Ανάγκη αντίδρασης στις πρωθυπουργικές θέσεις για τα θρησκευτικά σύμβολα

Η χθεσινή απάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε ερώτημα Πολωνού βουλευτή σχετικά με τα θρησκευτικά σύμβολα αφήνει ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο απομάκρυνσής τους από τα δημόσια κτήρια και άρα και από τα σχολεία. Θα κάνουμε μερικές παρατηρήσεις:
1. Μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά στον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας της Ιταλίας; Η τελευταία, μολονότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αφορούσε σε υπόθεση στη χώρα της, απέρριψε τη δικαστική απόφαση και σαφώς ξεκαθάρισε ότι ο Εσταυρωμένος θα παραμείνει στις σχολικές αίθουσες, διότι αυτό απαιτούν οι παραδόσεις της Ιταλίας. Αντίθετα ο Γιώργος Παπανδρέου.......
έβαλε στη ζυγαριά «το σεβασμό στις παραδόσεις» και «το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα», σαφώς υπονοώντας ότι είναι «ανθρώπινο δικαίωμα» των μειοψηφιών να απαιτούν την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων της πλειοψηφίας! Και μας ….καθησύχασε λέγοντας ότι θα λύσει ο ίδιος το ζήτημα όταν τεθεί.

2. Μετά τη χθεσινή πρωθυπουργική δήλωση, σήμερα άμεσα κινητοποιήθηκαν οι ομάδες που μεθοδεύουν την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας και ζητούν και …τα ρέστα. Με άρθρα στον τύπο και Επιστολές προς τον πρωθυπουργό ζητούν εδώ και τώρα αποκαθήλωση των εικόνων από σχολεία και δημόσια κτήρια, και, αφού είναι ευκαιρία τώρα, κατάργηση της προσευχής κλπ, κλπ. Αντίθετα όσοι θα έπρεπε άμεσα να ζητήσουν το λόγο από τον πρωθυπουργό για όσα ασαφή και αμφίσημα είπε χθες, σιωπούν και αδρανούν. Οι περισσότεροι θεολόγοι, γονείς, κληρικοί, ιεράρχες και ο Αρχιεπίσκοπος δεν υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό, εθελοτυφλούν και κάνουν πως δεν τρέχει τίποτε. Αν υπάρξει κάποια επισκοπική αντίδραση, αυτή θα έρθει με καθυστέρηση… αν έρθει.

Κάθε μέρα γίνονται και περισσότερο εμφανή τα σχέδια αποχριστιανοποίησης της παιδείας και της χώρας μας. Η Σύνοδος άμεσα πρέπει να αντιδράσει με τρόπο σαφή και επίσημο. Αν μάλιστα ο πρωθυπουργός ανταποδώσει την αρχιεπισκοπική επίσκεψη στο υπουργικό συμβούλιο με δική του συμμετοχή στη Σύνοδο, τότε άμεσα και δια ζώσης πρέπει να τεθούν όλα τα ζητήματα σχετικά με τις εικόνες, το μάθημα των θρησκευτικών, την πρωινή προσευχή κλπ. Ο πιστός λαός δεν συγχωρεί άλλη υποχωρητικότητα της Διοικούσας Εκκλησίας ενώπιον της κυβερνητικής αντιχριστιανικής πολιτικής.

 

Πηγή: http://thriskeftika.blogspot.com

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 325 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.