ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Σούπερ φακέλωμα για όλους μας

fakelwma 01


Οι πολιτειακοί πρωθυπουργοί αποδέχθηκαν την πρόταση του Ομοσπονδιακού πρωθυπουργού, Malcolm Turnbull, να παραχωρήσουν στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες πληροφοριών τις φωτογραφίες που βρίσκονται στις άδειες οδήγησης όλων των κατοίκων της χώρας.

Ο κ. Turnbull, πιστεύει ότι η πρόσβαση των αρχών σε αυτές θα τις βοηθήσει στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο πρωθυπουργός συζήτησε το θέμα με τους πολιτειακούς ομολόγους του, καθώς η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ήταν στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων που συζήτησαν στη Σύνοδο Αυστραλών Πρωθυπουργών της Πέμπτης.

Οι φωτογραφίες των αδειών οδήγησης όλων των κατοίκων της χώρας θα ενταχθούν στην εθνική τράπεζα πληροφοριών όπου αυτή τη στιγμή βρίσκονται τα διαβατήρια, οι φωτογραφίες και άλλα στοιχεία των Αυστραλών πολιτών, αλλά και στοιχεία που έχει συλλέξει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Προστασίας Συνόρων για όσους έχουν την αυστραλιανή υπηκοότητα.

Ο κ. Turnbull, αναφερόμενος στο «σούπερ φακέλωμα» που προωθεί η Καμπέρα, είπε ότι οι φωτογραφίες των αδειών οδήγησης όλων των κατοίκων της χώρας θα εξοπλίσει τις ομοσπονδιακές αρχές με περισσότερα εργαλεία αναγνώρισης και εντοπισμού ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι ή έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα, καθώς οι αρχές μέσω της βιομετρικής ανάλυσης των χαρακτηριστικών τους θα μπορούν να τους ταυτοποιήσουν άμεσα.

Εντούτοις και παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επανέλαβε για χιλιοστή φορά τη φράση που λέει όταν αναφέρεται στην πιθανότητα κάποιας τρομοκρατικής επίθεσης σε αυστραλιανό έδαφος, ότι δηλαδή η κυβέρνηση «πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των Αυστραλών», ακαδημαϊκοί που ειδικεύονται στο Δίκαιο στον Κυβερνοχώρο, προειδοποιούν ότι αυτή η συγκέντρωση πληροφοριών σε μία τράπεζα πληροφοριών-μαμούθ απειλεί την ασφάλεια όλων των κατοίκων της χώρας.

«Αν αυτή η τράπεζα πληροφοριών δεχθεί επίθεση από χάκερς αυτοί θα αποκτήσουν πρόσβαση στα βιομετρικά δεδομένα εκατομμυρίων Αυστραλών και αυτά τα δεδομένα στα χέρια εγκληματιών, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια ανύποπτων πολιτών. Αν κάποιος κλέψει τα στοιχεία του τραπεζικού σου λογαριασμού, μπορείς να τον αλλάξεις για να προστατεύσεις τα χρήματά σου. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του αν πέσει θύμα κλοπής των βιομετρικών δεδομένων του» επεσήμανε ο καθηγητής David Vale, επικεφαλής του Κέντρου Νομικής Πολικής στον τομέα του Δικαίου στο Κυβερνοχώρο του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας.


Πηγή: Νέος Κόσμος, ID-on't renounce my freedom

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 146 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.