Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό
19 Απριλίου 2024

Θρησκευτικά Σύμβολα στα σχολεία: διαμαρτυρία γονέα και δική μας αντι-διαμαρτυρια!

από  Modern father

Πολύ φόβος (διότι αυτή η επιθετική διάθεση για μένα φόβο δηλώνει και θρασύδειλη διάθεση) και πολύ προκατάληψη υπάρχει σε αυτό το κείμενο, δεν μπορεί ο κ. Τριαρίδης, να μας λέγει ότι κάθε κακό και κάθε αρνητικό σε αυτό τον κόσμο υπάρχει και εκπορεύεται από όσους πιστεύουν!
Δεν ξέρω τι να πω, αν νομίζει ότι προσβάλλεται το παιδί του από τον εκκλησιασμό του σχολείου και από την κοινή πρωινή προσευχή, γιατί δεν αφήνει ελεύθερο το παιδί του να δει αν θέλει να μετέχει ελεύθερα και άνευ αναγκασμού στην προσευχή και τον εκκλησιασμό, γιατί εκείνος θέλει να ελέγχει και το παιδί του και τα παιδιά των άλλων!
Δεν κατανοώ πως η δική μου πίστη μπορεί να τον προσβάλλει … εκφράζεται δυστυχώς σκληρά και υποκριτικά προς έναν Θεό που εκείνος ο κ. Τριαρίδης έχει στο νου του…δεν έχει ο Κύριος και Θεός μου σχέση με τον Θεό που έχει εκείνος στο νου του, όμως δεν μπορώ να του επιτρέψω να μιλά έτσι για τον Θεό μου!
Όπως εκείνος ζητά σεβασμό πρέπει τον ίδιο σεβασμό να αποδίδει και σε εμάς αλλά και στην πίστη μας!
Πως η ελευθερία της συνείδησης καθυποβάλλεται και καταστρατηγείται από την εικόνα εντός του σχολείου??? Και δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει καταστρατήγηση της δικής μας ελευθερίας έκφρασης της πίστεως μας αλλά και του παιδιού μας που πιστεύει όταν του αφαιρείται αυτό το δικαίωμα??? Σε λίγο θα μας πούνε ότι και εμείς οι κληρικοί που φέρουμε το ιερό ένδυμα του ράσου πρέπει να το βγάλουμε διότι ενοχλείται ο άθεος και ο άθρησκος αλλά και ο αλλόπιστος που ήρθε εδώ και αντί να με σεβασθεί πρέπει εγώ να αλλάξω σεβόμενος την δική του ελευθερία, αλλά η δική μας ελευθερία των χριστιανών γιατί να πηγαίνει μόνιμα περίπατο???
Αυτό ας μας το εξηγήσει κάθε άνθρωπος που έχει τη σκέψη του εν λόγω κυρίου…θα αναμένουμε!
Το μίσος του κ. Τριαρίδη εμφαίνεται από την εξής φράση : «αυτονόητη συνέχεια της εκπεφρασμένης από χρόνια θέσης ενάντια στις θρησκείες»
Ενάντια σε κάτι που μάλλον του δημιουργεί εμμονές και θέσεις απόλυτες…δογματικές…κάτι που κατηγορούν συχνά τους πιστούς το μετέρχονται όσοι στρέφονται ενάντια στους πιστούς και στην πίστη τους.
Δεν κατανοούμε το μίσος τους, δεν μπορούμε να δεχτούμε τις θέσεις τους διότι δεν ξέρουν την πίστη μας ούτε και έχουν διάθεση να την κατανοήσουν και να συν-διαλεχθούν μαζί της. Άρα να έλθουν κοντά μας και να μας γνωρίσουν, έχουν παγιωμένη άποψη για εμάς από μερικά που έχουν δει στα (ψευδό-) μέσα ενημέρωσης (βλέπε παραπληροφόρησης) και έχουν δει να λέγονται και γράφονται για την πίστη μας, μπορείς να πεις ότι είσαι μελετητής του μουσουλμανισμού χωρίς να μελετάς το κοράνιο και τα ιερά κείμενα των διδασκάλων του μουσουλμανισμού? Άρα για να εκφρασθείς για τον χριστιανισμό πρέπει να μελετάς την δική μου αγία Γραφή ως ιερό κείμενο μόνον και μόνο που πιστεύουν και ζούν σύμφωνα με αυτή χιλιάδες χριστιανοί ανά τους αιώνες και τόσοι πιστοί έδωσαν και το βιολογικό αγαθό της ζωής για τον Θεό της Αγίας Γραφής!
«ενάντια ακόμη και στη μεταφυσική έννοια ενός παντοδύναμου παντεπόπτη «Θεού»/«Ανώτερης Δύναμης» που εποπτεύει-ελέγχει-υποτάσσει τους «αδύναμους»-«ατελείς»-«ανεπαρκείς»-«αμαρτωλούς» ανθρώπους στην ισχύ της τάξης του.»
Άλλη μια μορφή εναντίωσης και έχθρας έχει την έδρα της στη «μεταφυσική έννοια» , για εμένα ως κληρικό και πιστό χριστιανό σε έ ν ν ο ι α δεν πιστεύω, δεν υπάρχει για εμένα έννοια, ούτε ιδέα, ούτε κάτι το δυναμικό και αόρατο, υπάρχει ο Κύριος μου ως Θεός σεσαρκωμένος, ως θεάνθρωπος Χριστός, που είναι ο σωτήρας και δημιουργός μου! Άρα δεν πιστεύω σε έννοια πιστεύω σε πρόσωπο, ένα πρόσωπο ιερό το οποίο και λατρεύω και ποθώ να το έχω προ οφθαλμών μου, δια της ιεράς του Εικόνος και έτσι θέλω να διαπαιδαγωγείται στην ορθόδοξη πίστη όποιος το διαλέγει ελεύθερα δια της οράσεως και εποπτείας της ιεράς του Εικόνος του Χριστού μου σε κάθε χώρο!
Ισχύ και τάξης μπορεί να υπάρχει σε νομικό κείμενο, εγώ ως αμαρτωλός δηλαδή ως άνθρωπος που πληγώνω τον πατέρα μου με τα λάθη μου, μπορώ να του ζητώ συγνώμη και Εκείνος με δέχεται κάθε φορά κοντά του!
Μπορεί να μας πει ο κος Τριαρίδης πως είναι απεγκλωβισμένος από κάθε σκλαβιά και γιατί θέλει να μας πείσει ότι εμείς είμαστε σκλάβοι της πίστης μας? Γιατί προσπαθεί να μας πει ότι «το φριχτότερο από τα τέρατα που έχει επινοήσει ο νους του ανθρώπου – πολύ χειρότερο από την κάθε Λερναία Ύδρα και τον κάθε σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι.» είναι ο Θεός μας??? Γιατί δεν αφήνει τον πιστό ελεύθερο και αστασίαστο στο να διαλέξει στάση και τρόπο ζωής με την κυριαρχία και την πίστη του στο Θεό του??? Παραβιάζουμε την ελευθερία του εμείς επειδή πιστεύουμε??? Αν ναι τότε του ζητούμε συγγνώμη αλλά θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε!


«Θεωρώ όλα τα «Ιερά Βιβλία» όλων των θρησκειών εξαγγελίες διαχρονικών και εξακολουθητικών φόνων – που σκλαβώνουν τους ανθρώπους στον τρόμο του επικείμενου αφανισμού τους. Κι όσο μπορώ να αντιληφθώ την ανθρώπινη ιστορία, βλέπω πως όλες θρησκείες που κυριάρχησαν ιστορικά (με προεξάρχοντα τον Χριστιανισμό) αιματοκύλισαν και αιματοκυλίζουν την ανθρωπότητα επιχειρώντας να επιβληθούν ως ή μία και αναμφισβήτητη αλήθεια.»
Δυστυχώς απαξιώνει με τρόπο φασιστικό κάθε θρησκευτικό κείμενο που για κάθε πιστό έχει ρυθμιστικό χαρακτήρα στη ζωή και στην πορεία του… δεν έχει καμμία σχέση το αιματοκύλισμα με την πίστη, κάθε αιματοκύλισμα είναι εκτροπή από τον τρόπο που κάθε πίστη εισάγει!
Ειδικά ο χριστιανισμός και συγκεκριμένα η ορθόδοξη πίστη δεν μπορεί να κατηγορηθεί για εγκλήματα και φόνους … όσοι από τους πιστούς της ή κληρικούς της κι αν μετέχουν σ’ αυτή την κίνηση που στοίχισε στη ζωή των ανθρώπων που δεν είχαν σχέση με εμάς, δηλαδή ακόμη και στην παλιγγενεσία του 1821 οι ήρωες για το έθνος κληρικοί δεν είναι μάρτυρες της πίστεως διότι θυσίασαν ανθρώπινες ζωές για εδαφική και εθνική ελευθερία, που όμως δεν έχει σκοπό τον εξαγιασμό των ανθρώπων!
Άγιος και μάρτυς της πίστεως μας είναι μόνον ο άγιος Γρηγόριος ο Ε΄, ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως που εθυσίασε την ζωή του και όχι έθεσε τις ζωές άλλων σε κίνδυνο…!
Εμείς κ. Τριαρίδη από την ίδια πίστη με τον άγιο Γρηγόριο και εμφορούμεθα και αυτήν ακολουθούμε!
 

http://modern-father.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...