Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Πρόσωπα με Ειδικές Ανάγκες

Την έκδοση εκτελεστικού διατάγματος κατά του επιλεκτικού και αντιδημοκραστικού μέτρου του «διαβατηρίου εμβολιασμών» προανήγγειλε οπ κυβερνήτης της Φλόριντα ρεπουμπλικανός Ron DeSantis.
Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα σε όλα τα μέτωπα που έχουν να κάνουν με την ίδια την ασφάλεια και την επιβίωση της χώρας μας.
Στις 30. 10. 2020 δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση οικ. 6677/2020 - ΦΕΚ 4792/Β/30-10-2020, με τίτλο: Σύσταση Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 83 του ν. 4600/2019.
Την 11η Φεβρουαρίου 2020, η αμερικανική εφημερίδα  “The Washington Post” και το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, αποκάλυψαν ότι από το 1970 έως σήμερα, οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών στις ΗΠΑ και την Δυτική Γερμανία, ήταν κρυφοί ιδιοκτήτες δια του ελέγχου πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ελβετικής εταιρείας, CRYPTO AG. Οι υπηρεσίες πληροφοριών κατασκόπευαν περισσότερες από 100 χώρες,...
3 δισεκατομμύρια φωτογραφίες. Φωτογραφίες απλών πολιτών, που έχουν συλλεγεί από αναρτήσεις δικές τους ή και τρίτων προσώπων στα social media ή από οποιαδήποτε άλλη δημοσίως προσβάσιμη πηγή του διαδικτύου.
Σχόλιο ID-on't: Δυστυχώς είναι τόσοι πολλοί. Η αντιστροφή αυτής της τάσης είναι καίριας σημασίας, μιας και πιστεύουμε ότι η ιδιωτικότητα είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες που στηρίζουν την κοινωνία μας, όπως την γνωρίσαμε.
Η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Επιτροπή για την Εκπαίδευση, που αντιπροσωπεύει 132 συνδικάτα και 11 εκατ. λειτουργούς της Παιδείας, συντάσσεται με τη μη εφαρμογή του μέτρου της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων.
Εφαρμογή στο κινητό του κατόχου θα τον «βαθμολογεί» ανάλογα με το πόσο αλκοόλ πίνει, πόσο αθλείται ή πόσες ώρες τη μέρα κοιμάται για να αποφανθεί αν είναι «υγειονομικά ασφαλής»
Ένας αυξανόμενος αριθμός αιθουσών στην Κίνα είναι εξοπλισμένες με κάμερες τεχνητής νοημοσύνης και ανιχνευτές κύματος εγκεφάλου. Ενώ πολλοί γονείς και δάσκαλοι τους βλέπουν ως εργαλεία για τη βελτίωση των βαθμών, έχουν γίνει ο χειρότερος εφιάλτης μερικών παιδιών.
Σύμφωνα με αναφορά της The New York Times, η Google έχει αρχίσει να χρεώνει τις αρχές με $45 για κάθε κλήτευση, $60 για “κοριό” και $245 για κάθε ένταλμα έρευνας!
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι το AI θα βοηθήσει τον αμερικανικό στρατό να γίνει ακόμα ισχυρότερος. Την Πέμπτη, μια συμβουλευτική ομάδα που περιλάμβανε στελέχη από την Google, τη Microsoft και το Facebook πρότεινε κατευθυντήριες γραμμές για να αποτρέψουν το στρατιωτικό ΑΙ να βγει εκτός τροχιάς.
Σᾶς προσκαλοῦμε μέ τιμή καί χαρά νά παρευρεθεῖτε στήν ἐκδήλωση ἐνάρξεως τῶν ἐργασιῶν τοῦ τομέως Ἐπιστημόνων τοῦ Συλλόγου μας τήν Κυριακή 13 Ὀκτωβρίου 2019 καί ὥρα 18.30 στήν αἴθουσα ΓΕΧΑ Ἀμπελοκήπων, Μεγ. Σπηλαίου 4, Ἀθήνα.
Η παγκόσμια αγορά για τα διασυνδεδεμένα οχήματα προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια καθώς οι καινοτομίες στη συνδεσιμότητα βελτιώνονται και προκαλούν έντονες αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Σχόλιο ID-ont: Κάτι ανάλογο για Ηλεκτρονική Ταυτότητα (Κάρτα του Πολίτη) ποιος μας εξασφαλίζει ότι δεν έχει ήδη φτιαχτεί στη μαύρη αγορά, ή θα φτιαχτεί μετά την κυκλοφορία της Κάρτας;;; Να σβήνει, να γράφει, να παραποιεί δηλ. κατά το δοκούν; ή με την Κάρτα θα είναι "αδύνατον" να γίνει κάτι τέτοιο;
Το 2013, εκτιμάται ότι εκλάπησαν 1,44δισ. ευρώ από εγκληματίες μέσω απάτης με μέσα πληρωμής πλην των μετρητών. Κάθε χρόνο στέλνονται στους ευρωπαίους πολίτες 36 δισ. μηνύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος».
Τὸ 1982, ἀργὰ τὴν νύχτα, ἤμασταν στὸ Καλυβάκι τοῦ Ἁγίου ἐγὼ μὲ τὴν Ἑλένη, ὁ κουμπάρος μου, ὁ πολιτικὸς μηχανικός, μὲ τὴ γυναίκα του καὶ ὁ κ. Γιῶργος Α. Ὁ Ἅγιος καθότανε στὸ κρεβάτι του καὶ συζητούσαμε σχετικὰ μὲ τὴ μελέτη καὶ τὴν κατασκευὴ τῆς Μονῆς.
Μπροστά σε μια νέα μορφή «αποικιοκρατίας», αυτή τη φορά ηλεκτρονικής, με υπερόπλο την τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ο πλανήτης. Η ανάλυση του Foreign Policy δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τη «νέα τάξη πραγμάτων» που αναδύεται ήδη.
Καλημέρα σας, Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σήμερα εδώ, σ’ ένα Νεανικό Συνέδριο, και μάλιστα σ’ ένα συνέδριο που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και έχει για θέμα: «Δεν είμαι και τόσο αλλιώτικος». Ακριβώς γι’ αυτό, θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τον Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο και τον σεβαστό π. Γεννάδιο Κουτσόπουλο και για την διοργάνωση, αλλά και για την...
Νέα διδακτικά βιβλία για την ενίσχυση του μαθήματος - αναβάθμιση των Ιεροσπουδαστηρίων 900.000 ευρώ διαθέτει το Υπουργείο Παιδείας μέσω του ΕΣΠΑ για την Πράξη « Αναβάθμιση των Ιεροσπουδαστηρίων - Παιδαγωγική Υποστήριξη της διδασκαλίας του Κορανίου στους μαθητές μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης». Όσον αφορά τις δράσεις στο τεχνικό δελτίο της Πράξης αναφέρονται τα ακόλουθα:...

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...