραγωδία «λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας».

Ο Μουζάλας δήλωσε ότι δεν έχει καμία ιδέα που θα στεγασθούν οι επιστρεφόμενοι μετανάστες και δεν γνωρίζει αν ποτέ φύγουν από την Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι και η Αυστρία έχει δηλώσει απροθυμία να δεχθεί πρόσφυγες, ενώ η Τσεχική Δημοκρατία αρνήθηκε να δεχθεί μετανάστες, ακόμη και υπό την απειλή κυρώσεων, ενώ έχει αποφασίσει να προβεί σε δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

(vz.ru)

 

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 249 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.