Υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας η γαλλική Γερουσία

Με ψήφους 246 υπέρ έναντι μίας κατά, η Γερουσία της Γαλλίας ενέκρινε τη ρύθμιση με την οποία θα απαγορευθεί η μπούρκα και το νικάμπ σε όλους τους δημόσιους χώρους της χώρας. Είχε προηγηθεί, τον Ιούλιο, η έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση.
Το σχέδιο νόμου προβλέπει την επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ για τις γυναίκες που επιμένουν να φορούν τη μαντίλα και 30 χιλιάδων ευρώ για τους συζύγους που την επιβάλλουν στις συντρόφους τους.
Η ρύθμιση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ εντός εξαμήνου, με την προϋπόθεση ότι θα κριθεί συνταγματική κατόπιν σχετικού ελέγχου από το γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο πρόσφατο παρελθόν πάντως, κύκλοι του δικαστηρίου έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να προκύψει ζήτημα συνταγματικότητας.
Εκτιμάται ότι στη Γαλλία τη μαντίλα φορούν περί τις δύο χιλιάδες γυναίκες, ενώ επικριτές της απαγόρευσης κατηγορούν την κυβέρνηση Σαρκοζί ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να κερδίσει τις ψήφους των ακροδεξιών ψηφοφόρων.

 

Πηγή: http://www.lawnet.gr

 

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 276 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.