Η ημέρα που γεννήθηκε ο τρόμος [Χιροσίμα, 6 Αυγούστου 1945]

enola gay 01


Από το Μάιο του 1945 η Γερμανία είχε παραδοθεί.Οι Ιάπωνες επηρεασμένοι από τον κώδικα "Μπουσίντο" ήταν αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων...

Όταν αντιλήφθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τρούμαν ότι η  παράδοση της Ιαπωνίας θα στοίχιζε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών έδωσε την εντολή (31 Ιουλίου) χωρίς δισταγμό για τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας.

Στις 6 Αυγούστου στις 02:00 το πρωί το βομβαρδιστικό ENOLAGAY απογειώθηκε από τον ειρηνικό...θα ρίξει τη βόμβα στις 8.16 στη πόλη Χιροσίμα.

66.000 άνθρωποι πέθαναν στιγμιαία,πολλοί από αυτούς εξατμίστηκαν έμειναν μόνο οι σκιές τους.Μέχρι το τέλος του χρόνου πέθαναν από την αρρώστια της  ακτινοβολίας άλλοι 80.000 άνθρωποι και μέχρι το τέλος της δεκαετίας πέθαναν άλλοι 60.000 από παρόμοιες ασθένειες.

Στις 7 Aυγούστου συγκλήθηκε πρωθυπουργικό συμβούλιο ο πόλεμος συνεχίζεται.Τις πρωινές ώρες της 9ης Αυγούστου η Σοβιετική Ένωση εξαπολύει αντεπίθεση στις δυνάμεις της Ιαπωνίας συγκαλείται επείγον πολεμικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ανακοινώνεται ότι οι ΗΠΑ έριξαν και δεύτερη πυρηνική βόμβα στο Ναγκασάκι!

Οι περισσότεροι πολιτικοί τώρα πια θέλουν να παραδοθούν παρά τις διαφωνίες κάποιων στρατηγών.Το πολιτικό αδιέξοδο οδηγεί στο να ανατεθεί η λήψη της απόφασης στον αυτοκράτορα.

Στις 14 Αυγούστου ο αυτοκράτορας Χιροχίτο εκπροσωπώντας τον λαό του παραδόθηκε,αμερικάνοι και βρετανοί πανηγυρίζουν.O Β΄παγκόσμιος πόλεμος τελείωσε..

Στις 30 Αυγούστου ξεκίνησε η επίσημη αμερικανική κατοχή της Ιαπωνίας με την απόβαση των αμερικανικών στρατευμάτων στο εσωτερικό της Ιαπωνίας σε όλες τις περιοχές οι γιαπωνέζοι διοικητές υπογράφουν το έγγραφο της παράδοσης...

Την ημέρα που γεννήθηκε ο τρόμος.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς κανένα δισταγμό σκόρπισαν τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους...
Η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής με τέτοιες τρομακτικές συνέπειες δημιουργεί μέχρι σήμερα ερωτηματικά, διαφωνίες και συζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η συγκεκριμένη άνανδρη επίθεση στοίχισε σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι πάνω από 453.000 ανθρώπινες ζωές και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της
ανθρωπότητας...

 

Πηγή: Ελληνκό Κανάλι

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 90 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.