Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 2009: οι Έλληνες γιορτάζουν ελληνορθόδοξα το Πάσχα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ για τους γραικύλους:οι Έλληνες γιορτάζουν ελληνορθόδοξα το Πάσχα,με μαζική συμμετοχή στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/04/blog-post_2175.html

 



ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ,ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ!!!-ΟΛΙΚΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΜΜΕ,ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ,ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑ "ΣΚΑΝΔΑΛΑ"!

Η δημοσκοπηση αυτη (δειτε το σχεδιαγραμμα αριστερα),ειναι σιγουρο οτι εχει προκαλεσει αναστατωση σε παρα πολλους,αφου αν η προηγουμενη που εδειχνε οτι το 67,4% των Ελληνων θελει υποχρεωτικο το μαθημα των Θρησκευτικων ηταν ανησυχητικη,αυτη ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στα ονειρα των νεογενιτσαρων εκκλησιομαχων και λοιπων ανθελληνων για τη σταδιακη εξαλειψη της εθνικης μας συνειδησης και θρησκευτικοτητας.


Συμφωνα λοιπον με την ερευνα της Κάπα Research,το 83,2% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι «ο εορτασμός του Πάσχα συμβάλλει στη διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς και στη μετάδοσή της στις νεότερες γενιές». Το ποσοστό αυτό εμφανίζεται αυξημένο, καθώς το 2008 σε αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας την ίδια άποψη είχε το 64,9%.

Οι 2089 άνδρες και γυναίκες που ρωτήθηκαν δείχνουν να παρακολουθούν όλη τη Λειτουργία της Ανάστασης σε ποσοστό 29,7% έναντι 21,7% πέρυσι. Ταυτόχρονα η έρευνα μετράει πόσοι από εκείνους που πηγαίνουν στην εκκλησία το Μεγάλο Σάββατο απλά αποχωρούν την ώρα που ακούγεται το «Χριστός Ανέστη» ή εκείνων που πηγαίνουν στην αρχή της Λειτουργίας και αποχωρούν μετά το «Χριστός Ανέστη».
Έτσι, ενώ το 2008 το 39% δήλωνε ότι «πηγαίνω απλά την ώρα που ακούγεται το 'Χριστός Ανέστη'», το 2009 το ποσοστό πέφτει στο 36,6%. «Πηγαίνω στην αρχή της Λειτουργίας και αποχωρώ μετά το “Χριστός Ανέστη'» απαντά το 2009 το 28,3%, ενώ μόλις έναν χρόνο πριν την ίδια απάντηση δίνει το 31%.

Ακόμη το 35% όσων απάντησαν στην έρευνα λέει ότι πηγαίνει στην εκκλησία όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, το 25,3% από τη Μεγάλη Πέμπτη ως και την Ανάσταση, το 19,3% από τη Μεγάλη Παρασκευή ως και την Ανάσταση, μόνο την Ανάσταση το 12,2% και το 7,0% δηλώνει ότι «δεν πηγαίνω καθόλου στην Εκκλησία».

Ανάλογα είναι τα ποσοστά και όσων λένε ότι νηστεύουν. Συγκεκριμένα, το 17,6% δηλώνει ότι νηστεύει όλες τις ημέρες της Μεγάλης Σαρακοστής και το 49,9% όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Το 8,3% λέει ότι νηστεύει μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 22,7% δηλώνει πως δεν νηστεύει καθόλου.

Τι να πρωτοσχολιασουμε;;;Το ποσοστο των οσων πιστευουν οτι "Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ",ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ;Το ποσοστο των οσων πηγαινουν εστω μια φορα Εκκλησια τη Μεγαλη Βδομαδα,που φτανει το 93%;!!!Το οτι ακομα και σημερα οι 4 στους 5 νηστευουν εστω λιγες μερες;Ή το πως τουλαχιστον το 1/3 ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ στην Αναστασιμη Λειτουργια μεχρι το τελος της;

Τα αποτελεσματα του γκαλοπ ειναι πραγματι εντυπωσιακα:σε μια χρονια που σημαδευτηκε απο τον λυσσαλεο και ελεεινο πολεμο στην Ιερα Μονη Βατοπαιδιου και το Αγιον Ορος γενικοτερα,ο Ελληνικος λαος ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ!!!Οι δυο εννοιες δηλαδη που αποτελουν ΕΦΙΑΛΤΗ στους διαφορους "προοδευτικους" του τοπου,που...ακομα ψαχνουν να βρουνε ΠΩΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΗΚΑΝ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΖΕΡΟ 7 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ!!!

Τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα:ολοι οι μηχανισμοι προπαγανδας και χειραγωγησης του εθνους μας ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙΚΤΡΑ.Τα μηνυματα απ'αυτη τη δημοσκοπηση ειναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΙΠΙΟ,ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΠΡΕΖΑΚΗΔΩΝ ΚΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.


Οσο για εμας που αγωνιζομαστε διαρκως για μια καλυτερη Ορθοδοξη Ελλαδα;Δεν υπαρχει μεγαλυτερο δωρο-και δη...πασχαλινο!-απο την ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΣΩΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!Κατι τετοιες ειδησεις μας κανουν και αισιοδοξουμε για το μελλον,μιας και απο το σκοτεινο Αδη διαφαινεται η ελπιδα και το φως της Αναστασης ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
 

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2009

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...