Το ΕΔΑΔ καταδικάζει τη Γερμανία υπάλληλο της καθολική εκκλησίας

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσαν υπάλληλο της καθολική εκκλησίας της Γερμανίας, ο οποίος απολύθηκε ως ένοχος μοιχείας, κρίνοντας ότι ο εργαζόμενος δεν έτυχε της προσήκουσας συμπεριφοράς από μέρους της γερμανικής Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, ο Μπέρναρδ Σούθ, 53 ετών έχασε τη δουλειά του το 1994 όταν οι προϊστάμενοί του πληροφορήθηκαν ότι εγκατέλειψε τη σύζυγό του και περίμενε παιδί από την ερωμένη του.
Ο Σουθ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ενώ η υπόθεσή του τελεσιδίκησε ενώπιον του συνταγματικού δικαστηρίου της Γερμανίας το 2002, ενώπιον του οποίου επικυρώθηκε η απόλυσή του.
Το ΕΔΑΔ στο οποίο προσέφυγε ο εργαζόμενος το 2003 έκρινε ότι οι γερμανοί δικαστές δεν έλαβαν υπόψιν το δικαίωμα του Σουθ στην προσωπική ζωή. “Η υπογραφή της σύμβασής του με την εκκλησία δεν ισοδυναμεί με υπόσχεσή του να μη χωρίσει ή να μην πάρει διαζύγιο”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην απόφασή του το δικαστήριο.


Πηγή: http://www.lawnet.gr

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 244 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.