6.000 - 7.000 μετανάστες θα ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές.

TIDEON (ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ) : Παρά τον μικρό αριθμό των μεταναστών που θα ψηφίσουν τελικά, η κερκόπορτα παραμένει ανοικτή και έχουν δικαίωμα ακόμη και μετανάστες που δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια να ψηφίσουν παρά τις δεσμεύσεις του Συντάγματος.

Οι αριθμοί αυτοί όμως δείχνουν και

α) την αποτυχία του μοντέλου ενσωμάτωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των μεταναστών, που αρνούνται επιδεικτικά την πλήρη ένταξή τους στην Ελληνική κοινωνία και

β) ότι οι περισσότεροι μετανάστες εξακολουθούν αισθάνονται (όπως και είναι φυσικό) ξένοι στην Έλλάδα, χωρίς διάθεση να ενσωματωθούν (βλ. και σχόλια στο τέλος).

 

Ενημερωθείτε για το όλο ζήτημα:

 http://www.tideon.org/index.php?option=com_sectionex&view=category&id=20&Itemid=480#catid179

ekloges-kalpi

 

Μικρή αναμένεται να είναι η συμμετοχή των μεταναστών στις εκλογές του Νοεμβρίου, αφού αναμένεται να ψηφίσουν 6-7.000, από τους 190.000 που είχαν δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ενδιαφέρον εκδήλωσαν περίπου 17.000 μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα. Από αυτούς κατέθεσαν αιτήσεις 11.600 άτομα, αλλά οι μισοί από αυτούς δεν πρόκειται να ψηφίσουν, αφού δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγραφα και δικαιολογητικά.

Μόνο στον Δήμο Αθηναίων από την 1η Ιουνίου που ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής ως και την περασμένη Τρίτη, στους εκλογικούς καταλόγους είχαν εγγραφεί 2.227 άτομα, τα περισσότερα αλβανικής και πακιστανικής καταγωγής.

04 Σεπτεμβρίου 2010, 12:48

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/75064.html

 

Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

2.000 μετανάστες θα ψηφισουν, οι περισσότεροι αλβανοί...

Από ΤΟ ΒΗΜΑ
Βορειοηπειρώτες (σ.σ. τουλάχιστον ατυχής ο συμψηφισμός των ομογενών μας με τους λαθραίους), Αλβανοί, Μπανγκλαντεσιανοί και Πακιστανοί θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη δημάρχου Αθηναίων. Η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων έληξε στις αρχές της εβδομάδας και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των ομογενών αλλά και των μεταναστών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έφθασε τις 17.000 σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ...
πληρούσαν τις προϋποθέσεις και είχαν το δικαίωμα εγγραφής στους καταλόγους 190.000. Από όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αιτήσεις κατέθεσαν επισήμως οι 11.600 και τουλάχιστον 5.400 δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αφού υπάρχουν προβλήματα με τη συγκέντρωση στοιχείων και εγγράφων τα οποία είναι απαραίτητα. Ετσι, εκτιμάται από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει αρχίσει να συγκεντρώνει τα στοιχεία, ότι τελικά στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχουν 6.000- 7.000 άτομα. Στον Δήμο της Αθήνας από την 1η Ιουνίου που ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής ως και την περασμένη Τρίτη στους εκλογικούς καταλόγους ενεγράφησαν 2.227 άτομα. Οι 400 από αυτούς φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με ορισμένα έγγραφα και τελικά θα συμμετάσχουν στην επόμενη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη δημάρχων, δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων.

 

http://dhmopshfisma.blogspot.com/2010/09/2000.html

 

Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ:ΜΟΛΙΣ 6.500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ "ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ" ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ,ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ 2.000 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ "ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!

 
Βορειοηπειρώτες, Αλβανοί, Μπανγκλαντεσιανοί και Πακιστανοί θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη δημάρχου Αθηναίων. Η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων έληξε στις αρχές της εβδομάδας και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των ομογενών αλλά και των μεταναστών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έφθασε τις 17.000 σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις και είχαν το δικαίωμα εγγραφής στους καταλόγους 190.000.  

Από όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αιτήσεις κατέθεσαν επισήμως οι 11.600 και τουλάχιστον 5.400 δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αφού υπάρχουν προβλήματα με τη συγκέντρωση στοιχείων και εγγράφων τα οποία είναι απαραίτητα. Ετσι, εκτιμάται από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει αρχίσει να συγκεντρώνει τα στοιχεία, ότι τελικά στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχουν 6.000-7.000 άτομα.

Στον Δήμο της Αθήνας από την 1η Ιουνίου που ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής ως και την περασμένη Τρίτη στους εκλογικούς καταλόγους ενεγράφησαν 2.227 άτομα. Οι 400 από αυτούς φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με ορισμένα έγγραφα και τελικά θα συμμετάσχουν στην επόμενη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη δημάρχων, δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων.


ΠΗΓΗ.

ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ Η ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΚΑΤΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ) ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ,ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ,ΜΕ ΤΟ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ...ΙΝΣΤΡΟΥΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ:ΑΛΗΘΕΙΑ,ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΒΟΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛ ΣΑΛΕΧ;
 
ΤΕΛΙΚΑ...ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ "ΑΓΑΠΑΝΕ" ΤΟΣΟ ΟΙ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ";

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟ,ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ!
 
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2010/09/6500-2000.html
  

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 297 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.