ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ

Με αφορμή το όσα δημοσιεύτηκαν σχετικά με την κατάργηση του Σταυρού από τη σημαία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την υγιή αντίδραση Εθελοντριών Αδελφών στα Ιωάννινα, αλλά κυρίως λόγω της απάντησης του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., έχω να παρατηρήσω ότι ο Σταυρός υπήρχε (βλ. φωτογραφία του 1987- δεξιά), υπάρχει (βλ. φωτογραφίες του1995 και 2005 - δείτε πατώντας το Διαβάστε περισσότερα) και πρέπει να υπάρχει στη Σημαία του Ε.Ε.Σ.......


Δεν γνωρίζω αν οι κυρίες που διαμαρτυρήθηκαν είναι «γηραιές», όπως είπε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.. Μάλλον γεραρές είναι. Ο Σταυρός είναι σύμβολο θυσίας και δύναμης, όπως άλλωστε είναι και οι ιδέες του Ερυθρού Σταυρού. Δυστυχώς κάποιοι «προοδευτικοί», ακόμη και μέσα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με ιδέες που δεν συνάδουν με το πνεύμα του ερυθροσταυρισμού, άνθρωποι που μισθοδοτούνται και δεν μπορούν να έχουν το πνεύμα του εθελοντισμού που διακατέχει όσους και όσες αφήνουν τα πάντα για να προσφέρουν σε μια ιδέα, συμπλέουν με το νεοεποχίτικο πνεύμα και, φοβισμένοι από τη δύναμη του Σταυρού, προφασιζόμενοι κάθε τι, προσπαθούν να τον καταργήσουν. Δεν θα το πετύχουν. Αυτό που ίσως καταφέρουν είναι να καταργήσουν τους αληθινούς ερυθροσταυρίτες, αυτούς που έχουν στο αίμα τους το πνεύμα του Ερρίκου Ντυνάν. Ας ελπίσουμε πως θα πρυτανεύσει η λογική!

Ε.Σημαντήρης
Εθελοντής Σαμαρείτης Ε.Ε.Σ
.

 

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 244 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.