2.000.000 € για να μας πείσουν ότι δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες

Τετάρτη, 06 Μάιος 2009 08:22

 

«Για τους Έλληνες δεν υπάρχουν μετανάστες, υπάρχουν άνθρωποι». Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα της πανάκριβης διαφημιστικής εκστρατείας που διοργάνωσε το περιβόητο Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μιας εκστρατείας που κανείς δεν κατάλαβε το για πιο λόγο έγινε, ωστόσο κόστισε στους φορολογούμενος μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Για όσους δεν γνωρίζουν, μια από τις ενέργειες που έχει κάνει η πολιτεία για να αντιμετωπίσει την μάστιγα της λαθρομετανάστευσης, ήταν και η δημιουργία ενός Ινστιτούτου. Ναι καλά διαβάσατε! Για να σταματήσουν να έρχονται οι χιλιάδες που έρχονται κάθε χρόνο, η λύση για τον Σημίτη το 2002, ήταν η δημιουργία ενός Ινστιτούτου, του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το πόσο μας κοστίζει η λειτουργία αυτού του «Ινστιτούτου» και το τι μας προσφέρει, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ, αν δεν γινόταν ερώτηση στην Βουλή από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη. Έτσι λοιπόν πληροφορηθήκαμε ότι ένας από τους σκοπούς λειτουργίας του Ι.ΜΕ.ΠΟ. είναι «ο σχεδιασμός και η υλοποίηση επικοινωνιακής πολιτικής για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα μετανάστευσης» (ΥΠ.ΕΣ./αρ. πρωτ.: 27775/08). Ακόμα μάθαμε ότι σε αυτό το «Ινστιτούτο» απασχολούνται 22 υπάλληλοι και επιδοτείται από τον Έλληνα φορολογούμενο με 2.000.000 € το χρόνο! Τέλος, χάρη στον Μάκη Βορίδη, μάθαμε ότι η τελευταία διαφημιστική εκστρατεία κόστισε άλλα 650.000 €.
Σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, σε μια περίοδο παρατεταμένης λιτότητας, σε μια περίοδο που η αντοχές του κόσμου δοκιμάζονται καθημερινά, ο Υπουργός Προκόπης χρησιμοποιεί τα λεφτά του ελληνικού λαού για να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν μετανάστες. Βέβαια από τον κ. Προκόπη δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό. Αφού δεν μπορεί σαν αρμόδιος Υπουργός που είναι, να τους απελάσει, προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν (μην ξεχνάμε ότι όλα γίνονται με τα δικά μας λεφτά). Ότι και να πει κανείς μετά από αυτό θα είναι περιττό...

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 188 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.