Ο Αρχηγός της Αστυνομίας για τα δελτία ταυτότητος του Αστυνομικού Προσωπικού

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Α Ρ Χ Η Γ Ο Σ
Αριθμ. Πρωτ.: 38636
Aθήνα, 9 Νοεμβρίου 2010
ΠΡΟΣ:
Μακαριώτατο
Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο
Μακαριώτατε
Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, αναφορικά με τα νέα υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τις αιτιάσεις που δια ζώσης προέβαλαν Αστυνομικοί στο πλαίσιο συνάντησής τους με την αγιότητά Σας για το θέμα αυτό, οφείλουμε, με τον προσήκοντα σεβασμό και προς αποκατάσταση της αληθείας, να Σας πληροφορήσουμε τα ακόλουθα:
Το νέα υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας του αστυνομικού προσωπικού, των συνοριακών φυλάκων και των ειδικών φρουρών, εκδίδονται από την αρμόδιο προς τούτο Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με τα πρότυπα. ασφαλείας που προβλέπονται από την κοινοτική νομοθεσία και τις ισχύουσες διατάξεις του εσωτερικού δικαίου της Χώρας μας.
Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας είναι αντίστοιχα με τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις για τα δελτία ταυτότητας των πολιτών και τυγχάνουν της εγκρίσεως της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Η Μηχανική Αναγνώσιμη Ζώνη (MRZ) που εμφανίζεται στην οπίσθια όψη του δελτίου περιέχει, αποκλειστικά, ορισμένα από τα εκτυπωμένα επί του δελτίου στοιχεία, ως πρόσθετο μέσον διασφάλισης του δελτίου από παραποιήσεις νοθεύσεις ή πλαστογραφήσεις.
Πέραν των ανωτέρω, το υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητας δε φέρει ούτε περιέχει άλλα στοιχεία, «μαγνητικές ταινίες», ηλεκτρικά μικροκυκλώματα (chip) ή οποιοδήποτε άλλο εμφανές ή μη τεχνικό μέσον, στοιχείο, σύμβολο ή αριθμό που να αντίκειται στη νομιμότητα, πολλώ_δε μάλλον να αντιβαίνει στις επιταγές της χριστιανικής πίστης
Δυστυχώς διάφορα άτομα, εκτός των κόλπων του Σώματος για αδιευκρίνιστους λόγους εκμεταλλευόμενα το θρησκευτικό συναίσθημα των Αστυνομικών, διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες και στοιχεία περί δήθεν ύπαρξης στα εν λόγω δελτία ταυτότητος αριθμών ή συμβόλων που προσβάλλουν την Εκκλησία και θίγουν την πίστη στο θεό, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να πλήξουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και να διασπάσουν τη συνοχή του προσωπικού της.
Από τη θέση του Αρχηγού του Σώματος διαβεβαιώνουμε την αγιότητα Σας ότι η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της σέβονται απολύτως τους κανόνες και τα σύμβολα της Ορθοδοξίας, προσβλέπουν στη θεία προστασία για την εκπλήρωση της αποστολής τους και καμία ψευδής και ανυπόστατη φήμη δεν θα καταφέρει να πλήξει το θρησκευτικό συναίσθημα του προσωπικού ούτε να διασπάσει τη συνοχή ενός Σώματος το οποίο ανέκαθεν υπήρξε βασικός τροφοδότης του Χριστιανικού ποιμνίου.

 

 

Ελευθέριος Οικονόμου Αντιστράτηγος

 

Πηγή: voiotosp.blogspot.com

 

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 165 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.