Θησαύρισμα ἰδεῶν καί ἀναφορῶν γιά τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό

Washington Post: Βιομετρική Ταυτότητα για όλους τους Αμερικάνους

amerikh viometrikh taytothta 01


Οι παγκοσμιοποιητές πιέζουν «με το μαλακό» το Κογκρέσο να προωθήσει τις παγκόσμιες “ταυτότητες” για όλους τους Αμερικάνους, αλλά και για ολόκληρο το δυτικό κόσμο. Η υπάκουη υπηρέτρια της Λέσχης Bilderberg, η εφημερίδα ‘The Washington Post’, έκανε έκκληση για μια «βιομετρική κάρτα» σε ένα κύριο άρθρο τηςστις 2 Φεβρουαρίου 2013.

Κορυφαία στελέχη της Washington Post συμμετέχουν κάθε χρόνο στις μυστικές συναντήσεις της Λέσχης Bilderberg και έχουν λάβει ευχαριστίες από ηγετικά ονόματα της Bilderberg για το ότι ποτέ δεν έκαναν κάποια αναφορά σχετικά με τις συναντήσεις αυτές.

Προσέξτε στο άρθρο, ότι ενώ η σκέψη είναι ότι η Ταυτότητα θα βοηθήσει τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης – πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται τα τελευταία χρόνια (και) στις ΗΠΑ – το άρθρο βλέπει και άλλα «οφέλη» από την χρήση της Κάρτας – Ταυτότητας και προτείνει να ισχύει για όλους τους Αμερικάνους πολίτες.

 

amerikh viometrikh taytothta 02

 

ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ έχει επενδύσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια την τελευταία δεκαετία μόνο και μόνο για να αποτρέψουν την παράνομη μετανάστευση – φρουρώντας καλύτερα τα σύνορα, επιταχύνοντας τις απελάσεις, αναπληρώνοντας την τοπική αστυνομία – ενώ έχουν κάνει ελάχιστα για να σταματήσουν τους εργοδότες από την πρόσληψη παράνομων μεταναστών.

Αυτό διορθώνεται – μέσω μιας παγκόσμιας εθνικής ταυτότητας (universal national identity card – θα ισχύει για όλο τον κόσμο) – και πρέπει να διορθωθεί ως μέρος μιας λογικής αναμόρφωσης του συστήματος μετανάστευσης της χώρας (ΗΠΑ).

Οι επικριτές της μεταρρύθμισης της μεταναστευτικής πολιτικής έχουν δίκιο στο ότι η τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να διορθωθεί το σύστημα, το 1986, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Σε εκατομμύρια μετανάστες χωρίς χαρτιά δόθηκε αμνηστία, αλλά δεν υπήρχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στο να σταματήσουν οι μελλοντικοί παράνομοι μετανάστες από το να εισέρχονται στην χώρα ή να παρατείνουν τις άδειες παραμονής τους.

Εάν η τρέχουσα προσπάθεια να μεταρρυθμιστεί το σύστημα περιλαμβάνει διάταξη για τη νομιμοποίηση περίπου 11 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών – και ελπίζουμε να το κάνει – δεν πρέπει να επαναλάβουμε το λάθος του 1986. Αυτό προϋποθέτει θέσπιση μηχανισμών ότι ην χώρα θα δεχτεί νόμιμα εργαζόμενους μετανάστες, ειδικευμένους και ανειδίκευτους. Και αυτό προϋποθέτει αποτροπή της παράνομης εισόδου.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Ο ένας είναι να αναπτύξεις αισθητήρες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και χιλιάδες άλλους πράκτορες κατά μήκος των συνόρων, όπως τόσο η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους όσο και αυτή του Ομπάμα έκαναν, για να υπάρχει αποτέλεσμα. Η άλλη είναι να καταστήσεις εύκολο για τις επιχειρήσεις να εντοπίζουν και να απορρίπτουν μετανάστες που ζητούν εργασία αλλά δεν έχουν χαρτιά και για την κυβέρνηση να διώκει τους εργοδότες που παραβιάζουν το νόμο. Αν οι παράνομοι μετανάστες δεν μπορούν να βρουν δουλειά, δεν θα έρθουν στη χώρα αυτή.

 

amerikh viometrikh taytothta 03

 

Μια αποτελεσματική λύση είναι η έκδοση απαραβίαστων, βιομετρικών ταυτοτήτων – με δακτυλικά αποτυπώματα ή με ένα μοναδικό αναγνωριστικό στοιχείο – για όλους τους πολίτες και τους νόμιμους κατοίκους. Την περασμένη εβδομάδα, τόσο ο Πρόεδρος Ομπάμα όσο και μια διακομματική ομάδα από οκτώ γερουσιαστές που ζητούν τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής, ζήτησαν κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να το αποκαλούν παγκόσμια εθνική ταυτότητα. Αυτό είναι ένασημαντικό βήμα προς τα εμπρός.

Οι γερουσιαστές που έκαναν την πρόταση, απαιτούν οι αιτούντες εργασία να αποδεικνύουν νόμιμο καθεστώς και νόμιμη ταυτότητα από “ηλεκτρονικά μέσα που δεν θα μπορούν να πλαστογραφηθούν,” μαζί με την “διασφάλιση για την προστασία των Αμερικάνων εργαζομένων και την πρόληψη της κλοπής της ταυτότητας”. Ο πρόεδρος Ομπάμα πρότεινε μια «ανθεκτική στην απάτη κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης», μεταξύ άλλων ασφαλών εγγράφων, που θα αποδεικνύουν την επιλεξιμότητα της εργασίας.

Οι επικριτές και από την πλευρά της υπέρμαχης των πολιτικών ελευθεριών αριστεράς – και της φιλελεύθερης δεξιάς αντιστέκονται σε τέτοιες κάρτες βλέποντας σε αυτές την ενσάρκωση μιας κυβέρνησης τύπου Μεγάλου Αδελφού, που θα βλέπει τα πάντα. Οι επικρίσεις τους δεν στέκουν.

 

amerikh viometrikh taytothta 04

 

Περισσότερο από το ένα τρίτο των Αμερικανών (35 τοις εκατό) έχουν διαβατήρια, από μόλις 6 τοις εκατό που είχαν πριν από 20 χρόνια – και όλα τα διαβατήρια που εκδίδονται από το 2007 και μετά περιέχουν τσιπ που επιτρέπουν τη βιομετρική μέθοδο αναγνώρισης του προσώπου. Ο πολλαπλασιασμός των διαβατηρίων για ταξίδια στο εξωτερικό δεν καταπάτησε τις πολιτικές ελευθερίες των Αμερικανών. Γιατί μια άλλη μορφή ταυτότητας, η οποία θα χρησιμοποιείται για την αναγνώριση των εργαζομένων, θα αποτελεί μια τέτοια απειλή;

Ναι, μπορεί οι ασυνείδητοι εργοδότες να εξακολουθούν να αγνοούν το νόμο, αλλά θα κινδυνεύουν περισσότερο και θα είναι πιο εκτεθειμένοι στην επιβολή του νόμου. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η εθνική ταυτότητα το μόνο που θα κάνει είναι να ανεβάσει το κόστος των πλαστών εγγράφων. Προτιμούν τα παραποιημένα έγγραφα να είναι φθηνά;

Μια αξιόπιστη ταυτότητα θα μπορούσε να έχει και άλλα οφέλη – για παράδειγμα, για τη διασφάλιση της ψηφοφορίας. Αυτό θα πρέπει να ικανοποιεί τους Ρεπουμπλικάνους οι οποίοι επιμένουν ότι η ταυτότητα προλαμβάνει την απάτη κατά την ψηφοφορία, καθώς και τους Δημοκρατικούς που πιστεύουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να καταστείλουν την ψήφο.

Αναπόφευκτα, θα υπάρξουν δυσλειτουργίες και σφάλματα. Αλλά με αποτελεσματικές διασφαλίσεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και κατά του αδιάκριτου βλέμματος της κυβέρνησης, τα οφέλη θα αντισταθμίσουν εύκολα το κόστος.

 

Πηγή: Διαφορετικό

 

Δεν ξεχνώ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ [1986 - 2016]: 30 Χρόνια από τήν ψήφιση…

Ιωάννης Θαλασσινός, Διευθυντής Π.Ε.ΦΙ.Π. 04-10-2017

Ποιός ἄραγε θυμᾶται τή θλιβερή ἐπέτειο τῆς ψήφισης, ἀπό τή Βουλή τῶν Ἑλλήνων, τοῦ ἐπαίσχυντου...

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ μποϊκοτάρετε τα προϊόντα εταιρειών που αφαιρούν…

Χριστιανική Εστία Λαμίας 03-10-2017

Οἱ μάσκες ἔπεσαν γιά ἀκόμα μιά φορά. Ἑταιρεῖες γνωστές στούς Ἕλληνες καταναλωτές ἀφαίρεσαν ἀπό τά...

Σύμφωνο Διαστροφικής Συμβίωσης

TIDEON 21-12-2015

Επιμένει να προκαλεί Θεό και ανθρώπους η ελληνική Κυβέρνηση, ψηφίζοντας στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ως...

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Δεν θα γίνω ευκολόπιστο θύμα!

Tideon 14-12-2015

Η Κυβέρνηση μας μίλησε για την «αναγκαιότητα» και για τα πλεονεκτήματα της «Κάρτας του Πολίτη»...

Η καταιγίδα των αντιδράσεων για το «αντιρατσιστικό»

TIDEON 27-08-2014

  Λαμβάνουν διαστάσεις καταιγισμού οι αντιδράσεις πλήθους φορέων και πολιτών για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το...

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω! …

tideon.org 02-05-2013

  Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά...

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές...

Tideon 31-12-2012

Ποια είναι η λύση αν πλήρωσες «τσουχτερές» τιμές στο Κυλικείο του Νοσοκομείου, του Αεροδρομίου, του...

Όχι, δεν θα φύγω

Νικόλαος Ἀνδρεαδάκης, ὁδηγός 03-04-2012

Εἶμαι νέος μὲ οἰκογένεια, ἔχω ὅλη τὴ ζωὴ μπροστά μου… Λόγῳ ἐπαγγέλματος ἔχω τὴ δυνατότητα...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων…

tideon 07-11-2011

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Δεν ξεχνώ αυτούς που παρέδωσαν αμετάκλητα και άνευ όρων την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και έκαναν...

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ...;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ... 15-02-2011

   Κατάλαβες τώρα ... γιατί σε λέγανε «εθνικιστή» όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;    Για να...

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ 25-12-2010

Τώρα πια γνωρίζω τους 10 τρόπους που τα ΜΜΕ μου κάνουν πλύση εγκεφάλου και πώς...