Στο μισθοδικείο το μνημόνιο..

misthodikeio

Συζητήθηκαν ενώπιον του Μισθοδικείου αιτήσεις που είχαν καταθέσει τρεις δικαστικοί λειτουργοί, ένας εν ενεργεία και δύο συνταξιούχοι, για την ακύρωση, ως αντισυνταγματικών, διατάξεων του μνημονίου και των εκτελεστικών του νόμων (3833/2010 και 3845/2010), με τους οποίους επιβλήθηκαν περικοπές σε μισθούς, επιδόματα, συντάξεις.

Κατά τη συζήτηση των αιτήσεων, ο νομικός...

εκπρόσωπος του Δημοσίου υποστήριξε ότι το Μισθοδικείο είναι αναρμόδιο να δικάσει τις υποθέσεις αυτές. Ο ίδιος υποστήριξε ότι αρμόδια να κρίνουν την αίτηση του εν ενεργεία δικαστικού λειτουργού είναι τα διοικητικά δικαστήρια, ενώ ως προς τους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς αρμόδιο είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επίσης, επικαλέστηκε τις πρόσφατες αποφάσεις της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκριναν με μεγάλη πλειοψηφία συνταγματικό το μνημόνιο. Σημειώνεται ότι οι δίκες αυτές είχαν αναβληθεί προκειμένου να εκδοθεί προηγουμένως η απόφαση του ΣτΕ.

Αντίθετα, ο δικηγόρος Γ. Κόκκας ως νομικός εκπρόσωπος εν ενεργεία διοικητικού εφέτη, υποστήριξε ότι οι διατάξεις του μνημονίου και των εκτελεστικών νόμων παραβιάζουν συνταγματικές και διεθνείς αρχές και κανόνες δικαίου που προστατεύουν την εργασία, την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και την ανθρώπινη αξία. Τόνισε ακόμη ότι οι διατάξεις του μνημονίου είναι ανίσχυρες αφού δεν κυρώθηκαν από τα 3/5 της Βουλής.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Από:  citypress.gr

 

Εργαλεία Επισκεπτών

feed-image

Έχουμε 246 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

Δεν ξεχνώ

ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τα  άρθρα, τα σχόλια και τα εν γένει κείμενα, εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους ή και των ιστοσελίδων και ιστοτόπων που τα δημοσίευσαν αρχικά. Η παρούσα ιστοσελίδα τα δημοσιεύει ή τα αναδημοσιεύει ως αρχειακό και ιστορικό υλικό και καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην περιλαμβάνει περιεχόμενο που εμπίπτει σε νομοθετικές απαγορεύσεις. Σε καμμία περίπτωση δεν αποδέχεται, ούτε και υιοθετεί, σχόλια και χαρακτηρισμούς κειμένων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν  ως δυσφήμιση κάθε μορφής ή παράνομη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων. Αν διαπιστώσετε δημοσιευμένο περιεχόμενο που εμπίπτει σε νόμιμες απαγορεύσεις, παρακαλούμε στείλτε σχετικό e-mail στην ηλ. δ/νση : tideon at tideon.org . Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους  όρους χρήσης και τις διευκρινίσεις για το περιεχόμενο.