Έρχεται το υποχρεωτικό πλαστικό χρήμα – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

credit cards 01


*Μας οδηγούν σε ηλεκτρονική σκλαβιά, όπου όλες οι συναλλαγές θα γίνονται χωρίς χρήματα. Αργότερα θα μας πουν ότι ούτε αυτός είναι ασφαλής τρόπος συναλλαγής και θα πάμε για άλλα…

-Στην βουλή την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για το “πλαστικό χρήμα”
-Τι θα ισχύσει για το ακατάσχετο των λογαριασμών
-Πόσα έξοδα να δικαιολογούνται από τις συναλλαγές με κάρτες για να κερδίσετε το αφορολόγητο
-Ποια επαγγέλματα θεωρούνται επικίνδυνα για φοροδιαφυγή

Τελικά, χωρίς ακατάσχετο λογαριασμό, όπως είχε γράψει τις προηγούμενες ημέρες το newsit.gr, πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο (ως τμήμα του πολυνομοσχεδίου) για το πλαστικό χρήμα.

Αντί αυτού προβλέπεται ένας λογαριασμός με τα ισχύοντα για τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή ακατάσχετος ως τα 1250 ευρώ, με δυνατότητα κατάσχεσης του 50% ως τα 1.500 ευρώ και του 100% για μεγαλύτερα ποσά.

Προβλέπεται επίσης, όπως έγραψε επίσης το newsit.gr την Παρασκευή, πως τα ποσά που θα πρέπει να δαπανώνται για να κερδίσει κάποιος φορολογούμενος του αφορολόγητο, να κυμαίνεται από 10% του εισοδήματος ως 20% (όχι 30% όπως έλεγε διαρροή πριν από 15 μέρες).

Ποιο αναλυτικά για να επωφεληθεί κάποιος από το αφορολόγητο θα πρέπει για εισόδημα ως 10.000 ευρώ να δαπανήσει το 10% με κάρτες, από 10.000 ως 30.000 το ποσοστό είναι 15% και για μεγαλύτερα εισοδήματα φτάνει στο 20%.

Επίσης, οι δαπάνες για γιατρούς, δικηγόρους και άλλα επαγγέλματα που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα για φοροδιαφυγή οι πληρωμές θα πρέπει να γίνονται με κάρτα για να τύχουν φοροαπαλλαγής.

Επιπλέον καμία συναλλαγή μεγαλύτερη των 500 ευρώ, δεν θα γίνεται αποδεκτή αν δεν έχει γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο ή με κάρτα.

Τέλος, όσοι δεν συμπληρώνουν το ποσό απαιτείται θα έχουν μικρότερο αφορολόγητο, πράγμα που σημαίνει ότι θα φορολογούνται με 22% για το ποσό που προκύπτει.

 

Πηγή: newsit.gr Σημεία Καιρών

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 187 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.